IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Pias musikmåndag #13

Publicerad 2015-09-28 21:18:58 i Musik,

Ännu en måndag som jag orkar ta itu med min blogg och också skriva ett musikinlägg. Den här gången blir det också en storfavorit för mig nämligen:
Sigur Rós "Takk..." (2005)
Sigur Rós så minns jag faktiskt inte hur länge jag lyssnat på. Länge var Hoppípolla enda låten jag lyssnade på av dem (kommer inte inkludera den som favorit för tror den har typ fem egna inlägg från förr). Men skulle gissa att resten av deras musik började jag lyssna på i gymnasiet någon gång. Och älskar verkligen den, det spelar ingen roll att jag inte fattar vad de sjunger eftersom bandet är isländskt och sjunger på isländska. Ibland sjunger de också på sitt eget påhittade språk. Det är mera känslan i musiken som jag faller för.
 
1. Sæglópur
 
 
 
 
2. Glósóli
 
 
3. Með Blóðnasir

You can make your life look pretty, add a little ice and gin

Publicerad 2015-09-28 19:24:19 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Nu blir det uppdatering hela två dagar i rad. Idag var det praktikdag igen då. Och den här veckan är det jag som har hand om den pedagogiska verksamheten så det är ganska intressant. Har bestämt mig att fokusera på ett av de teman som de redan har på dagis som är vänskap. Så idag blev det gympa och jag försökte ha lite lagstafetter och andra lekar där man måste samarbeta. Så hade jag kompisväskan med dem idag och ska fortsätta ha det genom hela min planeringsvecka. Sedan har jag faktiskt också varit väldigt aktiv här på hemmafronten också. Har orkat laga mat, tvättat två tvättmaskiner (väntar på att få hänga upp den andra så småningom), borstat balkongen för de har tydligen varit och fixat något där idag så var smuts längs hela balkongen. Och så drog jag dammsugaren ett varv genom lägenheten. Så nu tycker jag att jag gjort mitt för idag och nu tänker jag chilla resten av kvällen.
Ses!
 

Survival of the richest, the city's ours until the fall

Publicerad 2015-09-27 18:01:24 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Då var det dags för veckosammanfattningen då eftersom jag bara lyckas uppdatera min blogg ca en gång per vecka. Nå sedan sist kan jag nu säga att det faktiskt ärligt talat inte hänt så mycket. För den här veckan har gått åt att först skjuta upp att skriva på lp. Sedan på onsdag tog jag äntligen tag i mitt liv och började skriva klart de två futtiga kapitlen jag hade kvar på min del av teoridelen. Och på torsdag fixade jag det sista. Det tog allt som allt kanske 3 timmar. En och en halv timme av två dagar tog det. Medan jag har suttit och angstat över de där kapitlen hela sommaren ungefär. Så onöndigt. I fredags bakade jag morotssemlor, som blev svingoda om jag får säga det själv. Tog sedan med några semlor och åkte till Stina där Ellinor och Marlene redan var. Stina bjöd på tacopaj som vi åt medan vi kollade Idol. Igår gick hela dagen åt lärdomsprovet. Sabina och jag träffades klockan 1 vid Tritonia och satt där till klockan 3 då de stängde. Vi åkte och åt och sedan for vi till mig och skrev vidare tills klockan var typ 9 och våra hjärnor började kännas ganska trötta. Idag skrev vi lite till mellan 11 och 1. Men det lönande sig att sätta nästan en hel helg åt det för nu är vi snart färdiga. Vi har slutdiskussionen kvar och några små underrubriker dit det ska sätttas in lite litteratur. Hallelujah ser något slut på det fanskapet också. Nu har jag just planerat lite pedagogisk verksamhet för imorgon. Ska hålla den pedagogiska verksamheten måndag-onsdag denna vecka och måndag-tisdag nästa vecka. Ska ju vara en hel vecka men på torsdag far jag på kvarkencruise! Som sagt håller hårt i studielivet.
Ses!
 

Pias musikmåndag #12

Publicerad 2015-09-21 21:39:38 i Musik,

En måndag då jag uppdaterar betyder förstås att det blir en musikmåndag. Denna måndagen har jag valt en av mina största favoriter nämligen:
 
Arcade Fire "The Suburbs" (2010)
Arcade Fire började jag lyssna på också någon gång i gymnasiet (verkar vara temat snart på mina musikmåndagar). Och det här albumet är fortfarande mina absolut favorit med dem, även fast jag älskar alla deras album. Men än vad jag är på musikhumör, eller när jag inte riktigt vet vad jag vill lyssna på, så kan jag alltid komma tillbaka till The Suburbs,
(Min absolut favorit låt någonsin är ju Ready To Start från detta och tror jag har bloggat den typ 1000000 gånger så tänker ignorera den låten nu)
 
1. Suburban War
And now the music divides
Us into tribes
You grew your hair so I grew mine
They said the past won't rest
Until we jump the fence and leave it behind
 
2. Speaking in Tongues
Hypocrite reader,
My double, my brother
Where did we lose our way?
It's like we're speaking in tongues
 
3. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
Sometimes I wonder if the World's so small
That we can never get away from the sprawl
Living in the sprawl
Dead shopping malls rise like mountains beyond mountains
And there's no end in sight
I need the darkness, someone please cut the lights
(En gång förr i tiden när jag ritade nu som då ritade jag det här till den här låten)

Low on self esteem, so you run on gasoline

Publicerad 2015-09-21 18:34:45 i Vardag,

Hellou bloggen!
Ett litet tag sedan sist då. Har bara inte orkat ta tag i bloggen. Så den har fått vila lite. Men vad har jag gjort sedan sist då? Mycket praktik. Tre veckor är nu avklarade och har nu påbörjat min fjärde vecka. Helgen påbörjade jag med fredagschill vid Sara. På lördag blev det tidig väckning (för mig räknat på en lördag) och alarmet började ringa klockan 9.00. Gamylis stod på schemat, Och guuud va kul jag hade. Blev som förra året så jag hamnade i ett lag med bara folk som jag inte alls kände, men tycker det gör gamylis lite också. Att man får lära känna nya människor. Om jag bara får rekommendera ett studieevenemang så är det nog gamylis. Men ja sammanfattningsvis: blev lite för mycket alkohol sedan mot kvällen, var nerstrippad till bara trosorna två gånger, var och simmade, gick sammanlagt 10 kilometer och satte eld på mitt hår lite med en tobak. Vet inte om den där sammanfattningen gjorde gamylis till rätta, men jag hade roligt och det är huvudsaken. Vilket ledde till att jag kom hem först efter 4 på lördagsnatten. Är lite stolt över min stamina. Däremot då jag vaknade på söndag var jag så sjuukt limin. Det var som en kamp att ta mig från sängen till wc före jag hade mjukat upp mina leder lite. Sedan lyckades jag också senare på kvällen ta mig till Siwa och Kotipizza för att köpa förnödenheter (cokis å pizza).
Ses!
 

Lördag

Publicerad 2015-09-12 15:52:02 i Vardag,

Hejsan!
Nu har jag gått och lyckats dra på mig någon sorters förkylning då. Tror jag har lite stegring också men eftersom jag lever ett liv utan febertermometer så kan jag bara gissa. Men det är några barn och vuxna på dagis som varit sjuka så har väl fått det av dem. Så tror planerna blir att chilla ikväll fastän jag skulle vilja göra något mer än det. Men tror hälsan får gå före den här gången så jag hinner friskna till tills måndag. Det har inte hänt så mycket sedan i måndags när jag skrev senast. I torsdags var jag och köade för gamylis-biljetter så nästa helg är det på schemat. Klamrar mig hårt fast vid studielivet. Sara som ville vara en snäll vän fixade också biljetter åt mig i måndags till KvarkenCruise så det får jag se framemot också. Men nu ska jag gå och fortsätta fixa min mat. 
Ses!
Lever ett hårt liv som allergisk varje gång jag vill ha potatis till maten.
 

Pias musikmåndag #11

Publicerad 2015-09-07 21:20:19 i Musik,

Hallå! Ännu en måndag och ännu ett musikinlägg. Hade nästan inte ork att göra det men jag tog mig i kragen så nu fixar jag ihop det här. Den här måndagen tänkte jag ta:
 
Lorde "Pure Heroine" (2013)
 Lorde har jag väl lyssnat lika länge på som alla andra. När Royals började spelas på radio med andra ord. Men tänk att det är två år sedan det här albumet kom ut och jag hittar ständigt nya favoriter på det. Så i det här inlägget kommer jag sätta vilka som är mina favoriter just nu. Om ni frågar mig om någon månad har jag förmodligen ändrat mig igen.
 
1. Ribs
 
This dream isn't feeling sweet
We're reeling through the midnight streets
And I've never felt more alone
It feels so scary, getting old

2. A World Alone
I know we're not everlasting
We're a train wreck waiting to happen
One day the blood won't flow so gladly
One day we'll all get still

3. Team
We live in cities you'll never see on screen
Not very pretty, but we sure know how to run things
Living in ruins of the palace within my dreams
And you know we're on each other's team

Some people think they're always right

Publicerad 2015-09-07 19:59:43 i Vardag,

Helloou bloggen!
Här går det trögt framåt. Har haft praktik hela veckan så det är väl en orsak till att det haltar här. Också faktumet att jag sitter och försöker starta mitt lp-skrivande tillbaka. Och plus att jag sitter och skriver på en massa annat istället. Så all min skrivar-fritid går åt att skriva egna berättelser istället för att skriva i bloggen. Det har väl inte ändå hänt så mycket sedan sist. Eller jag har gått från grönhårig till lila och blåhårig.
 
Ellinor fixade till det åt mig. Och just nu känns det som min favoritfärg någonsin. Den är så fiiiin och jag trivs så bra i det. Mamma hatar det. Eller hon sa bara när hon såg det "kan vi bestämma redan nu att nästa färg är brun?". Vilket hon fick ett nekande svar på. Barnen på dagis älskar det i alla fall, det kommer ständigt fram nya barn och säger att de också vill ha lila hår. En annan sak på dagis är ju att jag är på en av de tre enda svenska avdelningarna. Och den delen av gården vi är ute på så där finns bara finska barn. Och jag börjar på riktigt tro att finska människor har någon sorters sensor om man inte kan finska. Ni vet som katter vet att man är rädd för dem? De går ju alltid katterna fram till (det gör de med mig också) och samma sak är det med finnar. För de hittar ALLTID mig och vill ha långa samtal. Fastän på hur svenska ställen jag är så hittar de mig. T.ex. på ollis om det råkar vara någon finskspråkig där så hittar de alltid mig. Där man tror man går säker. Och det är hela tiden finska barn som kommer fram till mig och vill diskutera. Fast det kan ju också bero på min hårfärg. Ser väl lite spännande ut.
Ses!

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela