IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

PAMPAS 15

Publicerad 2015-03-31 20:59:53 i Vardag,

Hej hallå!
Här har det varit dött en stund. Har levt och andats pampas ungefär. Var ut och festade i onsdags, torsdags, fredags och lördags. Var himla taggad att åka på tisdagen också men ingen av mina kompisar ville göra mig sällskap. Men jag var ganska tacksam för det i söndags ändå för var jävligt sliten. Janå i onsdags blev det Ollis och så ska det låta men avslutade kvällen ganska tidigt och åkte hem typ vid midnatt. Men satte mig framför datorn när jag kom till Brändö så klockan blev ändå 3 på natten innan jag somnade. I torsdags ordnade jag förfest för mig, Sara, Jeanette, Louise och Jenny som inte hade några sitzbiljetter. Men ordnade egna halarmärken åt mina gäster och så fick de rita något extra på dem också när de kom till mig för att göra dem mera personliga.
I fredags blev det då först Olympiaden på torget. Och hade riktigt trevligt. Ärligt talat är jag väl inte så värst förtjust i olympiaden men tycker den hör till så. Var sedan och åt till Rax före vi drog vidare till Sara och vilade lite före vi fixade oss och började förfesta. For sedan och förfestade tll Omena före vi for till Rewell. Hade skitkul på Rewell och tyckte Medina var skitbra fastän jag inte annars lyssnar på deras musik. På lördagen var vi på Silliz där det var jäkligt lång kö och snöslask och inte precis vad jag ville stå och göra en lördagsmorgon när man festat kvällen före. Enda människorna som stod med sedan på kvällen var jag, Marlen och Jenny. Och Stina men henne såg jag bara när hon åkte hem från Oliis när vi kom dit. 
 
Hade faktiskt en skitrolig pampasvecka i år och blev 7 halarmärken rikare. Tror faktiskt denna pampas-vecka är bästa hittills. Känns lite skit att det är sista bara skulle gärna ha flera kvar. Men tror nog jag drar ut nästa Pampas fastän jag kanske arbetar och låtsas vara vuxen. 
 
 

Hårförvandling

Publicerad 2015-03-20 10:02:00 i Bilder, Hår,

Mitt hår har gått igenom en massa förändringar de senaste åren. Inom loppet på mindre än två år så har jag blekt mitt hår tre gånger och färgat det sju gånger. Därför tänkte jag istället för att köra mina vanliga långa babbliga inlägg bara kör ett inlägg med bilder hur mitt hår har ändrats medan jag gått vid Novia.
 
Sommaren 2012
Hade väldigt mörkbrunt hår eftersom jag hade färgat det i maj till studenten. Och färgade alltid mitt hår genom gymnasiet till typ mörkaste bruna färgen före svart.
 
Augusti 2013
Hade inte färgar eller klippt håret sedan maj 2012 så det här är närmaste jag varit min naturliga hårfärg. Typ halva håret är naturligt och andra halvan urblekt färg.
 
September 2013
Ville färga håret rött redan i gymasiet men vågade inte men när jag flyttadde hemifrån satsade jag på det och hade Stina att färga det rött och klippte pannlugg på samma gång för ville testa om jag passade i det. Saknar pannluggen lite faktiskt skulle kunna klippa det igen.
 
April 2014
 Heh såg väldigt sliten ut på bilden. Det här är dagen efter Ellinor färgade håret på mig minns jag. Hade tänkt färga håret blått efter jag var färdig med praktiken men så mitt i allt slängde jag bort den idéen och färgade regnbågsfärgat.
Så här såg det ut någon vecka efter. Då var det inte lika "uppdelat" längre i de olika färgerna. Färgade om detta en gång till i juni. Eller jag tvingade Sara och göra det.
 
September 2014
 Hade Ellinor och färga håret den blåa färg jag hade tänkt ha redan i april. Trivdes jättebra i den här hårfärgen. Eller det gjorde jag med regnbågsfärgat också men problemet var att färgerna åkte ut jättesnabbt där. I alla fall det orangea och röda. Har "fyllt" på den här färgen två gånger själv faktiskt. Men kan nu säga att frisör blir jag inte. Klottar färg överallt och på hela mig.
 
Mars 2015
Jahaa denna månad nu blev det dags för nytt. Hade ännu en gång Ellinor att bleka mitt hår och färga det. Och denna gång blev det...
 GRÖÖÖNT. Ingen surprise egentligen. Ha talat om att jag ska laga det grönt sedan jag lagade det blått typ. Bilden gör det inte riktigt rättvisa är nog mera klargrönt än detta. Men ni ser ju det om ni ser mig IRL
 
Och tack Ellinor för att du färgar mitt hår varenda gång jag ber dig göra det! Skulle vara väldigt pank vid det här laget om inte hon färgade åt mig.

We all got old at breakneck speed, slow it down, go easy on me

Publicerad 2015-03-19 15:06:47 i Vardag,

Hej hallå!
Tänkte slänga ihop ett snabbt inlägg här före jag går och kockar ihop dagens mat. På menyn står morotsbiffar, potatis och gräddfilssås. Äter typ morotsbiffar tre gånger i månaden är kär i den maträtten. Värst bara är att jag är allergisk mot råa morötter så när jag och står och river dem kliar det något otroligt på händerna. Har också märkt att jag reagerar på potatis när jag skalar dem och kollade upp det och tydligen kan man vara korsallergiker med det också så att om man reagerar på björkpollen kan man också reagera på potatisskal. Så kör den ultimata maträtten idag för att klia sönder mina händer. Men vad gör det när det är så himla gott? Annars har jag inte gjort så mycket idag heller har börjat på lite smått med en skoluppgift till personaladministration. Skriver om ledare om kommunikation. Och det är lika intressant som det låter. Eller grejen är att direkt jag måste göra något för ett betyg så försvinner som min motivation att lära mig om det. Att jag kan tycka saker är intressanta och att det är roligt att lära mig enda tills jag måste göra en uppgift om det för att få ett betyg. Då blir det genast så tråkigt och, för att slänga in lite dialekt, tögot att lära mig om saker.
 
Men nu ska jag börja på med maten och klia mina stackars händer. Ses!
 
 

You're not the only one that time has got it in for

Publicerad 2015-03-17 20:12:26 i Vardag,

Hej hallå!
Tisdag idag då. Hade sovmorgon idag och lagade mig upp ur sängen halv 11. Åt varma smörgåsar till frukost/lunch och slösurfade tills jag började fixa mig till skolan. Mitt smink blev typ bästa det blivit på länge och jag var faktiskt nöjd med det. Annars brukar jag bara tänka "äh det duger". Såå så klart när jag sedan skulle cykla iväg till skolan märkte jag att jag hade punka på cykeln. Försökte pumpa i luft i ringen där framme men det var som ingenting skulle hända och tiden for iväg och jag märkte att jag inte skulle hinna till skolan. Så blev ingen skola för mig idag då. Och nu är jag ledig resten av veckan men måste ha pappa att komma och kolla på cykeln om det faktiskt är nå hål på däcket eller om jag bara inte fattar mig på att laga luft i ringarrna. Cykel 2 - Pia 1. (Detta räknat med att jag lyckats med att få på kedjan en gånger av två). Annars har jag inte löst några världskriser idag. Bara kollat en massa tv-serier. Liive hörni. Imorgon blir det att ta itu med skoluppgifter och så skulle jag måste gå in till stan och handla blekningsmedel till håret.
Ses!
Alltså kolla vilken perfekt eyeliner för en gångs skull. Levd drömmen och slinta int en enda gång med kajalpennan på morgonen.
 
 
 
 

I'm not afraid of God, I am afraid of man

Publicerad 2015-03-16 19:21:12 i Vardag,

Hallå!
Måndag idag då och ny vecka. Har varit svintrött hela dagen för fick inte det somnat igår. Fastän jag var trött igår också p.g.a. lite sömn när jag var ut i lördags. Så var inte så roligt och stiga upp idag på morgonen för att åka till skolan och presentera en uppgift. Hade bara föreläsning på morgonen men sedan lämnade jag i skolan för att diskutera IS, Irak och Syrien med Heidi och Anna (till en skoluppgift alltså) så nu har vi löst den krisen. Bara vi får åka dit och styra upp nu så blir det nog bra. Var sedan och presenterade ännu en uppgift för en annan lärare. Cyklade hem och höll på att dö av värmeslag. När jag kom in i lägenheten kändes det som om det skulle ha varit 80 grader i lägenheten så slog upp balkongdörren och gick och vred av det sista batteriet. Så nu får det inte bli kallt nå mera i vår. Har också ikväll varit gåendes till K-market efter ett HM-paket och allting passade så jag lämnar med allt. Hejdå 90 euro. Har också diskat berget med glas, assietter etc. från i lördags. Imorgon blir det sista föreläsningen för den här veckan, Och på onsdag eller torsdag ska jag tvinga Ellinor att färga mitt hår.
Ses!
(på tal om att vi diskuterade om IS började jag tänka på den här låten från Marina and the Diamonds nya skiva)
 
Is it running in our blood?
Is it running in our veins?
Is it running in our genes?
Is it in our DNA?
Humans aren't gonna behave
As we think we always should
Yeah, we can be as bad as we can good

Underneath it all, we're just savages
Hidden behind shirts, ties and marriages
How could we expect anything at all
We're just animals, still learning how to crawl

I don't know about you but I'm feeling 22

Publicerad 2015-03-15 20:22:04 i Vardag,

Hej hallå!
Nu har jag ännu en gång blivit ett år äldre. Så nu är jag 22 år gammal och så vis och klok typ. Glömmer dock hela tiden bort hur gammal jag är så när en i klassen frågade i fredags när jag fyllde hur mycket jag fyllde så stod jag och såg dum ut i någon sekund före jag kläckte fram ett osäkert: "22?". Fick börja räkna med hur gammal lillebror min är så stod där och bara: "Jens är 19, jag är tre år gamlare ja fyller alltså 22." Sedan när jag färdig i skolan cyklade jag tillbaka till lägenheten och mamma och Jessica kom på kaffe med en byrå som present som Jessica skruvade ihop åt mig. Och så fick jag 40 euro av mamma för att bidra till min nya vårjacka.
 
Igår var det då dags för att fira min födelsedag med vännerna. Låtsades vara mogen så vi hade "drink-kväll" och vi lagade alla en drink var åt varandra. Som tur lagade alla goda drinkar och vi satt och smuttade på dem medan vi kollade Melodifestivalen. Sedan tog vi taxi in till stan (för lata för att gå från Brändö) gick först till Ollis men var kö så vi drog vidare till Malleys där vi var en timme kanske före vi gick tillbaka till Ollis där vi spenderade resten av kvällen. Marlene och jag lyckade me att vara mest pinsamma nyktra människorna och föll omkull på dansgolvet och slog bokstavligen våra kloka huvuden ihop senare på kvällen så Marlenes läpp började blöda. Jag som tycker att pinsamma saker är sjukt roliga skrattade så jag nästan grät. Gick sedan till Stina och sov. Börjar bli lite av en rutin nu att jag inte lyckas ta mig till Brändö och går till Stina och sover istället. Idag har jag haft Stina, Marlene, Sara och Ellinor hit för att äta kladdkaka som jag skulle bjuda på igår men glömde bort. Bra värdinna jag är. Så tyvärr blev Emelie och Jeanette som var här igår på kvällen utan kladdkaka. Ooops. Eftersom jag dessutom är skit på att ta bilder så har jag inga bilder från kvällen eller på våra drinkar. Men ni kan få en bild på min byrå och champagne-glasen jag fick av mina vänner. 
 
 
 

I'll protect you from all the things I've seen

Publicerad 2015-03-10 14:07:32 i Vardag,

Hejsan!
Hur är läget? Själv uppdaterar jag bloggen för att jag skjuter upp att läsa en artikel och göra referat på den. Vad har hänt sedan mitt senaste blogginlägg då? Nå i lördags var jag till Stina då hon och Ellinor hade förfest. Sedan skjutsade jag dem till Malax, närmare bestämt Charleys (för mina klasskompisar som läser min blogg så är det Malaxs enda bar), medan jag själv for hem till mamma och pappa och printade ut lite bilder, myste med hunden och åt av min lillebrors chips. Åkte sedan efter Stina och Ellinor just före två och for tillbaka in till stan. På söndag gjorde jag inget nämnvärt. Var ut på en promenad typ. Igår spenderade jag hela förmiddagen åt att köa efter Pampas-biljetter åt mig själv och tre andra. Eftermiddagen tillbringade jag istället för att läsa en artikel åt att kolla "The 100" (skitbra serie som Anna tipsade om). Idag har jag varit på en föreläsning på morgonen. Sedan när jag skulle cykla hem märkte jag att det typ störtregnade, som tur hade jag regnjacka på mig men den gör inte mycket för att skydda benen mot regn. Hann typ cykla 500 meter så hoppade kedjan av. Och jag tänkte bara att: fan jag tänker inte gå resten av vägen in till stan. Och fastän jag har tummen mitt i handen tänkte jag det var värt ett försök att försöka lägga kedjan tillbaka så vände på cykelfan och lyckades faktiskt med min uppgift. Första gången i mitt liv jag lyckats med det. Senast det hände att jag fick kedjan att hoppa av på cykeln försökte jag själv i 15 minuter innan jag gav upp och nästa gång papp kom till stan fick han komma och sätta på den åt mig. Men nu vet jag ännu en sak jag tydligen klarar av: att fixa cykeln när kedjan hoppar av.
Ses!
 
 
 

Come and find me dancing all alone, to the sound of an enemy's song

Publicerad 2015-03-06 15:38:54 i Vardag,

Hallå i stugan!
Ekar tomt här på nytt. Men har för en gångs skull en ursäkt, har varit sjuk. Okej det var i måndags och tisdags men har känt mig lite hängig för det. Har också haft föreläsningar hela dagarna i måndags, onsdags och igår. Så förutom att vara i skolan har jag inte gjort så mycket. Har spelat en massa the sims. Idag är dock planerna att ta lite foton till en fotouppgift vi har i skolan. Och innan ni börjar undra: nej, jag har inte bytt utbildning, går nog fortfarande till socionom men när har det hindrar lärarna från att ge oss random uppgifter. Ska också försöka leta fram en artikel om valfritt ämne som jag ska göra ett referat på. Fast om typ en halvtimme/timme ska Ellinor och Stina komma hit på kaffe och bulla, mest för att jag ska ha ett foto till tidigare nämnda uppgift. Drömde förresten igår när jag tog en power nap efter skolan att jag bjöd folk på kaffe men hade inte nå bulla så de slog ner mig och stal allting jag äger ur min lägenhet. Så när jag var och handlade idag på morgonen handlade jag också bulla. Nog för att det också hör till om man bjuder på kaffe men också fall om Ellinor och Stina skulle bli våldsamma om de inte får sina kanelbullar.
Ses!

Veckans låt

Publicerad 2015-03-01 19:23:41 i Musik,

Har lyssnat på den här låten typ non stop hela veckan och när jag inte lyssnat på den har jag gått runt och nynnat på den.
 
 
 
I'm sorry for everything
Oh, everything I've done
From the second that I was born it seems I had a loaded gun
And then I shot, shot, shot a hole through everything I loved
Oh, I shot, shot, shot a hole through every single thing that I loved



Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela