IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Så sant, så sant

Publicerad 2011-07-28 21:26:31 i Böcker,

"Jag har ingen längtan efter att bli jämlik mannen. Jag föredrar att behålla min överlägsenhet."
-
L.M. Montgomery



Ni som inte vet vem L.M Montgomery är så är det kvinnan som skrev Anne på Grönkulla. Vet ni inte vem Anne på Grönkulla är then shame on you! Bara en av bästa bokserierna i världshistorien. De är skrivna i början och mitten av 1900-talet. Och det är ganska intressant att hon har sagt det där med tanke på att hon levde mellan 1874 och 1942 och var prästhustru. Man tycker ju att en sån kvinna skulle ha tyckt att kvinnans uppgift var att stå i köket och ta hand om barnen. Roligt att det redan då fanns feminister i den stil som vi har idag. För det där citatet låter precis som någonting som två av våra lärare skulle kunna kläcka ur sig. ;D Och om ni inte har läst Anne på Grönkulla ska ni göra det. Eller så kan ni kolla TV-serien :)

ooops

Publicerad 2011-07-27 11:45:56 i Vardag,

Över en vecka sedan jag uppdaterade. Så vi kör väl igenom lite snabbt vad som har hänt sedan dess. Förra onsdagen var vi på Holiday Love jag, Marlene, Stina, Ellinor och Julia. Det var faktist bästa krogkvällen någonsin. Vi träffade trevliga amerikaner. Vi stod och talade med en av dom till klockan var lite över 5. Fick också min första krogskada. En flaska föll och skar upp ett sår på mitt ben. Blödde ordentligt. På fredagen hade jag feber hela dagen. Tog en burana så jag skulle kunna åka på bröllop på lördag. Vilket jag gjorde. Det var jättebra bröllop. I söndags började vi riva tapeter. Detta fortsatte på måndagen. På måndagskvällen var jag till Smedsby med mamma och hälsade på släktingar. Igår tapetserade vi med hjälp av nå grannar hemifrån som har skäre i närheten. Sedan blev vi också dragna efter en båt och spelad tre pidrovarv. Idag ställer vi in saker igen i rummet vi tapetserade. Alltså mitt, Jens och Jessicas rum. Så nu ska jag hjälpa till med det och sen sola och simma!
Ses!
Hjälp vad långt inlägg det blev.

what to do with my money

Publicerad 2011-07-19 19:16:41 i Funderingar,

1. Det skulle ju sitta bra med den där tatueringen som jag velat ha i evigheter nu


2. Men man kanske skulle borde sätta det på någonting jag behöver, en laptop (med tanke på att minisen ska tillbaka till skolan efter i år)

3. Eller så kanske man ska spara för att investera i en bil. Vilket jag inte vet om jag behöver eller inte sedan när jag (förhoppningsvis) flyttar till Jakobstad.

Tisdag

Publicerad 2011-07-19 14:03:09 i Vardag,

I brist på andra rubriker. Var och kollade Harry Potter med Anna igår och den var awesome. Fast jag behöver väl knappast nämna att boken var bättre. En sak som var bra med att den var i 3D var ju att man fick ha glasögonen på sig som dolde om man grät. Så där annars så märker jag ingen större skillnad på 3D filmer förutom om någonting kommer rätt mot en. Annars känns det bara som en vanlig, fast dyrare, film. Idag sitter jag bara och chillar som vanligt men jag ska väl också försöka mig på att läsa biologi och räkna matte.
Ses!

The Frog Prince

Publicerad 2011-07-16 13:37:33 i Musik,

An old fairytale told me
The simple heart will be prized again
A toad will be our king
And ugly ogres our heroes

Then you'll shake your fist at the sky
"Oh, why did I rely
On fashions and small fry?"

All promises broken
Feed your people or lose your throne
And forfeit your whole kingdom
I'd sooner lose it than still live in it alone

You were our golden child
But the gentle and the mild
Inherit the earth

While your prince's crown cracks and falls down
Your castle hollow and cold
You've wandered so far from the person you are
Let go, brother, let go
'Cause now we all know

Soon someone will put a spell on you
Pefume, treasure, sorcery, every trick they know
You will lie in a deep sleep

That's when your prince's crown cracks and falls down
Your castle hollow and cold
You've wandered so far from the person you are
Let go, brother, let go
'Cause now we all know

You rip out all I have just to say that you've won

Publicerad 2011-07-16 13:30:04 i Vardag,

Uppdateringen är som sagt inte den bästa nu när jag är på skäre. Fast jag ofta sitter på datorn så gör jag så mycket annat att jag inte orkar med bloggen. Och jag är på datorn hela tiden för det har inte varit bra väder här på skäre nu på ett tag. Men snart ska jag i alla fall leta mig och simma. Sen ikväll så är det Långskärsdansen så jag får ha stugan för mig själv medan mamma och pappa är och dansar. Skönt att få vara för sig själv lite.
Ses!

just call me plugghästen

Publicerad 2011-07-14 12:56:20 i Vardag,

Igår satt jag och räknade matte och läste biologi från halv 9 på kvällen till ca kvart före 12. Ganska stolt över mig själv, och ikväll så fortsätter pluggandet. Försökte för en stund sedan vara ute och sola men det blåser hårt därute. Plus att det blåser nordvästan vind och det betyder att det blåser rätt in mot skäre vårat och det blåser KALLT. Men snart ska jag i alla fall leta mig och simma. Tror det är varmare i vattnet än på land. Men först ska jag börja på en ny header. Vet inte om den hamnar upp idag men.  Ni lär ju se om den gör det.
Ses!

skärilive

Publicerad 2011-07-12 16:22:27 i Vardag,

Jag har flyttat till skäre, så därför kan det hända att min uppdatering kommer vara dåligare än förr. But you justhave to live with that :D Idag har jag simmat, solat, läst, lyssnat på musik och spelat på gameboy(Pokemon! :D). Och oo ja jag läswr minst 5 timmar per dag. Okej har inte fått det läst alls. FAAN. Men ikväll då MÅSTE jag läsa! Börjar bli stressad igen. Så därför ska jag fortsätta chilla nu innan jag börjar på med läsningen.
Ses!

Har dekorerat den här färdig! Det blev ett citat: Every song ends but is that any reason not to enjoy the music? Ska ladda upp en bild på hur den ser ut senare när jag orkar :)

trött

Publicerad 2011-07-10 11:44:02 i Vardag,

Att vara ute på krog på fredag och servera på lördag tar på krafterna. Krogen var bra i fredags. Vi hade jättekul! Serveringen igår var stressigt och svettigt. Jag hade trott att det skulle vara stående bord. Men det var det inte utan vi skulle servera tallrikar till varje person. Vi åkte därifrån ca klockan 1 och då åkte vi och hämtade våra simkläder Stina, Kike, Marlene och jag. Sara åkte hem och Ellinor simmade inte. Jag kom hem kanske kvat före 3. På fredag kom jag hem någon gång efter halv 5. Idag tänker jag bara chilla, och kanske packa lite för jag tror vi flyttar till skäre idag.
Ses!

orkar inte uppdatera

Publicerad 2011-07-07 21:17:05 i Vardag,

Mina dagar ser lika ut hela tiden. Chillar hela dagarna och på kvällarna chillar jag med Marlene och Stina ofta nere i Åminne. Imorgon skajag däremot ut och fira Stina på krogen. Därför köpte jag saker från Alko i måndags, för vi ska till stina först. Sen på lördag ska jag servera på bröllop då. Och på måndag kan det hända att jag flyttar till skäre. Och sen någon gång blir det väl Harry Potter på bio. Fast jag vet inte vem som vill följa med mig:( Men annars åker jag själv :D
Ses!

tror jag börjar bli en shopaholic

Publicerad 2011-07-04 20:13:03 i Shopping,


heheh oops.. som sagt jag har problem

ny bikini från Lindex

2 toppar från JC

Väska och sjal från Lindex, Cosmopolitan från Prisma

kjol tills lördag när jag ska servera på ett bröllop, Seppälä

2 tallriksunderlägg(men jag tänker använda dem när jag målar och pysslar), Hemtex

tröja, Gina Tricot

klänning jag ska ha när min kusin gifter sig senare i sommar, Seppälä

2 nagellack, Kicks

En helt vanlig vit tygkasse+ tygpennor som jag ska rita med på kassen eller bara skriva nå citat med. Ideen fick jag av Jenna hon gjorde det när vi var på Minior-läger.

+ en kasse från Alko men det orkade jag inte ta bild på :D

Emelie

Publicerad 2011-07-03 14:57:45 i Funderingar,

See va söt hon var i 9:an:)

Imorgon sticker lilla Emelie iväg till Malta i hundra år för att lära sig engelska och dansa(stackaren ;D) Hahaha. Nää jag vet att du kommer ha jätteroligt och träffa många snygga karar.(förstås så ska du ta bilder på dessa och skicka till din allra bästa vän, vilket är jag då om du blev lite osäker nu på vem det var) Och nu har jag inte sett dig på jättelänge men kom ihåg att du har lovat att vi ska ha bakkalas! Så det har du att se fram emot när du kommer hem. Hoppas du inte får allt för stark hemlängtan bara när du tänker på mina bakverk och på mig. Det kanske är bäst att inte tänka allt för mycket på mig(jag vet att det är svårt men) för då kanske du kommer springande hem tillbaka. ;)

 

Men skämt åsido så ska du ha det jättebra! (och jag väntar spänt på bilderna :D)

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela