IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Good things come to those who wait but I ain't in a patient phase

Publicerad 2015-06-30 21:47:52 i Vardag,

Hallå!
Se på mig som försöker få igång bloggen igen. Fast har absolut 0% nyttigt att komma med idag. Har varit i arbete idag igen, fast hade morgonskifte idag så arbetade 6.45-15.00. Imorgon är det också arbete som gäller 7.30-16. Så ska så småningom börja leta mig i säng så jag inte somnar i jobbet imorgon. Det är ungefär enda mitt liv går ut på just nu. Jobba, jobba, jobba. Men förtjänar ju i alla fall in lite pengar. Annars har halva kvällen gått till att halvt sova i sängen medan jag försökt att inte somna. (Misslyckades totalt och somnade och sov i över en timme). Annars är resten av veckan ganska bestämd också. Kvällsjobb på torsdag, morgonjobb på fredag. På fredagkväll ska jag till Bygdegården och kolla vad vi ska göra på lördag när jag och några av mina kompisar ska servera på ett bröllop. Blir säkert roligt det också. Men nu ska jag slörsurfa en liten stund till och sedan sova.
Ses!

Pias musikmåndag #8

Publicerad 2015-06-29 21:14:34 i Musik,

Efter två veckors uppehåll med min musikmåndag är jag tillbaka. Och jag tänker denna gång ha ett riktigt nytt album. Nämligen:
Of Monsters And Men "Beneath The Skin" (2015)
Of Monsters And Men har äntligen släppt nytt album. Ni vet inte hur mycket jag längtat efter det. Har väntat i 3 år sedan deras senaste. Och blev verkligen inte besviken när det nya kom ut, gillar varje låt på den här skivan så att välja mina tre favoriter var jäkligt svårt.
 
 1. Human
Breathe in, breathe out
Let the human in
Breathe in, breathe out
And let it in
Once awoke, it will slowly crawl
Beneath the skin
So breathe in, breathe out
Let the human in
 

2. Winter Sound
Stop, you're cold against the skin
Take me in your arms when walls are closing in
And I run, I run, I run, awakening my heart
But you overwhelm my lungs and it's tearing me apart


3. I Of The Storm
If I could face them
If I could make amends
With all my shadows
I'd bow my head
And welcome them
But I feel it burning
Like when the winter wind
Stops my breathing

Don't leave me standing all by myself

Publicerad 2015-06-29 12:17:28 i Vardag,

Hejsan bloggen!
10 dagar sedan sist då. Oopsie. Har fullt upp med mitt heltidsarbete (mitt sommararbete blev på 100% istället för de 78% det först talades om). Skulle jag vara riktigt duktig skulle jag också kunna säga att lp tagit upp mycket av min tid men.. det har det inte gjort. Det har legat på hyllan nu en vecka eller två. Ska försöka ta tag i det igen så småningom. Annars sedan sist har det väl inte hänt så mycket annat än jobb. Eller har firat midsommar. Och helgen som har varit hade jag faktiskt ledigt hela helgen. Så firade det i fredags med Louise och Marlene med brygghäng och vindrickande. Gick sedan på natten till Ollis. Känns som jag talade bort halva kvällen för jag kan inte minnas att jag var särskilt många låtar på dangsgolvet. På lördag sov jag till halv 2. Klockan 4 orkade jag och Marlene ta oss till Malax där vi stannade en timme före vi ännu en gång drog in till stan för att göra tortillas vid Sara. Och när hon åkte till arbetet åkte vi till Hoviska och chillade där tills Stina slutade arbeta och joinade oss. Avslutade kvällen på ABC före jag och Marlene åkte hem till Malax igen. (röda tråden genom hela den här helgen är jag och Marlene. Är man radarpar så är man). Idag blir det arbete 14-21. Men ska försöka knåpa ihop ett inlägg till senare ikväll. Då blir det musik vet ni till Pias musikmåndag. Vet redan precis vad jag ska ta för album.
Ses!

Man ska inte tro för lite om sig själv

Publicerad 2015-06-18 10:16:55 i Vardag,

Skrev tent idag nu då, den som jag sa att jag inte skulle skriva någon femma i. PROVA GISSA VEM SOM GICK OCH SKREV EN FEMMA I SOCIALRÄTT? THIS BITCH RIGHT HERE. Hej, fem till studiepoäng nu är ni fixade och jag ligger för tillfället på 170 studiepoäng av 210. Men då är det ännu en kurs som ligger efter (som jag har gjort har bara inte fått betyg i den), lärdomsprovet och praktiken så borde de vara insamlade. Och två studiepoäng valfria kurser. Vet inte riktigt var jag ska samla dem ifrån, men vetja jag hittar på någonting. Ska fira min femma med att åka in till stan och shoppa lite inför midsommar.
Ses!

Breathe in, breathe out, let the human in

Publicerad 2015-06-17 16:11:06 i Vardag,

Hejsan bloggen!
En vecka sedan sist. Har sedan sist hunnit med en par grejer. Har arbetat mina första skiften på egen hand och det har gått riktigt bra. Frågar nog fortfarande upp saker men, bättre att jag frågar än att jag gör något dumt. Har också tappat bort mig en gång på arbetet, kört förbi en några gånger för att sedan inse att det var gården jag skulle till. Men så småningom börjar det väl sitta fast när jag ska in till gårdarna. Har också varit på lp-möte och fått våra intervjufrågor godkända. Så nu ska jag bara fixa färdigt min del av teoridelen och sedan fixa intervjuerna. Och i lördags var jag på fest till Harrström. Var bara till midnatt då jag körde hem för jag skulle upp i arbete nästa morgon. Måndag och tisdag har också gått i jobbets tecken. Idag har jag varit ledig och har då läst på en massa lagar och och gamla anteckingar för jag ska och skriva tent imorgon i socialrätt. Är bara typ två år sedan jag gick kursen och inte orkade göra arbetet i slutet. Så tror nog inte jag skriver någon femma imorgon inte. Sedan på fredag råkar jag också vara ledig och har kvällskifte på lördag så får fira midsommarafton åtminstone. Så nu är ni up to speed med mitt liv. Tänker inte lova att jag kommer vara fantastsisk på att uppdatera just nu. Så.
Vi ses när vi ses!

Can't go home alone again, need someone to numb the pain

Publicerad 2015-06-10 10:11:54 i Vardag,

Hej hallå!
Sitter just nu och läser in mig på psykoser för att få lite lp skrivat. Men man måste ju få ta paus också. Hahahah. Enda jag gör ungefär. Är så jävla lat så jag tycker jag borde få pris för det. Men jag börjar bli riktigt uttråkad med det här lärdomsprovet nu och vill helst bara vara klar med det. Men då ska själva undersökningen göras ännu också. Suck. Så planerna för idag är att skriva lp, inskolning 15-21. Imorgon gäller samma sak, bara att inskolningen då är från 16-21. Roliga dagar jag har att se fram emot. Men ja som man bäddar får man ligga. Ska också tenta bort en kurs inom någon vecka verkar det som nu. Det är mycket på gång nu. Så kanske jag borde satsa på det nu då istället för att skriva blogginlägg.
Ses!

Pias musikmåndag #7

Publicerad 2015-06-08 21:15:00 i Musik,

Jeheee en till musikmåndag ska jag nu leverera åt er. Och jag har vetat typ sedan förra veckan exakt vilket band och album jag tänker ta. Och det är:
 
twenty one pilots "Vessel" (2013)
Ni har säkert märkt här på bloggen att mycket av de låtar som jag har med i mina inlägg på senaste tiden är av det här bandet. Och om ni är vänner med mig på Facebook så tror jag det kommer upp vad jag lyssnar på, så där har det här bandet säkert också dykt upp mycket. De är ett väldigt nytt band för mig för jag började först lyssna på dem nu någon gång i maj. De fanns bland mina rekommendationer på spotify och hade sett dem mycket bland de jag följer på tumblr, så jag bestämde mig för att kolla in deras musik och föll genast för den. Nu försöker jag bara att inte spela sönder dem. 
 
1. Fake You Out
I, I'll never be, be what you see inside
You say I'm not alone, but I am petrified
You say that you are close, is close the closest star?
You just feel twice as far, you just feel twice as far

2. Holding On To You
You think twice about your life, it probably happens at night,
Right? Fight it, take the pain, ignite it,
Tie a noose around your mind loose enough to breathe fine and tie it,
To a tree, tell it, "You belong to me,
This ain't a noose, this is a leash,
And I have news for you, you must obey me."
 
3. Semi-Automatic
I'm never what I like
I'm double-sided.
And I just can't hide
I kinda like it
When I make you cry
Cause I'm twisted up, I'm twisted up, inside

Now they're laughing at our face saying: "Wake up, you need to make money"

Publicerad 2015-06-08 17:51:48 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Blev inget bloggande igår. Vet inte om jag tyckte jag hade mycket att göra eller. (Det hade jag inte var uttråkad halva dagen). Åkte i alla fall på kvällen till Strandservice och åt sommarens och årets första bollaglass. Var kanske inte riktigt väder för det. Det blåste svinkallt och till och med jag som aldrig fyser frös. Vi åkte sedan till ABC och åt paninis och satt och talade en bra stund. Jag trodde att vi åkte därifrån ca 11, hade så roligt att jag inte kollade på klockan. Men när vi var halvvägs tillbaka till Malax påpekade Stina och Marlene för mig att klockan faktist snart var ett på natten. Som tur hade jag inget arbete idag. Men istället har jag varit och fixat försäkringen till bilen och så var jag in till stan och lägenheten för att vattna blommor och kolla posten. Ska ännu idag försöka fixa lite lp. Det är också planerna för imorgon. På onsdag och torsdag ska jag på inskolning på kvällen. På lördag blev mitt skift flyttat så det blir morgonjobb istället för kvällsjobb, Och så blev det ett skifte på söndag också. Jag hade tänkt åka ut i helgen men det blir ju inte till någonting då. Men nu ska jag slörsurfa en liten stund till och så ska jag fixa till ett musikinlägg. Det enda man finna på min blogg nuförtiden.
Ses!
 

Lyrics that mean nothing, we were gifted with thought

Publicerad 2015-06-06 14:42:45 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Har inte bloggat sedan i måndags då. Har varit på inskolning varje dag och har varit så trött när jag kommit hem och det har bara snurrat i huvudet av all ny information. Det är ganska många nya klienter man ska lära känna och 8 olika rutter som man kan ha hand om när man är i arbete. Har alltid med ett papper när jag är i arbetet där jag skriver ner allting som kan tänkas vara bra och minnas så har 100-tals papperslappar känns det som bredvid sängen. Ska ännu på inskolning valfri kväll nästa vecka för att kolla lite hur det är på kvällskiftet för jag har ännu bara varit på dagen. Sedan nästa lördag har jag mitt första "riktiga" skifte. Ska också denna vecka försöka skriva en massa till lärdomsprovet för att försöka få teoridelen klart. Annars har det väl inte hänt så riktigt mycket i mitt liv sedan jag senast bloggade. Men ska försöka få lite mera struktur i mitt bloggande och blogga oftare än en gång i veckan. 
Ses!

Pias musikmåndag #6

Publicerad 2015-06-01 22:13:00 i Musik,

Tänkte nästan lämna bort denna musikmåndag men fick äntligen energi att laga ihop det. Så denna vecka blir det en helt ny genre inom musik för mina musikmåndagar för jag tänkte ta:
 
Crystal Castles "(II)" (2010)
 Crystal Castles började jag lyssna på runt 2012-2013. Och tror till och med det var så hävt att min mest pålyssnade artist 2013 på spotify var Crystal Castles, i alla fall var min spellista på där jag har nästan bara Crystal Castles låtar den jag lyssnade på mest. Lyssnar fortfarande ganska ofta på Crystal Castles elektroniska musik (brukar kalla det hård elektronisk musik) men inte i samma utsträckning som 2013. 
 
1. Not In Love
 
2. Violent Dreams
 
3. Doe Deer

But my lungs feel so small I couldn't breathe if I tried

Publicerad 2015-06-01 20:29:15 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Ett par dagar sedan sist. Har hunnit fira min brors examen, även om det var väldigt motvilligt från hans sida. Han ville ju inte ens ha en fest men mamma, jag och Jessica tvingade honom. Sedan blev det utgång för mig själv på kvällen med Louise, Anna, Stina, Marlene och Sara. Och först när vi kom till O'Malleys var nog Louise och jag åtminstone lite besvikna för vi såg inte en enda känd själ. Vilket vi hade varit taggade på att möta. Som tur kom det fullt med folk som vi kände senare mot kvällen. Och lämnade och tala med så många olika hela kvällen att jag bara hann dansa till en låt och resten av tiden stod jag och talade med olika diverse personer. Resulterade förstås i att jag var väldigt hes i slutet av kvällen. Igår var det dagen efter-chill för hela slanten och var bl.a. och åt pizza. Idag har jag varit första dagen på inskolning på mitt sommararbete så det har varit riktigt roligt. Blir inskolning också resten av veckan. Sov en stund sedan ikväll och medan jag gjorde det har papp tydligen varit och talat med mig och sagt han ska åka och hämta en bil åt mig och om jag ville följa med. Det har jag nu inte hört alls. Så förstå min förvåning när jag gick ner sen då mamm sa: "din bil står på gården". Känner mig som den ultimat bortskämda ungen nu men. Så länge man vet om man är bortskämd tycker jag inte det gör så mycket ;) Men om ni känner för det kan ni läsa ett inlägg HÄR från mig själv från 2011 där jag talar om hur bortskämd jag tyckte folk som får bilar är. Det tycker jag väl än idag också men nu är jag ju en av dem...
Ses! 

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela