IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

2009

Publicerad 2009-12-31 17:05:31 i Vardag,

Kan köra en kort genomgång av 2009 då som alla gör:)
Januari: Jag var sjuk som jag hade varit hela jullovet och hade ingen röst första veckan. 9d sa att det var lugnaste veckan någonsin under högstadiet xD Anna fyllde 16, lillebror fyllde 13 och mamma fyllde 51.
Februari: Pappa fyllde 54. Hade sportlov som jag tillbringade på skäre. Runebergsdagen.
Mars: Julia fyllde 16 och exaxt en vecka efter så fyllde jag 16.
April: Började skriva blogg. Skrev ett inlägg i Mars. Påsk. Jag hade Harry Potter-maraton och mobbade svenskar och finnar i min blogg.
Maj: Jessica fyllde 23. Sista månaden med underbara 9d. Sista dagen före skolavslutningen tillbringade vi på mitt skär och dagen efter tillbringade jag med att gråta så det var otroligt.
Juni: Anna, jag, Emelie och Yolanda drog till mitt skär och tillbringade två dagar där. Roligt var det och vi stannade uppe ganska länge och diskuterade allt. Och Anna var rädd för inbrottstjuvar eller någonting annat och låste dörren fast jag tyckte det var onödigt.
Juli: Var på Harry Potter med Anna, Emelie, Yolanda och Simone. Anna kom hem till mig och vi kollade Prins Caspian Anna tyckte inte det var roligt att jag kunde all repliker i filmen:D
Augusti: Började gymnasiet under skräcken att jag skulle faila totalt i gymnasiet.
September: Kom ganska bra in i gymnasie-livet. Men mitt humör började sakta gå neråt.
Oktober: Hade finska tror jag och Emelie och jag hade Mikael som tolk eftersom vi var så dåliga och fattade ingenting av vad läraren sa. Vår lilla Emelie fyllde 16.
November: Var på New Moon med freaket AnnaxD Hha. Och Emelie och Yolanda. Och jag tänkte att en film med Taylor Lautner utan tröja så mycket är en bra film:)
December: Började sticka på Emelies halsduk. Började tala med Lovisa. Hade examensfest för storasyster när hon blev färdig. (sjukskötare med inriktan på akutvård) Vilket resulterade i att jag försov mig nästa dag när jag skulle på min julfest men jag lyckades ändå hinna ut till bussen. Vi hade snö på julafton. Men julstämningen fattades.

Från December 2008.


Need For Speed

Publicerad 2009-12-30 17:24:03 i Vardag,

Spelade för en stund sedan Need for speed med Jens. Och jag vann 1 gång av typ 5? Haha. Blev inte sur som jag brukar bli när jag spelar mot Jens. Generellt så är jag en ganska dålig förlorare. I alla fall om jag spelar mot någon i familjen. Men idag var jag så dålig att det bara var roligt hur dålig jag var. Hahha. Körde in i alla väggar och körde ner alla skyltar. Hhaha. Bilspel är nånting jag är otroligt dålig på. Idag händer väl ingenting. Ska försöka masa ut mig och göra någonting. Imorgon blir det väl heller inget speciellt. Firar nyår med grannarna och familjen. Försökte få med mig nå folk till skäre men ingen nappade riktigt på den idèn så de blev inget då. Men det blir väl bra ändå. Bra mat i alla fall:)
Ses!
P.S dog lite inombords bet i en lök;) D.S

Can't watch you break and shatter

Publicerad 2009-12-30 15:36:22 i Vardag,

Hallå:) Uppdaterar bara för att... Har ingen jävla aning om varför ja uppdaterar. Har inget att säga. Enda jag gjort idag är att jag har läst "så länge vi båda andas". Igår fick ja faktist med Jens ut å spark. Sedan läikt vi me hondin i snön. Eller kanski mäir jag. Va som en 5-åring igen. Å ja skrivar på malaxdialekt nu igen fö att ja talar me Anna på msn så e gick som bara åv farten att skriv på dialekt hije tå å. Ja kan int skriv på två "språk" åt gangon. Hahhah.
Ses!

Feelings you never knew, pulling you under now

Publicerad 2009-12-29 17:07:47 i Vardag,

Har egentligen inget och säga. Tänkte bara att jag borde uppdatera. Har inte gjort någonting idag. Men ska ut med sparkstöttingen senare. Ska väl försöka få med mig Jens också. Men ska inte hoppas för mycket. Hopp nånting som jag har tappat på vägen. Hoppas inte på någonting längre för det blir aldrig någonting. Därför är det lika bra att inte hoppas alls för då känns det bättre när det inte händer än vad det skulle variit om jag hoppats. Annars blir det väl ingenting idag. Som vanligt då. Kanske kollar någon film. Får se hur det blir.
Ses!

Feeder

Publicerad 2009-12-28 14:04:32 i Musik,

Sitter just nu och lyssnar på ett par Feeder-låtar. Mitt älsklingband just nu. Det är en sån härlig känsla att hitta ett nytt band och känna att deras låtar betyder någonting. Till skillnad till Lady Gagas låtar som har en störande förmåga att sätta sig i huvudet men de betyder ingenting. I alla fall tycker jag inte att man får ut någonting ur t.ex. Pokerface? Sätter in 3 låtar av Feeder som ni kan begrunda. Sätter inte ut Feeling a moment fö den har jag redan haft ut en gång.
Morning Life

Bitter Glass

 

Pilgrim Soul

Passengers

Publicerad 2009-12-25 16:42:42 i Film,

Bra film. Verkligen scary. Först fatta man ingenting och sedan kom aha och sedan WHAAT? Hahhaa. Rekomenderas:) Tack Anna för julklappen:)

De flesta befinner sig i chock. Men en av de få överlevande från den ödesdigra flygkraschen med Flight 117 har fått en oförklarlig förmåga. En förmåga som den unga psykologen Claire Summers upptäcker. Först med fascination. Sedan med skräck... Den prisbelönta regissören av "Things You Can Tell Just By Looking At Her" och "Nine Lives" har skapat en överraskande thriller i samma anda som "The Sixth Sense" och "Final Destination". Anne Hathaway från "The Devil Wears Prada" och "Brokeback Mountain" är psykologen som i sin jakt på rätt svar hittar en sanning som man omöjligt kan tro på .

(cdon.com)

Just like a tattoo

Publicerad 2009-12-25 16:33:42 i Funderingar,

Den dagen jag har tillräckligt med pengar så ska ja skaffa en sån tatuering:) Dit ska mina julklappspengar. Och några ska till Harry Potter och halvblodsprinsen och till Annas present:)

Juldagen

Publicerad 2009-12-25 11:40:15 i Vardag,

Hej hopp! Är stolt över mig själv. Var inte alls på datorn igår:) Å nej jag tänker inte räkna upp mina julklappar like a spoiled brat:) Ska säga så här. Är väldigt nöjd med mina julklappar. Och vem vill egentligen läsa om mina julklappar? Julafton var riktigt bra. Vi hade till och med besök av två tomtar. Hahah vi blev helt chockade när de kom två tomtar gående på vår gårdsväg. De kom in och sjöng och dansade. Sen var Kimi på rymmen. Men han kom tillbaka sen. Eller en familj hade tagit fast honom och kom upp med honom. Hoppas ni hade en bra jul.
Ses!
Idag kommer Shrek den trejde och Narnia häxan och lejonet. Och båda börjar 20:00(21.00 finsk tid) Så nu ska ja bestämma mig vilken jag ska se. Men blir väl Shrek för Narnia har jag sett många många gånger:)


Walking this christmas down santa claus lane

Publicerad 2009-12-23 14:55:14 i Vardag,

Nu tror jag bestämt ja tar lite paus från bloggen. Ska ta paus från datorn helt imorgon tror jag så. Kommer säkert logga in några gånger idag på bloggen i alla fall. Men bara för att kolla om jag fått några kommentarer av Lovisa. Vi sitter mitt i en Harry Potter-diskussion så. Och jag hoppas vi kan fortsätta med den efter julafton. Jätteroligt att tala med någon som är lika Harry Potter-galen som jag. Har letat efter någon sån jättelänge nu:)
Ses!

Santa Claus is coming to town

Publicerad 2009-12-23 10:51:57 i Vardag,

AAAAH! Snart Julafton!:) Ser fram emot jättemycket. Å ida kommer vi komma i riktig julstämning när vi ska som varje jul stå och svära i plastgranen som vi alla hatar:D Ja  nu tänker all usch varför har man en plast. Ska vara rikitg som luktar. För det första så är Jessica och jag allergiska. Så vad väljer man hela julafton tillbringad med kliande ögon, hals, armveck etc. Eller allting är bra fast man har en plastgran. Enkelt val. Och de som säger att de tar en riktig gran och har allt det där kliandet istället kan jag fastslpå att ni inte är allergiska och fattar inte hur jobbigt det är. Sen så undrar jag vad Kimi skulle tycka om det? Kanske har någon annan hund varit och kissat på den före och så känner Kimi att han måste markera sitt revir. Då har vi en liten olycka där plötsligt. Och hur trevligt är det? Så kommentera bara vår plastgran om ni har något snällt att säga. Som typ att ni beklagar sorgen att jag inte kan ha in riktiga träd i huset. Nu ska jag spela spel.
Ses!

We should not be the same

Publicerad 2009-12-22 14:07:27 i Funderingar,

Snööö, Snöö , SNÖÖÖ. Har snöat hela dagen här i Malax. Julkänslorna kommer sakta men säkert. Är som en 5-åring igen. Ni vet som de är när de är hig on sugar. Skulle vilja skratta högt och länge. Men skall försöka vara normal någon gång också. Fast ja tycker att normalt är overrated. Vem vill vara normal när man kan vara så härligt knäpp? Hahah. Guud det är nog sämsta som finns när någon säger: "men det gör ju alla andra". Lame! Jag vägrar vara mainstream. Ja e udda och knäpp. Kanske därför ja har så svårt med människor? Kanske det är därför människor inte förstår mig? Hmm. Summan av det hela är att ja tycker om udda människor. Varför finns det ord som normala och udda. Ska säga så här: jag tycker om människor som kan gå sin egen väg utan att kolla vad andra tycker om det. Folk som klär sig som de vill och inte bara för det är mode. Folk som vågar säga vad de vill. Jag har i alla fall lyckats med de två sista någorlunda tycker jag. Skiter fullständigt mode. Ni kommer aldrig se mig i uggs. Tycker att de skorna är skitfula. Enligt mig. Bra om ni tycker som ni själa tycker. Jag säger vad jag vill. Utan att alltid kanske tänka på konsekvenserna. Som om jag någon gång säger något som sårar eller gör er arga så menade jag det säkert inte så som ni uppfattade det. Är dålig på att formulera mig. Nu ska ja sluta flumma.
Grattis om du läste allt!

Jag vann!

Publicerad 2009-12-21 16:00:31 i Vardag,

Hhaha:) Vann ett lotteri vid saxdax. Haha ganska löjligt att vara lycklig över en sån småsak. Men det är jag:) Hahha. Fick schampo, mascara å en liten väska. Mhihi. Inte konstigt att jag har otur i kärlek? Hhahaha;)

brainfreeze ingen rubrik:)

Publicerad 2009-12-21 13:04:18 i Vardag,

Hhaha. Fick brainfreeze så de blev ingen rubrik. Har just ätit smörgåstårta. Igen. Hhaha man kan faktist komma till det stadiet då man börjar tröttna på smörgåstårta. Men mamma slängde bort den sista biten nu. Så nu är det bara tårtan som ska ätas upp. Gräddtårtan. Som fortfarande är typ halv? I alla fall så är det mycket tårta. Nån som vill hjälpa till och äta upp? Hhaa ser ni va duktig jag är och skriver på standardsvenska eller vad det nu heter. Högsvenska. You should be proud. Nu ska ja avsluta. Kanske kolla ett Sunes Jul avsnitt eller spela ett spel. Får se hur det blir. Kan ju kolla om någon intressant är inne på msn först.
Ses!

Ten Inch Hero

Publicerad 2009-12-20 14:22:04 i Film,

Bra film. Ja rekomenderar an:)


I Ten Inch Hero bjuds vi på humor och känslor i klass med Diner, the Breakfast Club och Mystic Pizza. Ten Inch Hero är så mycket mer än bara en smörgås – det handlar om att hitta kärleken där du minst anar det.

Fyra vänner tar itu med sina kärleksliv och lär känna sig själva samtidigt som de jobbar på ett trendigt smörgåscafé i Santa Cruz, Kalifornien. Vardagen i den här hippa lilla smörgåsshoppen är fylld av sex, kärlek och skratt. Kompisgänget som jobbar här finner styrka och stöd hos varandra när kärlekslivet stormar och caféet blir deras egen lilla oas. Skylten i fönstret säger allt: ”Hjälp sökes. Normala människor undanbedes.”
(cdon.com)

Lalala

Publicerad 2009-12-20 14:14:04 i Vardag,

Aktiviteten sprudlar igen. Hhaahah. Men ja. Jessica hadd examensfest i fridast å sista gästin fo halv 1 på natten så ja gick direkt ti sängs eftersom vi hadd julfest på lördagin. Så täfö skriva ja int na igår. Vi sluta nu 12 men kom häim 1-tidin? Eller na liknand. Kolla Grinchen å sovd å sedan på kväldin kolla ja Flickan som lekte med elden me Jessica å Jens. Nu ska ja spela spel eller något annat. Ta det lugnt i alla fall. Ji ju jullov:)
Ses!

How do you feel when there's no sun?

Publicerad 2009-12-17 19:35:29 i Vardag,

Sittär här å lyssnar på Feeling a moment me Feeder. Å an e bra. Sko egentligen måst städ men ja ha int lyckats få me sjölv å jär e na än. Sko verkligen måst ryck opp me å jär e. Få e undistöka. Skall också hinda i duschen. Intresseklubben antecknar. Hahhaa. Men ni ska lysen på låtin som ja skriva om just. Å i ett inlägg igår. I'm so amazed by it. An får me å må bra. Äntligen. Nu ska ja ga... om en stund. Hahah. Ja e bäst på att skjuta upp saker.
Ses!

Am I just like you?

Publicerad 2009-12-17 15:39:22 i Vardag,

Hejsan!! Okej va int meningen att e sko kom två utropningstecken så att e vort  fjortisstil me hela. Men nu måst ni bara lev me e. Nu e ja pigg igen va skittrött ida på sista timan efter gompa å körmojjs. Men somna i bussen hem å sov rikti bra. Nu ska ja gå och stick. Hahha.
Ses!
BTW: Ida kommer The Simpson Movie 22.30(finsk tid) från sveriges TV6. Ska ja kolla ida:)

Feeder - Feeling a moment

Publicerad 2009-12-16 17:10:29 i Musik,

Ja ljög ska visst aktiv men bara fö att ja äntligen fick räida på va anje låtin hett. Älskar anje låtin. An ha bland annat vari me i One Tree Hill å an e underbar!

Come on it's lovely weather

Publicerad 2009-12-16 17:01:27 i Vardag,

Har varit oaktiv fö ha måsta läs på psykologi. Skrev e ida så min aktivitet blir vel bättre nu. Va å färga hår igår å. Så här kommer en väldigt ful bild då men mitt hår tycker ja om. E jättenöjd me e.

Men nu orkar ja inte vara aktiv längre. Hejsvejs

I think they never liked you anyway

Publicerad 2009-12-14 15:10:31 i Vardag,

Ska försöka läsa på prov. Ett jävla ämne som inte går att tillämpa till verkligheten. Om det går så har jag nu inte sett någon använda det. Bajs. Orkar inte skriva idag lämnar er med en låt om hu dagen va.

Två bra saker hände idag. Fick 9 i biologiprove å 9+ i labbrapportin. Resten av dagen va inte så bra.

....

Publicerad 2009-12-14 09:22:35 i Funderingar,

Ibland har jag svårt att förstå hu bortskämda männsikor kan vara utan att veta om det. Jag kan erkänna att ja kan räknas som bortskämd. Men folk som vill ha ALLT till jul och dessutom det dyraste. Nya telefoner, Tv, sängar ja allt fan. Och det roliga är att dom tycker att deras föräldrar kan satsa mycket pengar på dom nån gång. Hahha. Fattar ni inte hur dyra ni är redan? Mat kläder mm. Ni kostar skitmycket för era föräldrar å ni fattar som int e. Jaaa.. Säg att ja e avundsjuk tå. Brukar ju folk säga när folk vågar ha en åsikt.

the five-year old

Publicerad 2009-12-12 15:07:38 i Vardag,

Hahhaha. Va som 5 år ida tå e börja snö ida. Vort sedan väldigt missnöjd när e sluta å sa tjurigt i 5-årsstil "mera snö nu". Hahhaa. Men fick i alla fall lite snö att trösta mig med. Å vet ni vad jag längtar efter? Att ett paket ska kom från barnens bokklubb så ja får mitt pettson å findus spel. Hahah. Pettson och Findus julkalender. Världens bästa dataspel. Pettson och Findus spel är dom bästa spelen. Bara att erkänna. Nu ska jag spela spel. Tyvärr inte Pettson och Findus. Ha vänta på he spele häila december. Sad Face.
Ses!

oh my god...

Publicerad 2009-12-12 10:28:58 i Vardag,

...Erik vann herregud ja tror ja måste gråta en skvätt av lycka. Eller så inte. I really couldn't care less. Å hu ja tå veta att Erik vann. Läst Emelies blogg å fick information. Igår då alla satt å nördade Idol å var nervösa över vem som sko vinna satt jag å kolla 90210 å One Tree Hill å bara känd att he va lycka. Hahah. Att kolla på nånting som aldrig kommer hända i den rikitga världen. Made me feel good. Idag ska jag inte göra något heller laddar ner ett 90210-avsnitt som ja kanske nördar ikväll. Får se hur de blir. Men nu ska jag spela spel eller kolla TV. En helt vanlig lördag då som sagt.
Ses!

åhå

Publicerad 2009-12-11 15:26:56 i Vardag,

Ojoj min aktivitet e otroli. Men orkar verkligen int me nå just nu. Föde första så e ja så jävla skoltrött å vill bara ha jullov. Sitt å jör ingenting å int oro se fö na. Fast e ji frida så känner ja me redan stressa infö månda å onsda nästa veko som ja har engelska å psykologiprov på. Bajs. Men ida ska ja försök varv ner å ta e lugnt. Men inget Idol fö mig inte. Couldn't care less. Förstar int hu folk orkar me he jag. Blir vel nån film fö mig eller na annat. Får si. Nu ska ja ga.
Ses!

blöö

Publicerad 2009-12-07 09:26:37 i Vardag,

TRÖTT. Stäig opp klockon 6 så ja sko hind ga igenom na religion. Usch då. Men he positiva me he va att ja hind jet frukost. Ha skriva religionsprov å he gick vel som e gick. Tror ärligt talat att e gick käpprätt åt helvete. Baka pepparkakor igår också fö att byta ämne. Orkar int tal om rella na mäir. Bajs. Nu ska ja jär na anna. Att sov sko va sko va skönt. Synd att man ji i skolan. Men ida har ja ju "ledi" da. Har int na prov å läs tärt imåron. Skönt. Men ska vel no skåd igenom na.
Hejsvejs!

What if I don't want to be saved?

Publicerad 2009-12-05 19:33:13 i Vardag,

Har inte orkat uppdatera min blogg fö största delen av min dag så ha gått åt att kolla igenom religion. Ja jag e geek. Problem med det? Dö du som kom på prov på en månda. Blööö! Nu ska ja int läs nå mer ida. Ska spel na spel. Eller ga ut å ga me hondin. Får si hur e var. Men fick plötsligt en stark lust att gå ut å gå. Såde de blir väl det. Hoppas ni har det trevligt denna lördag.
Ses!

I want it so bad

This is the last second chance

Publicerad 2009-12-04 18:07:39 i Vardag,

Hej! Bra humör ida vilket kanske beror på att e ji fredag!:) Å så kanske fö att ja äntligen förstås felkalkyl. You pick. Egentligen onödigt att börja på ett inlägg när ja int ens vill skriv egentligen. Ska skåd igenom na religion ida fö ja har förhör på månda. Vem som kom på he ji ju en frågo. Å ja vet svaret: Bill. Tackar! Så dit fo halva helgen. Trevligt. Nu ska ja spel na spel å sedan ska ja försök buri läit me ut. Ska ga ut å ga me hondin. Trevligt nu när vi äntligen har na vinterväder.
Ha en trevli helg!


You don't know me and you don't even care

Publicerad 2009-12-03 19:15:37 i Vardag,

Va just ut å gick me hondin å börja må lite bättre. Så före ja lyckas släpa iväg mig å läsa på förhör så ska ja la ett test:)

Regler:
1. ställ in musikspelaren på blandat
2. byt låt efter varje fråga
3. skriv ner låten som svar på frågan, FUSKA INTE


Hur mår du idag?
The Middle

Hur kommer dagen idag att vara?
Playing God

Vad var de första du tänkte när du vaknade?
Times like these

Vad är de sista du kommer att tänka innan du somnar idag?

Trash the rental

Vad skulle du få heta om dina vänner bestämde namn åt dig?
Little Voice

Hur är det med kärleken?
Shadows and Regrets

Vilken låt passar bäst in på den du är kär i?
Crushcrushcrush

Hur mår dina vänner?
Emergency

Tycker dina vänner om dig?
Misguided ghosts

Hur ser folk dig?
Stranger

Spanar folk in dig?

Boston

Kommer du alltid att bo kvar i Finland?
Sidewalks

Hur kommer du att dö?
Games

Vad skulle du ha hetat om du var född i framtiden?
Lonliest girl in the world

Vilken är din oturs låt?
Our lips are sealed

Vilken är din tur låt?
Talkin' smooth

Vilken låt beskriver ditt utseende mest?
The Getaway

Vilken låt beskriver din personlighet mest?
Let it rain

Hur går det med ditt liv?
Untouched

Hur kunde det ha varit i ditt liv om du valt andra vägar?
Chicago

Vad ska ditt första barn heta?
World War III

Hur kommer ditt liv att bli?
Where the lines overlap

Vilken låt stämmer mest in på dina föräldrar?
Set it off

Finns det någon som är hemligt kär i dig?
Supergirl

Kysser du bra?
Silver sparkler

For all these words I sing, do you feel anything?

Publicerad 2009-12-03 17:10:39 i Vardag,


BÖÖH. Så int på na jävla humör ida. SUG. . Ja ja e fitti gaad. BTW ja hatar dans. HATAR. S-K-I-T! Å ingen fattar hu ja mår å hur ja känner. Å ha nu int märkt att nain sko bry se heller. Å nu ska ja försök la me iväg å läs på na förhör imåron. Som ja int kan. Damn. Ska å försök ga ut å ga me hondin om ja orkar. Sen ska ja ga å sov å hoppas på en bättre da imåron men ska vel int hoppas fö myki. fan.


In a city of devils we live

Publicerad 2009-12-02 20:38:28 i Vardag,

Kom ifrån stan fö en stånd sedan. Sko egentligen köp julklappar men köpt int en enda. Hhahah. Men ja har nu på klart va ja ska köp åt mamm, papp, Emelie å Anna. Bara Jens å Jessica som ja int ji säker på na än. Men ska in ti stan på nytt på lörda så då blir e vel nå mer julklappar handla. Handla nu åt me sjölv: OKEJ-tidning, godis, vattenfärg, papper å na smycken från kultajousi. Ett halsband å ett par örhängen. 50 euro gick e ti smycken men ja hadd presentkort:D Men nu ska ja buri la me ti sängs sko egentligen måst la na läxor å na annat. Men ja orkar int.
Nati nati.

I've got no time for feeling sorry

Publicerad 2009-12-01 15:33:33 i Vardag,


Har int tid fö nainting egentligen. sko måst läs på rellaförhör la na fysik å säkert na annat som ja int kommer på. Ska också försök ork ga ut me Kimi en beta. Om ja orkar. Vilket ja säkert int kommer. Ska också koll Ugly Betty å Desperate Houswives. En helt vanlig tisdag med andra ord. I skolan händ vel int så myki. Emelie va sjuk ida. Ska hoppas att on var frisk snart:) Ja å hadd ingen samhällslära ida så ja hamna å tal me Nina han timan. Vilket var väldigt roligt. Länge sen ja talat me henne. Tala om lite 9d minnen. Å härliga minnen. Nu ska ja buri la me iväg One Tree Hill buri snart så.
Ses!

hahaha på tal om minnen. Mikael å Jens som jämför kalsonger:D

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela