IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

I'm sorry for everything, oh everything I've done

Publicerad 2015-02-25 15:03:00 i Vardag,

Hej hallå!
Har alltid lite ångest dagen efter jag laddat upp ett jättestort inlägg som är jätte åskitsbaserat. Förväntar mig alltid att folk ska bli typ skitarga men hittills har ingen börjat jaga mig med högafflar så det verkar som om jag inte upprör så många människor. Å andra sidan borde jag väl också leva upp till mitt bloggnamn "it's hard out here for a bitch". Fast är väl kanske inte så brydd i att aktivt söka att bli kallad en bitch det kommer ändå förmodligen hända när man är så frispråkig med sin åsikt som jag är, särskilt när man har så många åsikter om feminism. Feminismåsikter verkar nu i alla fall vara ett snabbt sätt att få människor att kalla en för en bitch (eller så får man höra att man överdriver, det är vad jag oftast får höra).
 
Fast istället för att oroa mig allt för ofta över gårdagens inlägg har jag istället suttit och roat mig på datorn åt annat och så har jag flyttat in en ny säng till mitt rum i Malax. Fast min pappa verkar inte tro jag har någon armstyrka what so ever. För han tvingade min lillebror att lyfta ut min gamla säng från rummet tillsammans med honom och sedan när jag hjälpte min lillebror att bära in min nya säng upp till övrevåningen så säger papp då: "E du säker att du orkar ede Pia?" Okej,tack för oron men jag klarar nog av att bära upp en säng för några trappsteg med min lillebrors hjälp. Kanske är det för att senast jag flyttade saker var när jag flyttade hemifrån och då hjälpte jag inte till att bära någonting. Fast det var inte för att jag var lat eller svag, det var för att jag stukat handen någon dag före och inte fick lyfta tunga saker. Kanske min far inte minns den biten, han minns det bara som att jag inte orkade lyfta saker. Vem vet? Fast nu har jag ju i alla fall bevisat min styrka för honom. Jag kan lyfta en säng upp för trappan. GRRR. Tyngdlyftsmästerskapen nästa nu bara. 
Ses!
 
 

Vaccinationsdiskussionen

Publicerad 2015-02-24 18:58:49 i Funderingar,

Jag kan nästan lova att det här blir ett längre blogginlägg än standareden så om det inte riktigt ligger i din smak så kan du ju redan sluta läsa här. Eller jag tycker ju förstås alla ska fortsätta läsa.
 
Okej för att starta upp det här inlägget så är jag på den sida att alla ska vaccinera sina barn. Jag tycker alla ska vaccinera sig. I alla fall de vaccinationer som hör till Finlands vaccinationsplan, man behöver inte vaccinera sig för varenda influensa. Det är ganska onödigt eftersom du då måste vaccineras typ varenda år eftersom den vanliga influensan muteras hela tiden så att man måste ta fram nytt vaccin för den hela tiden. Men att vaccinera sig för mässling, röda hund etc. tycker jag absolut man ska göra för det är sjukdomar som du kan smitta andra med. Jag tycker det är en medborgerlig plikt.
 
Varför bryr jag mig då om vad andra gör? Varför kan jag inte andra låta göra sina egna beslut? Grejen är ju den att beslutet du gör att inte vaccinera dina barn eller dig själv påverkar mig och alla andra. Eller inte jag personligen för jag är vaccinerad men jag hoppas någon gång att jag ska få barn och då sätter ni alla som inte vaccinerar er mitt barn i fara. Eftersom jag inte det första jag gör när mitt barn blir fött är att vaccinera det. Ditt beslut sätter då mitt barn i fara och jag kan inte göra något åt det. Därför säger jag att man ska vaccinera för du påverkar min vardag och mina framtida barns hälsa. Det är samma sak som om jag säger till någon som röker att gå bort från mig och röka någon annanstan för dennes personliga val att röka påverkar också mig om hen står bredvid mig och röker. Så om du är skeptisk att vaccinera, vaccinera i alla fall mot saker som mässling eftersom det är sjukdomar som du sprider när du inte gör det. Tänker länka här till en mammas berättelse om hennes son som kanske har fått mässling. LÄNK (obs på engelska)
 
När det gäller folk som är emot vaccineringar finns det många olika saker som påverkar. En orsak som är stor just idag är att folk är rädda efter fiaskot med vaccinet mot svininfluensan. Då kan jag ju säga att skillnaden mellan svininfluensavaccinet och de vaccin som har funnits med i flera år som t.ex. det mot röda hund är att vaccinet mot svininfluensa togs fram i panik. Hela världen var i panik och krävde hur man skulle hindra svininfluensan direkt och det fanns knappt någon tid att testa det. Andra vaccin har getts under flertals år och testats många gånger. Förstås finns det biverkningar, det finns det med varenda läkemedel också och vissa människor kommer få dessa biverkningar. Jag kan själv berätta att mina mamma har berättat för mig att när jag blev vaccinerad när jag var liten tappade känseln i mina ben ett par dagar och släpade dem efter mig. Men jag kan säga att jag ändå är tacksam att min mamma vaccinerade mig. Hellre lam någon dag än att jag tar riskerna med mässlingen och kanske får någon av mässlingens följdsjukdomar.
 
En annan orsak är alla de ämnen som finns i vacciner. Och jag tänker bara länka här till några inlägg eftersom jag inte är någon forskare eller läkare och inte känner mig bekväm i att skriva om dessa ämnen. LÄNK och LÄNK. Så jag hoppar direkt till nästa punkt. Folk som påstår att vaccinationer kan leda till autism VILKET INTE STÄMMER (skulle gärna slänga in ett par svärord där men jag avstår eftersom folk tycker det är oprofessionellt). Det här kommer också upp i den senaste länken och den forskare som har påstått detta har det bevisats gång på gång att han hade fel. Plus att han hittade på data och har efter det fått sin läkarlicens tillbakadragen. Och även om det stämde: är folk så rädda för autism att de hellre utsätter sina barn för sjukdomar som kan leda till döden istället för att vaccinera sina barn? Och grejen är att forskare fortfarande inte är riktigt säkra på vad som gör att människor utvecklar autism, men det framkommer vid födseln redan och inte en enda forskare tror att det är vaccin som orsakar autism.
 
Som en avslutande punkt så läste jag också på Vasabladet att det tydligen finns folk som tror att vaccinering är vad som gör att så många människor har matallergier och astma i dagens läge. Och som en person som lider av båda dessa kan jag ju säga detta: Jag lever hellre och är frisk från sjukdomar jag kan förebygga med vaccinering och har lite svårt att andas nu som då, än att vara utan astman och matallergi och ligger i graven på grund av en sjukdom som var 100% möjlig att förebygga. (och som en liten påminnelse om du är född 1993 som jag ska du göra en boost-vaccination i år)

One of these days he'll make one for you

Publicerad 2015-02-23 20:36:44 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Har varit tyst en dag eller två nu. Har haft fullt upp med att vara en social varelse. Begav mig till Stina på lördagskvällen och lagade tortillas där med henne och Ellinor och åt dem medan vi kollade på Melodifestivalen. Sedan kom Stina fram till att jag och Ellinor skulle stanna där och sova. Vilket vi gjorde efter att Stina hade haft högläsning för oss från hennes dagbok från högstadiet. Vaknade vid Stina först runt halv 1 på söndagen och tog en bra stund innan jag orkade börja gå tillbaka till Brändö. Trodde också att jag hade haft sönder mina hörlurar och var in via Citymarket och köpte nya hörlurar. Märkte sedan när jag kom till Brändö att jag bara lyckats skruva ner all volym på telefon och att mina hörlurar inte alls var sönder. Sen på kvällen for vi till Malax jag och Sara där vi mötte Ellinor, Stina och Louise och körde vår årliga vildmarksgrillning. Åkte sedan tillbaka in till stan med Sara och Ellinor när vi alla luktade som några rökta sikar ungefär. Var tvungen att slänga ut alla mina kläder på balkongen för att de luktade så. Till och med skalet på min telefon hade dragit i sig röklukten. När jag skulle ta in kläderna idag märkte jag dock att de fortfarande luktade rök och hela min balkong luktade också som om jag skulle ha rökt fisk där.
 
Just nu befinner jag mig ännu en gång i Malax, hade tänkt åka hem först imorgon men pappa ringde och frågade mig när jag skulle komma hem och när jag sa imorgon sa han om jag inte kunde komma idag för det passade bättre för honom när han var ledig idag. Så sagt och gjort så lagade jag mig redan idag. Har väl inga egentliga planer för sportlov ska väl skriva lita LP och lite uppgifter. Och imorgon ska jag tro mig orka skriva ett långt jävla inlägg om vaccinering. So keep tuned om ni är intresserade av mina 5-sidors inlägg. Om inte.. så synd.
Ses!
 
 

Oh I'm going to mess this up

Publicerad 2015-02-21 17:32:57 i Vardag,

Hej hallå bloggen!
Hur är läget? Så har gått ett par dagar sedan senaste inlägget. Har hunnit vara på fastlaskiainen med Marlene eftersom hon var enda i våran grupp som ville festa, eller enda i våran grupp som hade möjlighet snarare. Så vi var och kollade läget till pulkabacken på eftermiddagen och såg alla pulkor och dragkampen. Sedan på kvällen förfestade vi vid Karin och drog sedan till Fontana. Har inte varit på Fontana på kanske två år? Senaste var på nåt nyår tror jag. Var faktiskt skitroligt och de spelade bra musik vid dansgolvet och vid 80-tals och 90-tals dansgolvet. Så Marlene och jag stod mest vid dansgolvet och dansade hela kvällen. Vi började leta oss mot Brändö kanske runt klockan 2 och åt plättar när vi kom till min lägenhet. (Bara för att klargöra hade jag stekt plättar kvällen före för att bli av med 1 liter mjölk började inte steka plättar klockan 3 på natten). På torsdag hade jag en föreläsning i skolan som jag var på. Var ganska flummig och den kändes ganska onödig. Igår skulle jag haft en föreläsning på morgonen men min kropp bestämde att det skulle vara jätteroligt att börja skapa ett otroligt illamående så jag inte kunde sova på torsdagskvällen. Fick det inte ordentligt sovt på hela natten och var fortfarande vaken 8 när jag brukar stiga upp och jag mådde fortfarande skitilla så sket i föreläsningen. Började må plötsligt bättre lite före 9 och fick det då äntligen somnat. Sedan på kvällen var jag på vin- och ostkväll men vågade inte dricka vin för kände mig fortfarande lite dålig så jag satt och drack Jaffa medan de andra smuttade vin. Väldigt sofistikerat. Idag är planerna tortillas vid Stina och Melodifestivalen. 
Ses!
Kände mig otroligt självsäker på torsdagens personlighetsutveckling. "Alla mina sidor är bra lol". Skickade den här bilden på snapchat och fick åtminstione två av mina klasskompisars telefon att pingla till. Kände mig lite skyldig. Men tyckte jag var så rolig att det vägde upp det hela.
 

Positiva saker

Publicerad 2015-02-16 21:17:00 i Funderingar,

Fick en utmaning av Nadja där man tar det fram det positiva så här kör vi då
 
5 saker jag är bra på:

1. Att prata och fylla ut pinsamma tystnader
2. Jag är bra på att skriva
3. Att vara envis
4. Att vara rolig (hehehhe tycker själv jag är typ guds gåva till mänskligheten när det gäller min humor)
5. Lägga en massa fakta i huvudet, både onödig och nödvändig
 
5 saker jag gillar med min kropp:

1. Mitt hår
2. Mina ögon
3. Mina boobies (eeyoo älskar alla bröst)
4. Mina fräknar som tyvärr inte finns den här tiden på året
5. Mina vader (konstig sak att gilla men whatevs)
 
5 saker jag är stolt över:

1. Att jag vågar stå för min egen åsikt även när andra inte gillar den
2. Att jag kan se saker från andras synpunkt nuförtiden
3. Hur långt jag har kommit sedan jag mådde skit första året vid Novia
4. Att jag inte bryr mig om vad någon annan tycker
5. Att jag alltid vågar göra saker fastän jag är rädd och har ångest över det. Att jag vågar utmana mig själv.
 
5 saker jag är tacksam för:

1. Mina vänner
2. Min familj
3. Att jag, mina vänner och familj får vara relativt friska
4. Att mamma och pappa alltid har fått saker och gå runt ekonomiskt så jag inte behövt sakna något i min barndom
5. Att jag är född just i Finland och ändå får ha det så pass bra som jag har det
 
Jag taggar
Louise
och
Ellinor
(NI MÅST JÄR E Å INT NA JALMAS OM ATT NI INT ORK)
(det där var bara riktat till Ellinor och Louise därav malax-dialekten)

What kind of man loves like this

Publicerad 2015-02-14 01:00:00 i Musik,

Som ni kan se i mitt tidigare inlägg så har Florence + The Machine släppt en ny låt. Och den är så himla bra! Har lyssnat på den hela dagen lång. (Btw om någon av er är Imagine Dragons fans så har de också gjort deras nya album tillgängligt på Spotify. Mycket bra album) Och eftersom låten är så jävla bra som den är tänker jag dela med mig av den. Den låter riktigt som första albumet som Florence släppte. Lite varning med videon sedan för det är lite boobie shots i den fall om ni är på olämlpligt ställe eller om ni inte bara tycker om bröst. Sedan talar videon lite över låten ibland och den har ganska långt intro före själva sången börjar så fall ni vill höra låten riktigt ordentligt finns den på Spotify också. (fast jag skulle nog ändå rekommendera att man ser videon för den är jättevacker.)
 
 
 

Senaste tiden

Publicerad 2015-02-13 22:59:54 i Funderingar, Vardag,

Hej hallå! Tänker inte ens tala om varför jag inte uppdaterat på två veckor. Det är inte för att jag skaffat mig ett liv. Är väl mera fakutmet att jag inte har något liv som har gjort att jag inte har uppdaterat. Men den här veckan har jag faktiskt fått vara och arbeta två dagar på dagis. Är så roligt att få vara där igen. Känner verkligen att det är min grej när jag är där. Men för att ni ska få veta lite annat som har hänt sedan jag var borta har jag gjort en sammanfattning av mina tweets från den här perioden jag varit frånvarande. Har tillräckligt mycket med liv för att underhålla folk när det är under 140 karaktärer. 
Skulle fara ut med mina vänner och trodde jag skulle slippa åka och handla cider men så hade mamm gett bort det till min lillebror.
Trodde senare på natten att jag lyckats tappa mina lägenhetsnycklar på O'Malleys och sedan dagen efter märkte jag att jag hade låst in dem i bilen. Lättnaden jag kände alltså.
Testade på pensionärslivet en dag. Och räknar med att jag ska arbeta tills jag är 82 tydligen.
Lyckades vara omedvetet snäll igen. 
Det här är de senaste dagarna blandade tweets. Och med dessa tweets avslutar jag min sammanfattning. Nu vet ni vad jag funderat medan jag inte har uppdaterat bloggen.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela