IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Pias musikmåndag #10

Publicerad 2015-08-31 21:23:51 i Musik,

Yeaah Pias musikmåndag är tillbaka! Vet inte om det är någon annan än jag som längtat efter dem eller ens gillar dem. Men jag gillar dem så vi fotsätter som vanligt. Har ju redan avslöjat vad det kommer bli för album men. Den här måndagen blir det alltså:
 
Halsey "BADLANDS" (2015)
 Hittade Halsey någon gång i våras och då hade hon bara en EP ute så fick lov att lyssna på en massa live-framträdanden istället. Men nu har äntligen hennes debutalbum kommit ut. Och det är precis lika bra som jag förväntade mig. Om inte bättre. Har suttit och lyssnat på det hela helgen och just nu är det enda som jag vill lyssna på.
 
1. Strange Love
They think I'm insane, they think my lover is strange
But I don't have to fucking tell them anything, anything
And I'm gonna write it all down, and I'm gonna sing it on stage
But I don't have to fucking tell you anything, anything
 

2. Control
And all the kids cried out
"please stop, you're scaring me"
I can't help this awful energy
Goddamn right, you should be scared of me
Who is in control?

3. Colors
Everything is grey
His hair, his smoke, his dreams
And now he's so devoid of color
He don't know what it means
And he's blue
And he's blue

I'm off the deep end, sleeping, all night through the weekend

Publicerad 2015-08-31 17:54:05 i Vardag,

Hej hallå bloggen!
Blev inget bloggande i helgen. Men villavslutningen gick förbi smärtfritt. Var till Jeanettes mosters hus och hade kräftskiva och var i badtunnan. Jag smakade för första gången i mitt liv på en kräfta. Har bara varit vägrare i 22 år och vägrat smaka men eftersom mina smaklökar har utvecklat den här sommaren (tycker nu mera om paprika) så tänkte jag väl att jag kunde testa. Eller mest var det för att de tvingade mig. Men vi kan låtsas att det var första anledningen. Var i arbete sedan igår och kände verkligen inte för att stiga upp klockan 6 när alarmet ringde. Men det gick nog bra att vara i jobb fastän jag var väldigt trött. Efteråt åkte jag till Mölle där jag mötte upp Stina, Marlene och Anna för en Mölle-pizza. Lika bra som alltid. Sen på kvällen tog jag mitt pick och pack och åkte till stan. Så nu är jag inflyttad tillbaka till lägenheten. Och har nog faktiskt saknat lägenheten lite i sommar så var riktigt skönt att får vara i den igen. Idag var det första skoldagen och var typ 0% taggad. Är inte riktigt taggad på praktik heller som börjar imorgon. Tror det är mest för att jag inte känner mig riktigt redo för att vara klar med skolan så därför tar det lite emot när jag börar inse hur lite det är kvar. Men nu ska jag chilla en liten stund och sedan se om jag orkar aktivera mig.
Ses!

BADLANDS

Publicerad 2015-08-28 14:37:00 i Musik,

 
 
YEEAAAH äntligen har Halseys album BADLANDS kommit ut!! Känns som jag väntat i evigheter på det här albumet. Tänker göra ett bättre inlägg om det på måndag (ska försöka ta upp Pias musikmåndag igen). Men det här albumet är ungefär vad jag kommer lyssna på hela helgen nu. Rekommenderar alla att lyssna på det, hon har så fantastiska lyrics.
Ses!
'Cause I've done some things that I can't speak
And I've tried to wash away but you just won't leave
So won't you take a breath and dive in deep
'Cause I came here so you'd come for me

Torsdags aktiviteter

Publicerad 2015-08-27 21:19:46 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Ännu en dag, ännu ett inlägg. Jag börjar göra framsteg hörni. Fast ge mig någon dag till bara och sedan kommer jag förmodligen ha en till sådär "oops jag glömde jag hade en blogg" - paus. Idag har jag vekligen inte gjort några större handlingar. Har läst ut en till bok. Så tror jag ska göra ett blogginlägg om böcker inom kort. Var också till stan ett varv med en massa kläder och andra smågrejer eftersom de mesta av mina ägodelar befinner sig här i Malax. Så tänkte jag att det inte blir så mycket att släpa till stan på söndagskvällen. Plockade då på samma gång upp all jävla reklam jag fått in i lägenheten. Om ni undrar hur det ser ut om man glömmer att sätta upp en "ingen reklam, tack!"-skylt och är borta i 3-4 månader så ser det ut ungefär så här:
Och jag har ju faktiskt varit till min lägenhet i sommar. Och vattnat blommor, hämtat räkningar, sovt över för att jag inte sluppit hem till Malax. Men ändå så varje gång när jag åkte hem kom jag på att jag igen hade glömt att sätta upp en skylt. Och så orkade jag aldrig föra ut det heller. #lat. Var också på samma gång idag och hämtade ut ett paket i stan. Nu har jag äntligen fått mina hårfärger så nästa vecka någon gång så blir det hårfärgning. Jeeee. (Tack, Ellinor). 
 

All we do is sit in silence waiting for a sign

Publicerad 2015-08-26 18:51:48 i Vardag,

Hallå bloggen!
Går nog lite småtrögt att starta upp bloggen tillbaka när den släpat efter hela sommaren. Glömmer ibland bort att den ens existerar. Har inte hänt så mycket sedan senast jag skrev heller egentligen. Försöker ta tag i lärdomsprovet tillbaka. Men det är så trööögt. Har absolut 0% motivation att fixa det. Istället sitter jag och skriver på en massa annat som verkligen inte är prioritet. Har också svängt om dygnet helt och hållet så går och ligger 4 på morgone och vaknar mellan tolv och ett på eftermiddagen. Fast idag var jag i arbete så då var det bara att laga sig upp ur sängen 20 före 7. Sedan tackade jag ja till ett arbetsskifte på söndag morgon så blir nykter villavslutning för mig. Men tar inte det så hårt för jag trivs ändå så pass bra i det här arbetet. Om någon skulle ha sagt det på början på sommaren att jag skulle trivas så här bra inom hemvården som jag gör skulle jag nog inte ha trott dem. Men nu ska jag lyssna på musik och läsa lite. Så tror jag bestämt jag ska leta mig till handlin också efter någonting gott. 
Ses!

It feels so scary getting old

Publicerad 2015-08-21 13:34:46 i Vardag,

Nej men hejsan bloggen!
Här har det varit dött sedan början på juli. Har haft fullt upp med arbete och när jag inte arbetat har jag försökt ta vara på sommaren. Eller ja den sommaren vi fick var väl kankse inte så fantastisk att ta vara på men. Två senaste veckorna har jag varit ledig däremot så då har jag tagit vara på solljuset. Så nu har jag faktiskt någon sorters färg istället för att vara likblek. Annars har jag gått runt och trott hela den här veckan att skolan börjar på måndag för jag trodde det var 31 på måndag. Har ingen koll på datum och dagar. Var ganska skön känsla igår när jag insåg att jag inte börjar före om en vecka. Och då påbörjas sista halvåret. Är både taggad och otaggad på att bli färdig. Ska bli skönt att vara färdig med att läsande och tenter men kommer nog sakna studielivet och att kunna fara ut mitt i veckan. Därför har jag faktiskt börjat fundera lite på att studera vidare. Men vi får se vad det blir till. Ska nu fixa det här halvåret först. Men nu är ni lite up to date med mitt liv (har inte hänt så mycket). Enda nya spännande i mitt liv är att jag inom en snar framtid kommer ha ny hårfärg. WOOH living on the edge.
Ses!
 
 

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela