IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Falling from high places, falling through lost spaces

Publicerad 2013-03-29 12:45:22 i Vardag,

Hej hallå! Har egentligen inget att säga. Är ledig idag som alla andra men egentligen skulle jag borda göra lite skolarbete. Har två deadliner på onsdag och en av dem är nå finska. Men jag vet ju med mig själv att jag inte kommer göra det idag. Och kommer förmodligen lämna det till min lediga tisdag. Så planerna för idag är ofullständiga än så länge. Förmodligen kommer jag sitta och läsa, lyssna på musik och spela pokemon.
Ses!
 

Mera böcker som jag inte egentligen har rum för

Publicerad 2013-03-28 20:08:00 i Böcker, Shopping,

Fick de här böckerna från adlibris i måndags. Som jag har absolut ingen aning om var jag ska sätta. Det är Genom dina ögon (Stephenie Meyer), The Rise of Nine (Pittacus Lore), A Clash of Kings (George R.R. Martin), Förr eller senare exploderar jag (John Green) och Emma (Jane Austen). Har redan läst ut The Rise of Nine som är tredje boken i I Am Number Four-serien (eller Lorien Legacies) och den var otroligt bra. Just nu är jag på Genom dina ögon som också är förvånansvärt bra. Hade hört mycket bra om den men var ändå tveksam när det var samma författare som till Twilight men den här boken är sååååå mycket bättre än de böckerna och så olik dem.

"normal"

Publicerad 2013-03-26 17:40:13 i Funderingar,

Det finns inget ord som jag hatar så mycket som ordet "normalt", jag hatar att använda det. För vem är det som bestämmer vad som är nomalt? Och det är det som stör mig så mycket. Sitter just nu och skriver en kursdagbok om handikappsförvaltning och anänvde ordet normal. Och jag kan inte låta bli att sätta det inom citationstecken. För jag tänkte skriva att stödåtgärder är det som gör det möjligt för en funktionsnedsättning att leva ett så "normalt" liv som möjligt. Jag var tvungen att sätta det inom citationstecken. För det "normala livet" är något som jag inte vad jag ska definiera som, men jag vet inte heller vilket annat ord jag skulle använda i sammanhanget, och det gör mig ännu mer frusterad

Been waiting on this for a while now, paying my dues to the dirt

Publicerad 2013-03-24 16:31:30 i Vardag,

Hej hallå! Har varit frånvarande två dagar på grund av pampas. Fick feelis i fredags som tur var, för på torsdag var jag så jävla led på allting. Åkte in till stan med pappa runt 9-tiden mötte upp Jenny och Marlene och åkte till Subway och åt en smörgås. Sedan satt vi och förfrös och kollade olympiaden tills vi fick jävla kallt och gick och köade för att byta biljetten mot ett armband. Marlene, jag, Jenny och Anna gick till Citymarket för Marlene och jag skulle handla "saft". Hah. Var till Rax med resten av gänget och åt och 4 checkade vi in på hotellet och började dricka saft. Jaa blev lite för mycket av det goda och fattar fortfarande inte hur de släppte in mig på Fone. Så igår spenderade jag hela dagen liggandes i fosterställning ungefär. Men jaa tur man har så bra vänner som tycker om än hur full man var. Brukar oftast få drickförbud av dem men i fredags (när jag förmodligen skulle ha behövt det) fick jag inte det men fick talförbud. Tyvärr var det lite sent och jag har talat med allt och alla om allting. Pinsamt.
 

Vi ska bli fulla

Publicerad 2013-03-21 16:58:24 i Musik, Vardag,

Idag är jag så sjukt otaggad inför pampas så ni fattar inte. Magen min har varit i uppror hela dagen och jag vet inte varför plus att jag är på så jävla pissigt humör så jag har fräst åt mamma som om jag var en ostabil 14.åring och till och med hunden ha fått ett par utskällningar. Helst skulle jag vilja ligga i sängen för alltid och aldrig stiga upp och bara ligga där och göra ingenting.
 
 
Vi ska bli fulla, livet är meninslöst.
Vem bryr sig?

THE HORROR

Publicerad 2013-03-19 20:01:44 i Vardag,

Idag började jag ha finska. Ahahah... hahhahaha.. hhahaa. WHY? Åååh jag är så dålig på finska och jag har redan ångest över allt arbete vi ska laga och examen och muntlig examen och bara näää, snälla. Kan jag inte bara säga att jag lovar att aldrig arbeta med finska klienter så jag slipper det? Snälla, jag lovar. Fast jag antar att det skulle minska arbetsmöjligheterna för mig en smula. Kan vi inte ha engelska istället? Det har jag koll på. Nu ska jag kolla nytt avsnitt av Once Upon A Time och äta popcorn.
Ses!
 

En uppsats avklarad

Publicerad 2013-03-18 20:00:12 i Vardag,

Då var det gjort. 12 sidor, 3943 ord om sociologi. Kan också påpeka att när jag gick och sova igår tror jag att jag var på sida 5 eller något liknande. Så mer än hälften har skrivits idag, dagen före den ska vara inlämnad. Som vanligt, som jävla vanligt och aldrig lär man sig. De 5 första sidorna skrev jag på två dagar och sedan lämnar jag 7 sidor tills dagen före. Good work. Nu ska jag fira med en kalla breezer och lite Carrie Diaries. Imorgon blir det föreläsningar från 09.15 till 15.45. Och så börjar vi på med finska. Jeeeeeeee.
Ses!

Veckans låt

Publicerad 2013-03-17 18:30:35 i Musik,

 
 
One track mind, one track heart
If I fail, I'll fall apart
Maybe it is all a test
Cause I feel like I'm the worst
So I always act like I'm the best

If you are not very careful
Your possessions will possess you
TV taught me how to feel
Now real life has no appeal
It has no appeal


 

Jag och min tegelsten

Publicerad 2013-03-16 18:04:00 i Funderingar, Vardag,

Så sitter man här då med en jävla tegelsten till bok av Anthony Giddens. (700 sidor härlig, härlig sociologi.) Yeah, lördagsfeelis. Nu har jag i alla fall två sidor skrivna. Bara 8 kvar då. Bara 8. Host. Jag fattar inte varför jag inte kunde göra som vissa i klassen och skriva den här kursdagboken vart efter vi hade haft föreläsningarna? Så klart jag inte kunde för jag är så jävla lat. Nu har de sina klara och får ha ledigt. Jaja dumt huuv så får ja liid på lördagskveldin medan andär ji ut å tar. Wuuuh.

Ooh veckouppdatering

Publicerad 2013-03-15 19:48:49 i Vardag,

Hej hallå! Nu har jag nästan haft en veckas paus här på bloggen igen. Så nu har jag hunnit bli 20 år sedan jag senast uppdaterat. Fyllde i onsdags. Fick jäkligt bra presenter: en tv(känner mig så jävla bortskämd då jag skriver det där för den var väldigt dyr), 30 euros-presentkort till adlibris(allt borta nu), ett strykjärn och salladsbestick. Hade tänkt att jag kanske skulle åka och fira i helgen men jag har en massa skolarbete som jag skjutit fram till sista minuten som ska göras. Som jävla vanligt då med andra ord. När ska man lära sig?
Ses!

Veckans låt

Publicerad 2013-03-10 18:09:19 i Musik,

Imagine Dragons - On Top of the World
 
Medan den här spelar i bakgrunden så ska jag fixa en 2-sidors kursdagbok.

My mad fat diary

Publicerad 2013-03-09 13:56:53 i TV-serier,

Om ni vill ha en ny tv-serie att kolla på så ska ni kolla "My Mad Fat Diary". Det var Anna som tipsade mig om den. Och den är så himla bra. Jag kunder seriöst inte sluta kolla den när jag hade börjat, jag kunde inte få mig själv att sluta. Vilket ledde till att jag kollade hela säsong 1 i måndags(det är bara sex avsnitt). Och var upp till tio över tre och skulle upp sju nästa morgon. Så börja inte kolla klockan 10 på en vardagskväll om du ska upp tidigt dagen efter.
 
Plus kolla på det här snygga fanskapet som är med. Hot damn. Om det här inte är reasons enough för att kolla så vet jag inte.
 

Ibland undrar jag om folk vill stressa upp mig för skojs skull

Publicerad 2013-03-09 13:46:30 i Funderingar, Vardag,

Alltså i torsdags blev jag så jävla sur. Höll på med kommunförvaltningsuppgiften och stressade för att få den klart. Fick den ivägskickad i sista minuten. (eller den blev lite försenad oops). Och när jag kollar mailen då så har jag fått ett mail att om jag inte fått betyg i socialpolitk skulle jag vara tvungen att förbättra min 11-sidors kursdagbok eller skriva en tent. Går och kollar winha, ha inte fått betyg. Och jag trodde seriöst att jag skulle slänga något tungt i datorn. Var jag in och kollade igår igen för en klasskompis sa att hon hade fått först då också. Ser att mina studiepoäng har ökat och jaa jag hade fått 5 studiepoäng och en 4 i socialpolitk. ARE YOU FUCKING KIDDING ME? Där hade jag suttit och varit sur i onödan och stressat upp mig. Varför satte de inte in allas betyg på samma gång. Om de nu prompt ska använda sig av saker som winha och moodle så ska de nu åtminstone lära sig hantera dem. JAG BLIR SÅ SUR PÅ DEN HÄR SKOLAN IBLAND. Nu har jag gnällt färdigt

Vem vill ha godis?

Publicerad 2013-03-07 11:35:00 i Funderingar,

Någon som vill skriva en jävla tråkig uppgift i kommunförvaltning? Jag betalar bra! Men då ska vi ju ta i iakttagande att jag är en fattig studerande och detta betyder att du kan få två sukulaku om du gör den här uppgiften åt mig. Men två sukulaku, det är inte så dåligt det heller ska ni veta.
 

Pia is procrastinating

Publicerad 2013-03-06 18:58:12 i Vardag,

Jag ska ha det så roligt medan jag fixar uppgfiten till kommunförvaltning. SÅÅÅÅ JÄVLA ROLIGT. När jag var och lånade boken till biblioteket sa bibliotekarien: "Det här var en okänd bok, tror inte jag sett den förr. Den kan inte ha blivit utlånad många gånger." Jag tänkte bara nää det kan jag fan tro med tanke på att jag aldrig stött på tråkigare ämne. Men nu ska jag skriva lite om samkommuner och kommunens uppgifter.
Smell ya later.

Åbo

Publicerad 2013-03-04 18:45:16 i Bilder, Resor,

Hejsan! Spenderade helgen i Åbo som sagt. Och vi har hunnit med mycket där. Och eftersom Emelie och Ellinor redan har skrivit ganska ingående tänker jag bara köra lite snabbt här. Vi åkte ner i fredags, Ellinor körde. Och jag var trött som fan efter att ha somnat runt 3-4 på morgonen. Vi lagade tortillas när vi kom fram till Louise, sen åkte vi på minigolf och sen var vi och drack margaritas. På lördag steg vi upp tidigt och mötte Stina vid tåget, åkte till Skanssi och shoppade. På kvällen åt vi vid en indisk restaurang och sen förfestade vi och sen blev det utgång.
Ska slänga in några bilder. (heh märkte att jag typ har inga bilder från lördag. oops.)
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela