IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Mitt år i musik

Publicerad 2014-12-31 15:06:15 i Musik,

Alla sätter just nu årsresumer på sina bloggar, vilket jag också hade tänkt göra. Problemet är bara att jag inte minns vad som har hänt i år. Vad gjorde jag i januari detta år? Ingen jävla aning, jag minns inte. För jag bloggade inte just då. Så istället tänker jag göra mitt år i musik istället, tack vare att Spotify minns vad jag lyssnat på i år. 
 
Vilken musikgenre lyssnar jag mest på?
Tydligen har jag lyssnat väldigt mycket på pop i år. Skulle aldrig ha trott det men nu när jag tänker efter har det blivit mera pop än vanligt i år. Indie-musiken visste jag däremot skulle vara väl representerad.
 
Vem är min toppartist, toppalbum och topp-spellista?
Att min spellista "Favourite Indie" är den jag lyssnat på mest under 2014 är jag inte särskilt förvånad över. Sitter och lyssnar på den just nu också så. Visste också nästan att 5SOS album skulle ta platsen som mest lyssnade album. Trodde dock de skulle ta platsen som min topp artist också men där har vi Lily Allen. Fast 5sos var på andra plats där också. Och mina andra 3 toppartister var: Veronica Maggio, Arcade Fire och The 1975. Mina toppalbum var förutom 5 seconds of summer: Sheezus (Lily Allen), Reflektor (Arcade Fire), The Family Jewels (Marina and the Diamonds) och The Hunger Games: Catching Fire Soundtrack.
 
Min topp 10 lista:
 
 
Tydligen har jag spelat musik 59 252 minuter på Spotify. Vilket är 987 timmar och 32 minuter. Vilket är ungefär 41 dygn. (Herregud).
 
Om ni vill kolla erat eget år kan ni klicka HÄR
 
 

"Ni kunde ha det mycket värre"

Publicerad 2014-12-28 20:23:07 i Funderingar,

Nu är det dags för ett av mina favoritteman igen: jo feminism! För alla mina vänner ber jag om ursäkt eftersom ni får höra det här varenda gång ni ser mig.(egentligen är jag inte ledsen alls älskar att diskutera med er fastän jag tycker om att tro att jag alltid har rätt)
 
På dagens agenda står då det här med när människor vill göra vem som har det värst till en tävling, då ofta män. Att vi feminister här uppe i Norden, USA, andra industriländer bara ska hålla käften om att vi är förtryckta. För vi ska bara inse hur bra vi har det här för "vi kunde ha det mycket sämre". Vi vet ingenting om att vara förtryckta här om man jämför med andra länder där kvinnor får syra slängda i ansiktet eller blir dränkta med bensin och sedan tänder någon på för att de t.ex. har tänkt lämna sin man. Vi ska inse hur tacksamma vi borde vara att det inte är så dåligt.
 
Och gud ja, vad jag är tacksam att det inte är så här, så klart är jag tacksam över det. Men det betyder inte att kvinnor inte har problem med förtryck här. Det tar sig bara en annan form. Som jag sa åt Louise igår: "Det är så klart värre att bli skjuten i hjärtat än i ryggen men båda två är ganska skit". Och när man läser mellan raderna på det där uttrycket: Ni kunde ha det mycket värre så är det enda jag hör är att "vi män kunde vara värre om vi ville. Vi skulle kunna börja uppföra oss så där, men nu är vi ju så snälla och ger er bara mindre lön för samma arbete och tror vi har bestämmanderätt över kvinnors kroppar". Och jag tycker den mentaliteten är lite läskig. Att vi ska vara glada att de är snälla när de kunde vara mycket elakare. Jag trodde snäll var något det man var meningen att vara. Man får inga extra brownie points för att man gör saker som det är meningen man ska göra.
 
Det som den här diskussionen menar är ju att vi ska släppa allt feministkämpande här och bara arbeta i länder där det är mest skit. Vilket jag förstår varför människor kan tycka, att man kanske ska fokusera på kvinnor som har det så dåligt att de får syra slängt i ansiktet istället för kvinnor som får mindre lön. Men varför skulle arbetet med den ena delen göra slut på den andra? Varför kan vi inte arbeta med båda, det finns något som heter multitasking. Men antar eftersom den här diskussionen drivs till största delen av män förstår de väl inte hur det är möjligt. Och det enda jag hör är gnälliga män som mellan raderna säger "varför måste jag ändras? Jag är ändå inte värst". Så ja vi kvinnor kunde ha det mycket sämre, men vi kunde ha det bättre också om inte alla skulle vara så rädda för förändring.

God Jul!

Publicerad 2014-12-25 14:47:00 i Vardag,

Hej hallå!
Har inte blivit några inlägg de senaste dagarna för jag har umgåtts med min familj och typ kollat alla filmer som kommit på TV. En av bästa grejerna med julen är att det kommer bra film nästan dygnet runt på TV. Idag började jag t.ex. dagen med att kolla Pocahontas som tillsammans med Lejonkungen är mina absolut favorit Disney filmer. Så gårdagen spenderade jag framför TV och hjälpte också till med maten eftersom jag sedan farmor dött fått ansvaret för att koka gröten. Så hade ett halvt öga på gröten och resterande ett och ett halvt öga på Kalle Anka. Efter att vi hade ätit oss mätta, åt faktiskt inte så överdrivet i år att jag mådde illa (it's a christmas miracle!), delade vi ut julklappar och jag fick allt det jag hade önskat mig. Märks man blir äldre när man bara önskar sig nödvändiga saker som man inte vill lägga pengar på själv. Fick bland annat en kastrull och en dammsugare igår. Låter kanske inte så himla roligt men precis vad jag hade önskat mig. Och så passade jag på att handla julklappar åt mig själv igår och beställde böcker från Adlibris.
Ses!
 
Tvingade Kimi att klä upp sig också på julafton och knöt fast en rosett på honom. Så söt.
 

And I don't seem to be having any effect now fallin' all over the place

Publicerad 2014-12-21 19:06:02 i Vardag,

Hej hallå!
Idag är jag ultimat trött. Skulle seriöst kunna gå och sova nu. Klockan 8 på kvällen. Men vet att om jag går och sover nu så kommer jag vakna 11 och sedan aldrig somna inatt. Varför är jag så jävla trött då? Nå vi hade "julfest" igår jag och mina vänner. Vi var först till Rosso och åt middag och var sedan till Ellinor och delade julklappar och drack. Letade oss sedan till Ollis men var kö och ingen av oss kände för att stå och frysa i kön så vi gick till O'malleys istället. Kvällen var roligt fastän någon hällde öl på mig. Plus att han var längre än mig så fick det i håret, ansiktet över klänningen. Och jag bara, yes tack. Sedan blev vi också kallade tråkiga för att ingen av oss rökte. Men annars riktigt bra kväll. Minns inte när jag kom hem till Brändö men slösurfade på telefon och kollade youtube-klipp innan jag somnade. Eftersom jag suger så har jag inte tagit några bilder så ni får bara lov och använda er fantasi till hur kvällen såg ut. Det är bara bra för utvecklingen av fantasi. 
Ses! 
(orkar inte läsa igenom inlägget så du får skicka åt mig Sara om jag har skrivit saker som "slidfläsk" någonstans idag igen)
 
 

Never really loved me, loved me like they did

Publicerad 2014-12-16 13:01:01 i Vardag,

Hejsaan!
Just nu uppdaterar jag bara min blogg för jag försöker göra forskningsmetodikuppgifter och de är så jävla tråkiga att jag skulle vilja gråta. Så nu tänker jag bara skriva om vad jag gjort idag. Åkte till skolan till kvart över 9 och skrev engelskatent blev klar lite efter 10 och cyklade hem tillbaka eftersom det var enda jag hade på agendan idag. Stoppade i en tvättmaskin och kokade ägg och nudlar och åt lunch. Satt på datorn och smådegade tills tvättmaskin var färdig och hängde upp den. Så nu sitter jag här med världens tråkigaste uppgift i världshistorien. För jag ska skriva om hur jag skulle göra en kvantitativ undersökning i mitt lärdomsprov och grejen är att jag inte ska göra en kvantitativ undersökning på riktigt så känns så jävla segt. (typ ingen på socionom gör kvantitativa undersökningar vi är mer för folks uppleverlser och känslor än siffror). Ska i alla fall försöka få lite mera gjort på den här uppgiften för sedan ikväll blir det glöggkväll med klassen och ollis och imorgon blir det sista skoldagen för i år. 
Ses!
 
 

Tropiclandia-besök

Publicerad 2014-12-14 20:11:00 i Vardag,

Hej!
Idag hade jag tänkt få en massa gjort. Tvätta och göra nå skoluppgifter men jag har inte gjort något av detta. Vad har jag gjort då? Nå för det första så sov jag till klockan 1 och blev väckt av att Ellinor ringde åt mig. Men låtsades när jag svarade att jag varit upp i 5 minuter. Och hon ville då veta om jag ville komma med till Tropiclandia med henne och Stina och kanske Marlene. Efter lite om och men blev det Tropiclandia. Mamma lät lite ledsen när jag åkte redan klockan 3 från Malax. Tropiclandia var väl som det brukar. En massa barnfamiljer och par och så vi.
 
 
Inte hade så mycket ändrats från senaste gången jag var där, för tre år sedan. Minns ännu att jag då hade världens största blåmärke på ena sidan av magen så jag fick en massa extra blickar för det såg ut som någon hade slagit mig i magen. Egentligen hade det varit nyår några dagar före och jag hade varit ganska förfriskad och någon gång under kvällen slagit sidfläsket (också känt som mina shakira hips don't lie-höfter) i något dörrhandtag. Eller jag minns inte riktigt men jag tror det var grejen. Så var sådär äckligt blå-lila-grönt på Tropiclandia. Det var en pappa som kollade riktigt på mig och såg ut att tycka så synd om mig att jag ville gå fram och säga att det är okej jag var full och gick in i en dörr. Fast då hade jag säkert fått en annan sorters blick, en skitig blick. Så då kanske man tar den där "gud vad jag tycker synd om dig"-blicken.
 
Var sedan till ABC och åt Hesburger och sedan tvingade jag Stina att skjutsa mig till Brändö. Så nu har jag varit i duschen och riktigt tvättat ur allt klorvatten och tänker inte göra något nyttigt mera. Ska kolla film och sedan krypa ner i sängen.
Ses!
 
 

You light up my cold heart

Publicerad 2014-12-12 21:55:25 i Vardag,

Hej hallå!
Idag var jag ledig för första gången på länge känns det som. Men blev ändå tvungen att stiga upp 7 för jag skulle skjutsa mamma till sjukhuset för hon skulle och kolla sina ögon. Och eftersom de droppade något i hennes ögon så kunde inte hon köra hem sedan. Hade ju trott jag skulle få åka hem sedan så jag skulle få gjort forskningsmetodik (hah som jag skulle ha gjort dem) men vi åkte till min kusin i Karperö och hälsade på henne och hennes bebis som är typ 4 månader. Och guud vad hon var sööt (bebisen alltså, eller ja vetja min kusin är söt också) blev riktig bebissjuk. Vi var väl där i ca 4 timmar och sedan gick vi snabbt in till min andra kusin som bor precis bredvid och de har en bebis som är två månader men han grät i högan sky så då kom min bebissjuka bort lite. Och det kommer bli ännu mer bebisar i vår släkt för en till kusin ska få nu i december och en till sedan i maj. Sedan börjar det väl bli dags för jag och min storasyster att börja på. Fast det gäller väl att hitta någon karl först. Sedan när jag kom hem (till Malax) var jag så trött att jag halvsov i en timme tills mamma ropade att det var mat, trängde i mig två tortillas och så gick jag och sova i två timmar till. Tur att jag inte måste upp tidigt imorgon för jag kommer aldrig få det sovt ikväll.
Ses!
 

I give you anything but you want pain

Publicerad 2014-12-01 15:18:39 i Vardag,

Hej hallå!
Vi befinner oss i december nu, fall ni hade missat det. Vet nu inte om det känns någonstans när det bara finns en millimeter snö därute. Kanske jag börjar få lite julkänslor när jag drar tillbaka in till stan där jag har min mumin chokladkalender. Fattar inte hur jag glömde den dit. Missade ju som den där känslan på morgonen nu när man får öppna den första luckan. (Pia 5 år hallå). Fast å andra sidan lämnade jag typ allt vikitgt i stan. Glömde alla mina skolgrejer fast jag hade tänkt göra någon nytta den här helgen. Så de blev ju till ingenting när alla uppgiftspapper ligger i stan i min ryggsäck. Så nu blir det väl att göra dem när jag kommer till stan istället. (Haaha tror inte ens på det där själv). Det skulle också vara dags för en riktig julstädning av lägenheten, den ser för jävlig ut just nu. Tänkte göra det också i helgen men så bestämde jag mig för att åka hem till Malax för att jag tänkte: Hej, det är ju lila jul så då får jag säkert en lillajul klapp och så kommer vi säkert äta julmat. Nåå när jag kom hem på lördag sa mamm att hon trodde att jag och Jens var för gamla för lillajultomten (man är väl aldrig för gammal för presenter?) och så åkte hon och papp iväg och åt mat utan oss och jag fick laga mat åt mig och Jens. Ris och broiler. Superjuligt.
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela