IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Mästertjuven Pia

Publicerad 2014-09-29 19:00:24 i Vardag,

Jag har på senaste året fått en dålig vana. Och det är att dra hem skit när jag är full. T.ex. så drog jag på vappen hem en majvippo eller vad det nu kallas. Okej, inte så konstigt egentligen, förutom att jag hittade den på gatan. Vem vet var den har varit. Nu sitter den på halaren och hänger så nu vet man verkligen inte var den varit. Den sitter inte ens fast nå mera för jag drog lös den på gamylis. Och sedan hängde den på en av mina lagkamraters halare ett tag men jag och knyckte tillbaka den från honom före jag for hem från ollis på kvällen. För jag minns hur viktigt det där var förförra lördagen att jag skulle ha hem den tillbaka. Det var som mina enda tankar under kvällen att jag skulle hitta min lagkamrat igen så jag skulle få tillbaka majvippon. 
 
Mitt senaste tilltag är från Åbo och är bara presentsnöre. Vet inte varför jag skulle ha det. Någon kille hade det runt halsen och jag bara tog det av honom utan att ens tala med honom eller fråga. Stod och talade med någon annan och den här stackars killen råkade bara gå förbi så drog jag det ifrån honom. Måste väl knyta fast det på halaren också. För att hylla personen som så kallt blev av med sitt presentsnöre för att jag har tjuvaktiga fingrar.
 
På tal om tjuvaktiga fingrar så minns jag att jag på pampas nationaldag såg en massa typer som sprang runt med snapbacks och jag ville också ha en. Och jag mindes att jag bara tänkte: ÄÄh jag knycker en från någons huvud. Jag stal ingen snapback på fredagen för där mitt i allt glömde jag bort min plan för Dr. Bombay började spela. Han hindrade ett brott med sin musik det var säkert första gången. Men sedan på lördagen hade jag samma plan igen på ollis. Berättade min plan åt Ellinor till vilket hon svarade:
"men va fan he kan du ju int jär Pia!"
Jag: Men ja vill ha en snapback!
Ellinor: Men köp en tå!
Jag: MEN JA VILL INT HA EN EGEN JA VILL HA NAIN ANNANS SOM JAG HA TAGI!
Och där slutade det samtalet och Ellinor gav mig bara en smutsig blick.. Sist och slutligen stal jag ingens snapback. Är ju nog snäll egentligen så. Och nu har jag faktiskt köpt en egen snapback så kanske jag inte har samma sug nästa år på pampas att stjäla random personers hattar eller kepsar. Men skulle inte förvåna mig om mitt argument att jag inte vill ha en egen utan någon annans kanske hänger kvar.

Ett tal som alla borde se

Publicerad 2014-09-23 14:19:42 i Funderingar,

 
Alltså alla måste kolla Emma Watsons tal vid UN om feminism. Hon säger allting precis som jag tänker som feminist varför vi behöver feminism. Medan hon slår bort tanken som många människor har att vi femininister hatar män. Vilket är en av de saker som irriterar mig mest här i hela världen när folk tror att feminister vill störta alla män. Liksom jag älskar män men jag tycker inte att de ska få mera betalt än mig när vi gör samma arbete, jag tycker inte de ska få göra beslut över min kropp och jag tycker inte de ska komma undan med ursäkten att "pojkar är ju pojkar". Och en av de viktigaste sakerna jag tycker hon tar upp är att män också behöver feminism. Det är inte bara vi kvinnor som har nytta av att göra att könen är jämställda. Och att hon bjuder in pojkar att bli feminister eftersom det tyvärr finns feminister som påstår att män inte kan vara feminister. Men jag håller med Emma Watson här. Vi behöver männen också.
'
Men förstås som vanligt när vi kvinnor vågar öppna munnen och vågar ta plats, för att inte tala om att vi vågar tala om att vi är feminister så kommer de s.k. "manliga aktivisterna". Så nu hotar 4chan medlemmar att läcka nakenbilder på Emma Watson. (artikel HÄR). För att de ska då visa henne vad som händer när vi vågar tala om att könen ska vara samställda. Men jag tycker det visara bara hur lite man har att komma med till debatten om man måste läcka en persons privata bilder. Och liksom många sagt att ha nakenbilder på sig själv eller att skicka dem till sin partner är okej att läcka dem gör dig till ett jävla svin.
 
 

Irriterande

Publicerad 2014-09-12 14:02:14 i Vardag,

Igår kunde jag inte sova. Surprise surprise, alla mina vänner och klasskamrater stönar de har hört den historien 1000 gånger. Det känns som det är någonting jag skulle borde börja kolla upp för flera gånger varje månad så får jag det inte sovt. Och grejen är att jag var svintrött igår för jag hade  skola hela dagen igår och i onsdags var jag på Back to Filicia Castle och till Ollis  så jag hade inte precis fått mycket sömn. Och nu går jag på lite sömn igen då när jag aldrig somnade igår och hade skola 8.30 idag. Trodde på riktigt jag skulle somna den sista halvtimmen på filosofi. 
 
Och det där var egentligen inte alls vad jag ansåg irriterande i rubriken. Det som är irriterande är att jag igår hade en jättebra idé till ett blogginlägg som jag tänkte ut när jag låg och inte kunde sova. Och nu minns jag inte fan vad det var. Har ingen aning alls. Minns bara att jag tänkte: "fan va bra det där ska jag skriva om" och nu minns jag inte vad jävla smart det var jag hade tänkt. Fast å andra sidan var det där en av sista tankarna jag hade innan jag faktiskt somnade så jag var ganska luddig i huvudet. Kan hända att mitt supersmarta blogginlägg jag hade funderat ut var "100 superbra saker med enhörningar". Vilket säkert skulle varit helt underhållande det också men nu får ni nöja er med det här inlägget.
 
Ses!

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela