IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

you just gotta love sundays...

Publicerad 2010-01-31 14:36:25 i Vardag,

Drypande sarkasm. Har tagit en paus från min bokrapport. Som jag faktist inte ens har börjat på ännu. Skulle söka upp lite fakta om C.S Lewis. Vet inte hur jag ska formulera mig. Så det blir inte till någonting. Och finskaorden som vi har tills imorgon har jag inte ens kollat igenom. Uschdå. Måste verkligen sluta skjuta upp saker. Det blir bara värre av det. Nu ska jag avsluta det här också och försöka göra någonting.
Ses!

All I want is to be home

Publicerad 2010-01-29 12:11:28 i Vardag,

Vem slutade 12 idag?:D Det var jag det. Hade ingen finska och tyska idag så. Men ska väl göras några uppgifter så det ska jag kolla upp men annars ska jag bara nörda på datorn. Jeeeij:D En väldigt bra fredag med andra ord. Dock kändes det som måndag idag när man var ledig igår. Idag fick vi vara och kolla på högstadiets musikal. Den var väl ganska bra. Musiken var bäst och jag ble avundsjuk på de som spelade gitarr. Jag skulle vilja kunna spela gitarr men jag kan inte. Musikalisk är jag inte. Tyvärr. Men nu ska jag nörda youtube.
Ses suckers!

Avatar

Publicerad 2010-01-28 10:54:20 i Film,



Var och såg Avatar igår. Den var precis lika bra som alla sagt att den skulle vara. 3D var jättebra och vissa gånger kände man hur man ville sträcka ut handen och känna på sakerna:D Och gick jättebra och kolla den med finsk text. Fast de talade på det andra språket så förstod jag när jag läste finska texten. Stolt över mig själv:)

I only fear that I don't have a enough time left.

Publicerad 2010-01-27 10:04:10 i Vardag,

Sitter i skolan på håltimme och har just blivit färdig med en filmrecension om According to Greta. Väntar på mat just nu men det är ännu en bra stund tills det. Usch vad jag är hungrig. Idag efter skolan bär det av till stan då för att äta pizza med Lasse och klassen. Sen blir det Avatar med Anna, Emelie och Emilia dock med finsk text. Kommer väl gå bra medan de talar engelska men ja sen så blir det att förlita sig på sina finskakunskaper. Undras hur bra det kommer gå?:D
Ses!

Can you feel this?

Publicerad 2010-01-26 19:15:00 i Vardag,

Hejsan! Kom just tillbaka efter att ha varit ut med hunde. Det var skitkallt! Trodde jag skulle förfrysa:D Och så va den läbbiga hunden ute idag. En rottweiler tror jag det är. Han är inte trevilg. För det första så skäller han och springer fram och tillbaka när man är ut och går och för det andra så har de munkorg på honom när de är ute och går.. Undras bara vad det betyder då? Uschdå. Hoppas an hoppar över stängslet ett dag och springer in på min grannes tomt för han har sagt att han ska skjuta den om den kommer på gården. Haha. Nu ska ja nörda lite youtube och sedan försöka laga läxor och skriva filmrecension:)
Ses!

Stuck in reverse

Publicerad 2010-01-25 18:51:29 i Vardag,

Hejsan! Var till skolan idag. Och just nu kollar jag om jag har feber. Hoppas inte. Börjar bli trött på det nu. Har 36.8. Räknas inte som feber. Då blir det skola imorgon då! Tur. Har dubbeltimme matte imorgon så om jag skulle vara borta imorgon skulle jag hamna efter ganska mycket. Idag kom mitt youtube-addiction till liv igen. Så nu kommer det väl bli att sitta ca 2 timmar per dag och kolla videor. Mohaha. Skulle egentligen behöva gör några läxor nu men jag skjuter upp det en stund till. Nu ska jag väl avsluta det här också.
Ses!

Älskar videon:)

faaan

Publicerad 2010-01-24 19:39:21 i Vardag,


Har fortfarand feber. Eller forfarand stegring. 37.2. Varför får ja int ordentligt me feber? Då går det ju om fortare. Men blir kanske skola imorgon i alla fall. Beror på hur det är på morgonen. Men vill inte missa mera. Men fall om det blir att vara hemma imorgon så har vi ju i alla fall inte matte. Men har dubbeltimme finska. Gaah. Detta är inte roligt. Damn. Men ja inte så mycket att göra... Ska försöka vila och ta det lugnt. Och hoppas på att bli frisk...
Ses!

sunday

Publicerad 2010-01-24 16:04:48 i Vardag,

Hej hallå! Sittär och väntar på att det ska bli mat. Tacolasagne. Mums. Idag har jag inte gjort någonting. Har målat och ritat lite. Lägger kanske upp något på bloggen sen. Typ imorgon. Vet inte om jag ska till skolan ännu. Senaste gången jag provade feber hade jag stegring. Så får se hur det blir. Men säkert blir det att fara iväg imorgon. Så senare ikväll blir det att laga läxor. Ändrade design igår också. Blev trött på den där svarta och kände för en lite ljusare. Men nu ska jaggå och rita igen tror jag:)
Ses!

Det är One Tree Hill bilder jag försöker rita.

Who will sing their blues for them?

Publicerad 2010-01-23 14:47:48 i Vardag,


Hejsan! Har fortfaranda lite stegring men jag börjar allvarligt inte lita på den där jävla febertermometern. En såndär batterijävel. Tycker bättre om dom gamla hederliga med kvicksilver i. De kan man lita på. Igår gjorde jag ingenting. Jag kollade Let's Dance. Det var väl ända. Idag ska jag inte heller göra något. Ska försöka vara lite kreativ idag. Ska måla tror jag. Om jag orkar. Haha. Nu ska jag i alla fall gå och läsa lite Harry Potter. Blev ett kort inlägg idag men.
Ses!

I walk through the Valley of the Shadow of Death

Publicerad 2010-01-22 12:53:53 i Vardag,

Hemma nu igen. Klara va halva dagen i skolan och sedan blev jag sjuk igen. Så nu sitter jag hemma med stegring. Så mamma säger att det inte blir någon bal ikväll. Förlåt Emelie och Marlene! Och nu tänker säkert alla att jag bara fejkar för att jag sa att jag ville slippa balen. Men jag ska göra som mamma sa. Skita i dom som inte känner mig bättre. Så ikväll blir det väl att ligga i sängen och sova. OCh snyta sig 152 gånger i mintuen. Mysigt. Sarkasmvarning. Nu göra något annat.
Ses!
P.S. har dessutom sjukt i huvudet av allt ljud i skolan idag. Bajs.

 

Keane

Publicerad 2010-01-21 11:00:21 i Musik,

BTW kom på när jag lagade upp en Keane låt så kom jag på att de är nominerade i Brit Awards.

The Best British Album of 30 Years award.


Jag skulle rösta om jag kunde men man måste tydligen bo i Storbritannien eller USA. Damn. Annars skulle jag ha röstat. Hoppas de vinner i alla fall. Men andra nominerade var t.ex Coldplay så de har ganska hårt motstånd. Men man kan ju alltid hoppas:)

Ja och det är deras album Hopes and Fears de är nominerade för.

Love is the end

Publicerad 2010-01-21 10:52:17 i Vardag,

Hemma idag från skolan hade stegring, hosta och täppt näsa idag på morgonen. Men det börjar gå om. Skit är att jag missar dansen i skolan idag. Okej och ni som känner mig tänker WTF Pia hatar ju dans. Men jag vill inte se ut som en idiot imorgon på balen heller. Vilket jag säkert kommer göra. Damn. Sitter och lyssnar på Keane just nu. Ska snar börja dra mig från youtube och börja med finskauppsats som ska lämnas in imorgon. Så det är planen för idag. Igår hade mamma ljusparty så det var ganska roligt att vara på. Massor med fina saker att kolla på i alla fall. Om man skulle ha pengar. Eller jag har pengar men jag sparar till en tatuering. Imorgon ska jag börja godisstrejka också. Så det borde ju spara in på pengarna. Men nu ska ja lyssna lite till och sen blir det rostat bröd och sedan finskauppsats och säkert svordomar över det finska språket:)
Ses!

Cause in my mind I need it

Publicerad 2010-01-18 15:42:49 i Vardag,


Skola ida igen då. Helt vanlig. Tyvärr. Fick inte ens spela alias på finska. Gick istället igenom något jätte enkelt. Och så började vi på med uppsats. Vilket inte kommer gå bra. Ska börja läsa på finska ord idag har förhör på onsdag. Ord. Roligt. Annars idag ska ja väl försöka släpa ut mig och gå ut och gå med hunden. Ja och idag har min dator tagit priset. Nu ansluter den inte ens till internet i skolan. Ha inte gjort det där hemma på typ en vecka. Så nu sitter jag på mammas dator. Hehhe. Men nu ska jag avrunda.
Hejdå!

Hey, why you keep screaming at the top of your head?

Publicerad 2010-01-17 13:27:38 i Vardag,

Om jag skulle orka skulle jag uppdatera min blogg oftare. Men jag orkar inte. Hahhaa. Idag fyller Jens 14 år! Börjar känna mig gammal. Hahaha:D Mamma bakar just nu en tårta åt honom. Ska bli mumsigt. Annars idag ska jag väl inte göra så mycket. Läxor och läsa samhällslära. Som jag har skjutit upp sedan i måndags. Hahaha. Men de ska väl gå bra. Bara 162 sidor. Haha sarkasm. Men ja borde inte bli några större problem. Igår ringde Emelie och skulle fråga om samhällslära. Vilket gjorde att vi lämnade och tala i mer än en timme med varandra. Typiskt flickor? Haha. Men jag har ändå ingen räkning så jag kan tala hur länge som helst. Haha. Jag har i gemonsnitt kanske 4 € på räkningen. Haha. Ha aldri kom upp ti spärrin på 20€. Men nu ska ja nörda facebook. :)
Ses!

According to Greta

Publicerad 2010-01-16 16:41:09 i Film,


Kolla på According to Greta idag. Ha vilat se den jättelänge och den var precis lika bra som jag trodde den skulle vara. Till och med bättre. Det är ingen typisk Hilary Duff film. Skitbra och jag rekomenderar den verkligen:)

-

Publicerad 2010-01-15 13:28:10 i Vardag,

Hej! Sitter på sista timmen och sen är det helg. Jag har håltimme. Det perfekta sättet att avsluta en fredag. Skulle vara skönt att åka hem nu. Men ingen kan väl hämta. Idag hade vi ett test på finska och det gickväl inte så bra. Men det räknas inte till vitsordet. Han skulle bara se hur mycket kunde. Vilket visade sig vara lite. Hahha. Idag blir det inte så mycket. Slöa.. Men nu ska ja försöka göra nånting mera viktigt. Läsa lite samhällslära kanske.
Ses!

Everything I do is a mistake

Publicerad 2010-01-12 19:41:53 i Vardag,

Ja e tröööööött. Kan int fatt att ja ji såje trött. Va just ut me hondin å tå vort ja piggan en stund. Men nu är jag ännu tröttare än vad jag var när jag gick ut. Ögonen går fast hela tiden. Kan det inte bli tillräckligt sent för att sova snart? Få ligga i en mjuk varm säng och känna hur skönt det är. Men först ska det väl lagas ett par läxor. Laga lite finska och tyska är väl det enda. Men ändå jobbigt just eftersom det är finska och tyska. Men tyska har väl ännu inte varit så jobbigt som det var i högstadiet. Men tar ändå emot att gå på timmarna. Särskilt imorgon när vi ska vara i språklabbe. Jag hatar att vara där. Så kommer vi säkert hamna och lyssna på sega tyskar en hel timme så man somnar efter hälften. Inte roligt. Nu ska ja spela Uno på facebook och sedan ska jag börja leta mig mot sängen. Kan ju läsa före jag somnar.
Ses!

håltimme...

Publicerad 2010-01-12 12:28:50 i Vardag,

Sitter på håltimme och tråkar. Näst sista timmen. Sista timmen har jag tyska. Anna och Emelie har åkt hem för de hade håltimmar två sista. Egentligen skulle jag ha samhällslära nu men Lars är borta. Så egentligen ska jag sitta och läsa 162 sidor i boken. Men undviker. Har ändå hela veckan på mig att läsa det. Ska väl försöka läsa lite i alla fall idag. Så blir det inte så mycket sen. Annars inget nytt idag. En ganska slö dag. Har trott det har varit onsdag jättemånga gånger. Men tyckte igår kändes som en tisdag också så. Nu orkar jag inte skriva mera.
Hejsvejs!

fiinska

Publicerad 2010-01-11 13:12:13 i Vardag,

Har rast mellan dubbletiman finska. Och ja finska går ju som det går. Hhaha. Emelie och jag förstår aldrig vad vi ska göra. Hahahha. Han står där framme och talar på finska och föklarar uppgifterna för oss men vi förstår ingenting. Nu håller vi på och ska föklara varandras rum för varandra. Och det frambringar mycket skratt när vi inte kommer på vad fönster är på finska och översätter kallskrubb till kylmäskrubbi. Hahaha. Flummi. Hahaha. Kylmäskrubbi. E va jag som översatt he. Bra finska. Undras vad jag kommer få i den här kursen? Annars idag har det inte hänt så mycket. Anna är inte här idag. Hon har vari och checka upp sin hand som hennes systers katt ha attackerat. Idag på maten satt jag med b.la. Marlene och Jeanette och gick igenom roliga minnen. Hahha. Gud vilken fjortis jag var i lågstadiet. Nu ska ja sluta flumma. Hejsvejs!
Tänkt lägg upp en låt men nu börjar vi:D

Without you there's nothing

Publicerad 2010-01-10 11:19:11 i Vardag,

Söndag. Vilket betyder skola imorgon. Så att laga läxorna är väl planen för ikväll. Ska försöka orka gå ut och gå också. Är så fint väder idag. Solen lyser och det är bara -10 idag så. Hihi jag älskar vintern. Alla bara håller på om sommaren 2010. Men jag däremot can't wait tills det är sportlov och så får jag åka till skäre och mysa där i en vecka. Mysigt. Och så alla bara tänker på de bra sakerna. Ska säga räkna upp ett par ganska dåliga sakerna med sommaren:
*Myggor
*Fästingar
*Ormar och ödlor
*småkryp(jag älskar småkryp men de flesta verkar vara rädda för dom?)
*Bin och getingar
*Måsar(Hatar de här fåglarna med hela mitt hjärta. Utrotas idag tack.)
*Så varmt att man inte kan sova
Bl.a. Skulle kunna hålla på ett bra tag till. Men då skulle väl folk få för sig att jag hatar sommaren. Vilket jag inte gör. För jag älskar och bada i havet. Ungefär det jag längtar efter. Att kunna simma i havet. Havet fascinerar mig. Vet inte varför men det har alltid gjort det. Skulle jag få önska en sak tror jag nästan jag skulle önska att jag kunde andas under vattnet. Fan va härligt.
Ses!

Tell me how anybody thinks under this condition

Publicerad 2010-01-08 22:52:53 i Vardag,

Helg. Äntligen. Fast jag bara har varit i skolan i två dagar. Hhaha. Så det är vad jag har gjort idag. Skola. Och så har jag kollat på Let's dance. Eller ja rita och kolla bara såde halvt. Kom på att jag sko måst ha en såndär lärare som i Let's dance för att någonsin lära mig danserna till Vinterbalen. Usch ser verkligen inte fram emot den. Kan inga av danserna. Fast även om jag skulle få en av lärarna i Let's dance så skulle det säkert inte hjälpa. Jag är så dålig på att dansa att det är pinsamt. Tänk om man skulle vara med i Let's dance? Hahah. Jag skulle vara den som Tony hatade. Jag skulle falla, snubbla ha dåligt fotarbete och ingen taktkänsla. Skulle kanske få vara med länge för att folk skulle tycka att det var så roligt att kolla på mig trilla omkring där på dansgolvet. Måste medge att jag säkert ser roligt ut när jag dansar. Nu ska jag gå till sängs. Är trötter.
Ses!

back to school

Publicerad 2010-01-07 11:29:42 i Vardag,

Första dagen i skolan. Och det går väl helt bra. Hade tyska idag och jag har varit med om roligare. Just nu har jag håltimme före jag ska gå ner till högstadiet för gymnastik. Ska ha handboll och gym. Gym ser jag inte framemot. Det är så tråkigt att det är otroligt. Och nu orkar jag inte tråka här längre.
Ses!

I can't breathe when we're apart

Publicerad 2010-01-05 15:23:05 i Vardag,

Hejsan! Idag har jag lyckats vara lite aktiv. Åkte med pappa, Jens och Kimi till skäre. Så är ganska trött nu. Gjorde inte så mycket i början. Men sen kom jag på att jag ville göra en igloo. Så jag började på med det. Och Jens lagade en åt hunden. Ganska trött i armarna av att skyffla sådär mycket snö.. Blev inte klar så jag ska åka tillbaka imorgon och fortsätta med den. Kimi är också riktigt slutkörd. Han ligger och sover mitt  på golvet. Men ja han har ju sprungit runt och på hela dagen så. Jag har också kollat igenom lite tyska idag. Vilket visade sig att när jag började kolla igenom så märkte jag hur lite jag mindes. Men det är bara att ta det som det kommer. Nu ska jag spela nåt spel.
Ses!

It's no illusion, it's here everyday I bleed

Publicerad 2010-01-04 17:38:30 i Vardag,

Min blogg blir så ofta uppdaterad. Hahah. Men jag har ju inte så mycket och säga så det är därför jag inte orkar uppdatera. Ska byta text i min header. Börjar bli trött på den jag har så. Idag har jag inte gjort någonting som vanligt. Tänkte gå ut men det blåste så himla kallt. Nu orkar jag dessutom inte skriva mera:D
Ses!

Anna 17 år!

Publicerad 2010-01-03 14:53:33 i Vardag,

Nu ska jag visa upp mina talanger igen inom teckning! Grattis Anna hoppas du får en bra födelsedag!:)

Somtetimes I even suprise myself.

Don't you give in

Publicerad 2010-01-02 16:58:25 i Vardag,

Idag då jag vaknade så var jag 100% på att det var söndag. Gick runt och trodde det halva dagen tills jag kollade på och såg på Text-tv att det var lördag. På torsdag är det skola igen som gäller. Och ser inte fram emot det för då har jag tyska och känner ångest inför e. Minns int na tyska alls. Faan varför valde jag inte bort kursen. Varför stod jag inte på mig och sa nej? Det skulle ju vara lugnt om jag skulle ha kurs 1 men nej jag var dum och tänkte att jag kunde hoppa in kurs 3. Ibland blir jag förvånad över hur dåliga beslut man kan ta. För det första så hatar jag tyska tycker det är ett svårt språk och att sitta på timmarna är tråkigt. Det är roligare att sitta och kolla hur snabbt en sockerbit löses upp i vatten. Nu ska jag bara sitta och lyssna på Feeder. Härligt.. :)
Ses!

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela