IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Help me polarize

Publicerad 2015-05-29 16:14:56 i Vardag,

Hallåååå!
Egentligen har jag väl inte så mycket med att komma med idag. Är otroligt trött hela tiden just nu på grund av pollen och fastän jag sover 9-10 timmar varje natt känns det som om jag är död när jag vaknar. Och då har jag ändå ett bra år. För det är inte så mycket björkpollen i år som det har varit de två senaste åren. För de två förra åren så har jag haft ordentligt med symptom. Hade hela tiden näsan täppt, mina ögon var röda och irriterade och kliade jämt. Hade också eksem som jag aldrig hade haft förr, i alla fall inte på grund av pollen. Kunde heller inte sova för att mina ögon kliade så, så fick lov och ta allergimedicin som man också kunde använda som sömnpiller. I år har jag bara täppt ena näsborren 24/7, mina ögon kliar lite nu som då och är lite röda på morgonen när jag vaknar. Och sminkar jag mig märker jag att mina ögon inte tycker det är så jätteroligt. Har idag alltså inte gjort så mycket storverk som jag tänkte. Har varit till butiken och handlat åt mamma tills min lillebrors examensfest imorgon. Funderar om jag måste åka ett varv till och handla en några cider åt mig själv imorgon. För på kvällen efter lillebror är färdigfirad blir det utgång för mig också. Man brukar se ganska många kända ansikten ute i vimlet på skolavslutning så tycker alltid det är lite extra roligt.
Ses!

Musiktips

Publicerad 2015-05-28 14:12:01 i Musik,

Hej!
Tänkte bara slänga ihop ett snabbt inlägg innan jag försöker mig på uppgiften att städa mitt rum. Och fastän min blogg bara i princip är musiktips nu mera tänkte jag ge ett till musiktips. Har de senaste veckorna börjat lyssna på en artist som heter Halsey och älskar den musik jag har hört av henne. Hon har inte ut något album ännu, bara en ep och så kan man hitta live framträdanden på youtube. Därför tänkte jag inte ha det till någon musikmåndag heller. Sen när hon släpper sin skiva i augusit kommer det säkert med på en musikmåndag. Men här bjuder jag på lite låtar av henne:
 
I'm a wanderess
I'm a one night stand
Don't belong to no city
Don't belong to no man
I'm the violence in the pouring rain
I'm a hurricane
 
You were red and you liked me 'cause I was blue
You touched me and suddenly I was a lilac sky
And you decided purple just wasn't for you
 
You say that you're no good for me
Cause I'm always tugging at your sleeve
And I swear I hate you when you leave
But I like it anyway

I won't let you choke on the noose around your neck

Publicerad 2015-05-27 18:26:23 i Vardag,

Hejsan!
Försöker ta itu med mina bloggrutiner igen nudå. Så inte allting i min blogg bara är mina musikinlägg. Idag körde jag någorlunda tidig väckning och steg upp ur sängen tio före 9. Åt frukost, fixade mig och körde sedan mot skolan. En av planerna var att diskutera en ofärdig kurs med en lärare men hon var tydligen sjukskriven nu då. Så körde på den andra planen att skriva lite lp då. Skrev färdigt under en rubrik och så korrekturläste jag det jag skrivit tidigare. Eftersom jag tycker om att slänga runt han, hon och hen lite som synomnymer. Skulle vara tacksamt om svenskan gjorde som finskan och bara hade ett. Sedan blev det en snabb vända in till centrum till Glitter för att handla en grej åt Jessica. Sedan åkte jag till Brändö och lägenheten för att vattna lite blommor och kolla om det fanns några räkningar. Det fanns det inte, men en hel del reklam fanns det. Sedan åkte jag tillbaka till Malax och svängde in till Andelsbanken för att beställa ett nytt bankkort eftersom mitt börjar vara ganska slitet. Gav egentligen redan upp under Pampas när jag lyckade slita bort plasten på baksidan. Ni vet där det svarta långa strecket är och ens namnunderskrift. Kan smätta in en bild på det. Sedan har jag inte gjort så mycket idag. Nu ska jag spela lite sims. Imorgon blir det väl tidig väckning igen. Ska försöka skriva lite lp imorgon också och så ska det städas inför lördag.
Ses!
RIP
 

Pias musikmåndag #5

Publicerad 2015-05-25 21:24:27 i Musik,

En till måndag, vilket betyder att jag tänker bjuda på mer musik. Jeeeeee. Den här veckan blir det:
 
Fall Out Boy "Folie à Deux" (2008)
Fall Out Boy är ett band som jag faktist har lyssnat på ända sedan åttan eller nian i högstadiet. Minns precis vilken första låten jag hörde med dem var. Dock är den inte med på det här albumet. Men kanske den får komma med en annan musikmåndag. Men jag började som med andra ord lyssna på dem precis när de tog paus. Great timing. Som tur har deras paus tagit slut nu och de har släppt två nya album. Och nu när jag varit på Dermoshop senaste veckorna har jag lyssnat mycket på FOB och därför tänkte jag att jag skulle ta ett av deras album idag. Och tänkte att jag tar ett av de allra första jag lyssnade på.
 
1. I Don't Care
 
I don't care what you think, as long as it's about me
The best of us can find happiness in misery
I said I don't care what you think, as long as it's about me
The best of us can find happiness in
misery

2. (Coffee's For Closers)
I will never believe in anything again
I will never believe in anything again
Though change will come
Oh change will come
I will never believe in anything again
 
3. Disloyal Order Of Water Buffaloes
So boycott love
Detox just to retox
And I'd promise you anything for another shot at life
And perfect boys with their perfect lives
Nobody wants to hear you sing about tragedy
 

I'm always just about to go and spoil the surprise

Publicerad 2015-05-25 18:53:15 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Har varit lite dålig nu på senaste tiden att blogga. Har gjort en massa annat och bloggen har hamnat lite efter. Har varit på lp-möte i onsdags där vi fick höra precis vad vi redan visste: vi måste kolla efter så vi inte svävar ut för mycket och jag fick lov och stryka några underrubriker. Som tur hade jag inte skrivit någonting under just de som blev strykna än. Sedan på torsdag, fredag, lördag, söndag och idag har jag varit till Dermoshop och arbetat. Och jag är så trött när jag kommer hem därifrån när man springer runt i 5-6 timmar efter varor och sedan står 2-3 och packar och lyfter lådor. Så förutom arbeta har jag inte gjort så mycket. Resten av veckan är jag ledig och ska skriva lp. Och så blir lillebror färdig husbyggare (tror inte det är officiella titeln dock) så kommer också hjälpa mamma att fixa lite och baka tills festen på lördag. Och sedan nästa måndag blir det inskolning för mitt riktiga sommarjobb. Lika bra att skriva allt som kommer hända nu på samma gång fall om jag glömmer och skriva igen. I alla fall kan ni förvänta er ett till inlägg idag med bara musik.
Ses!
 

Shopping

Publicerad 2015-05-19 16:39:33 i Shopping,

Hejsan!
Som lovat igår tänker jag dela med mig vad jag har handlat upp alla mina pengar för igår men också vad jag beställde från hm för någon vecka sedan. Tänkte börja med det från hm.
 
En massa flower crowns som ni kan se (vad är svenska motsvarigheten till en flowe crown? blomsterkrona?) Eller de tre längst ner hade jag från förr och den med illorange rosor är också från tidigare. Men beställde ändå typ 4 stycken. Jag älskar flower crowns okej? Så beställde jag en rosett också att sätta i håret. Och sist men inte minst en bikini-överdel som är typ den finaste jag någon gång ägt.
 
Över till gårdagen inköp då.
Var först till Gina Tricot och handlade ett par nya svarta jeans eftersom mina tidigare har gått sönder. Mellan benen, som alltid. #thunderthighs. Och så impulsköpte jag en tröja.
Gick sedan till HM och impulsköpte en tröja till. Och så köpte jag en ny vit bh som jag faktiskt behövde men märkte nu när jag skulle ta bild på den att jag hade tagit fel storlek. För orkade inte prova den igår. Så måste åka tillbaka med den och välja rätt storlek. Och så köpte jag en ögonfransböjare också.
Var sedan till Top Sport för att se om jag skulle hitta ett par nya mjukisbyxor. Det gjorde jag inte. Istället hittade jag ett pat vita converse för 60€.
Var sedan till Kicks för att hitta en ny mascara. Hittade en som föll mig i smaken och så köpte jag ett nagellack. Gör jag alltid om jag är in till Kicks. Så såg jag att de hade -20% på Aussie produkterna så köpte shampoo och balsam och har redan hårinpackningen hemma. Tycker Aussie gör otroligt bra prdukter för håret. Och så luktar det gott
 
Sist och slutligen gick jag in till Intersport där jag hittade mina mjukisbyxor. Så som sagt ingenting sportigt alls. Kan nästan lova att jag inte kommer träna i dem.
 

I'm a wanderess I'm a one night stand. Don't belong to no city, don't belong to no man

Publicerad 2015-05-18 23:14:56 i Vardag,

 
Hej hallå bloggen!
Tänkte jag måste slänga in ett "ordentligt" inlägg också förutom mitt musikinlägg. Är ca 4-5 dagar sedan jag senast skrev. Fick alla uppgifter inskickade för kursen i tid. Var till och med klar 4 timmar i förtid. Sedan på lördag och söndag arbetade jag på dermo. Tar nog emot att stiga upp klockan 6 på en lördag och på söndagar också. Och ändå ser jag alltid minst en karl eller två i 50-årsåldern som är uppe halv 7 och på väg till sin postlåda efter Vasabladet när jag kör iväg till Korsnäs. Idag har jag varit och storshoppat in till stan och så hämtade jag några saker från lägenheten och vattnade mina blommor. Antar att jag i ganska stora drag bor i Malax i sommar fast tänker ändå ha kvar lägenheten. Men nu tänker jag slösurfa lite till före jag går och sover. Imorgon tänkte jag visa er vad jag köpte. Orkar inte riktigt sitta med en massa bilder nu så.
Ses!
heh blev ett par påsar (och ja, jag har varit till intersport men kan lova att det inte är någonting sportigt i påsen)
 

Pias musikmåndag #4

Publicerad 2015-05-18 20:02:00 i Musik,

En ny måndag, ett nytt försök med Pias musikmåndag. Let's just get started shall we? Den här veckan tänkte jag köra:
 
5 Seconds of Summer "5 seconds of summer" (2014)

(ser dumt ut att skriva det där men deras album heter ju samma som bandnamnet)
De här måndagarna skulle verkligen inte handla om min favoritmusik om jag aldrig skulle ta upp 5 Seconds of Summer, eller 5sos för att korta ner det. Tror jag aldrig har lyssnat på ett band lika mycket som jag lyssnat på dem. Plus att om man kollar min tumblr så utan att överdriva består 80% av min blogg där av bilder på det här bandet. Har också sett dem live när de var förband till One Direction ifjol och de är otroligt bra live. Nu är de på egen turné i Europa och skulle mer än gärna sett dem igen, men visste inte riktigt vem av mina vänner jag skulle lyckas övertala att fara till Stockholm med mig för att kolla in dem. Kanske nästa gång.
 
 
1. Long Way Home
 
So we're taking the long way home
'Cause I don't wanna be wasting my time alone
I wanna get lost and drive forever with you
Talkin' about nothing yeah whatever baby
So we're taking the long way home
 

2. English Love Affair
 
Next thing we were back at her place
A hideaway in Mayfair
All the great and good there
Drinking all the way to third base
Princess getting naked
Falling on their faces
 
3. Good Girls
 
She said to me:
"Forget what you thought
'Cause good girls are bad girls that haven't been caught
So just turn around and forget what you saw
'Cause good girls are bad girls that haven't been caught"
 

Hah och tänkte köra en extra som jag älskar med dem men som är en cover:
 

It's my business if I feel the need to smoke and drink and sway

Publicerad 2015-05-14 20:11:40 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Tänkte sätta ihop ett snabbt inlägg här före jag går och kollar hockeyn. Har faktistk varit ganska dålig att kolla ishockey i år mot vad jag varit andra år men nu de senaste dagarna när jag har haft uppgifter att göra har det nog gått an att kolla matcherna. Förstås. Men har idag äntligen påbörjat examinationsuppgiften för sista kursen i år. Eller jag har väl inte kunnat spara den mycket längre antar jag när den ska in imorgon. Men den ska först in vid midnatt så skulle bra kunnat lämna den tills imorgon också ;) Nu har jag nu slängt ihop ca 3 sidor så bara 5 sidor kvar så är jag färdig med den. Sen ska jag slänga ihop en intervju och en rapport till samma kurs (också deadline imorgon) så är jag färdig med alla kurser för i år. Bara en till kurs som jag måste få fixad, 2 studiepoäng valfria kurser och praktiken så är jag färdig socionom. Och lärdomsprovet förstå kommer. Sakta men säkert kommer jag nog i mål. Förhoppningsvis. Ska slänga in en ishockeybild eller dylikt eftersom bloglovin har börjat sätta dit mitt ansikte vid inläggen när jag inte har några bilder i inlägget. I'm not down with that.
Ses!
 
 

The songs on the radio are okay, but my taste in music is your face

Publicerad 2015-05-12 19:56:04 i Vardag,

Hallå bloggen!
Tog en omedveten bloggpaus i 5 dagar. Och missade att göra en Pias musikmåndag. Oops. Men har haft relativt fullt upp. Har varit och arbetat hela helgen på Dermoshop och försökt skriva lite på lp. Det där att skriva på lp gick väl sådär. Idag har jag varit till skolan och träffat Sabina för att kolla lite på vårt lp. Ironin när flera andra i klassen var där och skrev mognadsprov och är färdiga med sitt. Men jaa jag och Sabina har nu fått lite mera ordning på vårat för det var ganska råddigt före träffen idag. Och vi har nu redan lagat ihop 20 sidor på teoridelen. Så det går sakta men säkert framåt. Sedan kan det hända att jag är relativt oaktiv resten av veckan för ska fixa ihop en kursdagbok, rapport och intervju till en kurs. Men det brukar ju oftast bli så att jag är mest aktiv när jag faktisk har annat att göra. Så vi får se hur det blir. Antingen hittar ni inlägg här eller inte.
Ses!
 

I'm not gonna teach him how to dance with you

Publicerad 2015-05-06 20:45:56 i Vardag,

Hejsan!
Idag är ännu en dag när jag är jäkligt trött. Åkte till skolan redan till 8 för att fixa en uppgift med Anna och Emma. Höll på med den till halv 10 och gick direkt på föreläsning. Hade föreläsningar till halv 2 då vi åkte till Smedsby på studiebesök. Blev klara runt 4 tiden. Och när vi kom ut märkte vi att det regnade ganska ordentligt och eftersom jag hade kjol på mig och inga strumbyxor (bra val) var Anna så snäll att hon skjutsade mig direkt till Brändö istället för till Roparnäs där jag hade cykeln. Men ja istället måste jag ju nu gå de där 6 kilometrarna till Roparnäs efter min cykel. Hoppas ingen har stulit den. Tror seriöst jag gråter om någon har tagit den. Sedan blir det att cykla tillbaka till Brändö men måste ta en avstickare in till stan och leta grillkol eftersom det tydligen inte duger för S-market här i Brändö att ha grillkol. Eller så grillar man bara inte på Brändö. Vem vet. Sedan runt halv 1 tiden antar jag att vi drar iväg till skäre och lever skärilive resten av dagen/kvällen. Men nu ska jag äta en glassportion och kolla lite tv-serier.
Ses!
 
 

Forget what you thought, cause good girls are bad girls who haven't been caught

Publicerad 2015-05-05 19:24:22 i Vardag,

Hejsan!
Hur är läget? Själv är jag löjligt trött fastän jag sovit 7 timmar i natt och tagit en powernap på en timme. Antar att jag inte är van att slita i skolan från 9-16 längre. Har en intensiv dag imorgon igen och ska orka leta mig till skolan redan till klockan 8 för att fixa en uppgift och sedan har vi föreläsning till typ 15. Men sedan på torsdag är jag ledig fast då drar vi med klassen och lever skäärilive. På fredag blir det sista föreläsningen för i vår och efter det väntar sommarlov! Hallelujah. Eller nåjaa har ju en hemtent och LP som ska fixas men vetja jag ska få det fixat också. Arbeta börjar jag förmodligen inte göra förrän efter midsommar så har ju lite tid på mig att skriva. Fast nu ska jag försöka leta mig i dushen så jag är ren tills imorgon. Sedan känner jag ett starkt behov av plättar så kanske svänger ihop en plättsmet sedan. Om jag orkar.
Ses!
 

Pias musikmåndag #3

Publicerad 2015-05-04 19:37:59 i Musik,

Se på fan. Ännu en måndag och ännu en gång lyckas jag leverera en musikmåndag. Eftersom jag de två senaste måndagarna råkade ta album som båda släpptes 2010 tänkte jag nu köra riktigt, riktigt nytt och därför blev det:
 
 
Mumford & Sons "Wilder Mind" (2015)
Mumford & Sons är liksom Arcade Fire ett band som hänger med sedan gymnasiet. Dock tror jag Mumford & Sons kom lite tidigare än Arcade Fire. Och de släppte detta nya album idag faktiskt. Och jaa "Pias musikmåndag" ska handla om mina absolut favoritalbum.. men WIlder Minds har funnits tillgängligt på Spotify sedan i fredags så jag har redan hunnit bestämma mig för att det är ett av mina favoritalbum. Tycker detta album skiljer sig från deras två tidigare skivor, känns som de prövar någonting nytt. Och det är bra, riktigt bra.
 
1. Snake Eyes
 
It's in the eyes
I can tell, you will always be danger
We had it tonight, why do we always seek absolution?
 

2. Ditmas (finns inte på youtuben än så länge) 
 
But this is all I ever was
And this is all you came across those years ago
Now you go too far
Don't tell me that I've changed because that's not the truth
And now I'm losing you
 

3. Wilder Mind (finns inte heller på tuben)
 
You can be every little thing you want nobody to know
And you can try to drown out the street below
And you can call it love
If you want

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela