IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

My playlist

Publicerad 2011-09-29 19:58:41 i Musik,

Jag orkar inte riktigt anstränga mig så mycket med bloggen just nu. Håller just nu på med matteläxan som är fucked up. Hahah. Eller jag har aldrig fattat mig på gällande siffror. Och det måste jag sitta och leka med. But anyhow, jag har ingen spellista på spotify för jag har inte spotify utan jag har spellistor på youtube istället så här får ni länken till min epic playlist om ni vill höra lite på vad jag lyssnar på och ny musik överlag för jag vet att ibland vill jag desperat bara höra lite ny musik. Nu tillbaka till matte.
Ses!

HÖSTEN 2011 STUDENTSKRIVNINGAR FÄRDIGT!

Publicerad 2011-09-28 17:29:20 i Vardag,

Idag skriva jag sista studentskrivningen vilket var lång matte. Och jag vet inte hur det gick, vet aldrig det med matte jag. Räknade ju ett par uppgifter men det var tydligen ett lätt prov. Men ska inte hoppas för mycket för man vet ju aldrig med matte, dessutom om det var lätt så är det svårare att komma igenom. Idag ska jag inte göra så mycket för jag har bara två hissatimmar imorgon. Sovmorgon och jag slutar en timme tidigare. Ska försöka se om jag lyckas få någon skjuts till skolan. Tihihih. Annars blir det väl bussen.
Ses!

I know you never meant to but you did

Publicerad 2011-09-27 17:46:35 i Vardag,



Försöker samla ihop orken att räkna lite matte inför imorgon och läsa igenom några teorihäften. Satsar dock på derivatan och ekvationer. Och så kan jag liiiite integralkalkyl. Men på hösten förra året behövde man bara 7 poäng för att bli godkänd och på våren 12 poäng. Och jag tycker nu jag skulle kunna samla ihop dessa. Kanske. Men jag har ändå matte som extra så blir jag underkänd så gör det inget :D
Ses!

Tisdag

Publicerad 2011-09-27 11:41:45 i Vardag,

Sitter på håltimme med hela vårat gäng. Minus Stinisen som är sjuk. Egentligen skulle jag måste räkna matte inför studenten imorgon som trots vad ettorna och tvåorna tror inte är över. Vi behöver bara inte matsalen för vi är så lite som skriver onsdag, fredag och måndag. Nästa timme står hissa på schemat och sedan blir det matte sista timmen. Är jäkligt trött idag och efter skolan så ska jag skjutsa Jens nån väg och hämta mamma från arbetet. Fast jag har ingen bensin så jag vet inte om jag slipper hem.
Ses!

But with nobody in your bed the night's hard to get through

Publicerad 2011-09-26 17:09:16 i Funderingar,

Har redigerat den här bilden själv:) Alltså slängt in citatet av Ida Scott Taylor i en bild från One Tree Hill. Citatet har också btw använts i OTH.


Nu tänker jag flumma ett inlägg om lycka här för att: 1. Jag skrev modde-essä idag. Blir det mer flummigt än det? I don't think so. 2. Det här citatet får mig att tänka på när vi diskuterade just lycka på en psykologitimme. Om ni inte orkar med flumm skulle jag råda er att sluta läsa right about now. (BTW Emelie känns som jag skulle tatta lite ditt sätt att skriva här med alla linjer som styckesindelning. Hope you don't hate me!:D)


Okej så vi satt och talade om detta på psykka och vår lärare så nämde då en bok som någon professor från USA hade skrivit, den hette Lyckligare eller något sådant. Minns inte riktigt. I alla fall hade han i boken sagt att vi människor tenderar att skjuta upp våran lycka till morgondagen. Att efter vi gjort en massa saker DÅ ska vi bli lyckliga. T.ex. när jag kommit in på barnträdgårdslärare då ska jag bli lycklig men sedan blir det DÅ jag studerat färdigt osv osv. Vi hamnar alltså i ett ekorrhjul där vi aldrig är lyckliga. Därfor tycker jag det citatet passar in hit lite grann. Istället för att skjuta upp lyckan tills imorgon var lycklig idag istället. Okej lättare sagt än gjort men. Och som det står i citatet lev idag istället för i imorgon och igår.


Jag själv så tänker faktist inte att jag ska bli lycklig när en viss sak har hänt. Ärligt talat så tänker jag inte på lycka sådär särskilt mycket för jag tycker att det är ett så flummigt ämne. Men jag tänker nu som då att jag är lycklig, men jag tror att om du funderar allt för mycket på hur du ska bli lycklig och om du försöker det för mycket så kommer du aldrig bli lycklig. Jag tror på korta lyckliga korta stunder som: när man hör en riktigt bra låt första gången, när någon du tycker om skrattar, när Kimi viftar på svansen när jag kommer hem. Sådana små saker tror jag är riktig lycka. Men egentligen så är ju detta en fråga utan svar.


Who knows what true happiness is? Not the conventional word, but the naked terror. To the lonely themselves, it wears a mask. The most miserable outcast hugs some memory. Or some illusion.

- Joseph Conrad

OTH

Publicerad 2011-09-26 14:35:34 i TV-serier,


Typ bästa scen någonsin i en TV-serie och de klippte bort den. De lämnade bara kvar "You should be ashamed of yourself". Dumma människor.

matteplugg vs. One Tree Hill

Publicerad 2011-09-25 15:17:58 i Vardag,

skulle borda räkna matte men.. hahah tror ju inte jag kommer göra det istället nördar jag One Tree Hill. Men efter jag fått mat i mitt system så ska jag börja. Är så himla hungrig. Nu fortsätta kolla One Tree Hill i väntan på maten.
Ses!
P.S imorgon står essäuppsats i modde på schemat.

4/6 färdigt

Publicerad 2011-09-23 13:41:55 i Vardag,

Idag var det finska studentskrivning som stod på schemat. Tyckte jag faktist fattade texterna men däremot fattade jag knappt frågorna. Men tyckte det kändes som det skulle gått bra.. vilket betyder att det gick skit för det gör det alltid... Idag ska jag chilla och försöka räkna nå matte. Om jag orkar vara duktig. Får se. Fick ut psykkaprovet idag också som jag skrev igår. Gick precis lika skit som jag trodde det skulle gå. Hade knappt läst något och jag var på WBN kvällen före. Inte precis ett recept för sucess.
Ses!

WASA BY NIGHT IKVÄLL

Publicerad 2011-09-21 15:13:27 i Vardag,

Ikväll blir det Wasa by night med tjejerna. Nice. Dock har jag ett psykologiprov imorgon. Men tror det blir kanske att lämna in blankt så man får skriva om två gånger. Kan fan ingenting och har inte tid att läsa, ska ut och supa istället. Hahahah. Äääh shit happens. Jeanettes fel att jag säger så. Uttrycket är fast i min hjärna. Men nu ska jag läsa lite, sedan äta, sedan kläder smink och packning inför kvällen!
Ses!

shit happens

Publicerad 2011-09-19 18:20:07 i Vardag,

Skrev biologi idag då. Är ganska slutkörd efter att ha suttit i den där salen 3½ timme. Första jag tänkte när jag snabbt läste igenom provet var: oooh damn ja kan en uppgift. Min andra tanke var : FUCK FUCK FUCK. Sedan lugnade jag ner mig och började göra på denna uppgift jag kunde. Gjorde klart den och återvände sedan till att kolla igenom frågorna igen. Då märkte att jag nog kunde vissa och att jag kunde vissa saker på några. Fick enkelt ihop till de 6 första uppgifterna efter det. Men när man skriver biologi så ska du skriva 8 uppgifter. Att hitta de där två sista var skitsvårt. Till sist fick jag bara lov att välja de som jag trodde jag kunde. Med andra ord jag har ingen aning om jag ens har något rätt. Men kan bara säga att något jättehögt vitsord kommer det inte bli i biologi i studenten men jag blir förvånad om jag skulle var underkänd.
Ses!

biologi <3

Publicerad 2011-09-17 14:32:48 i Vardag,

okej lite sarkasm där i rubriken när jag måste sitta hemma och läsa biologi. Annars så tycker jag faktist att biologi är ganska intressant och skulle jag helt plötsligt bestämma mig för att inte bli barnträdgårdslärare så tror jag faktist att biologi skulle kunna vara något för mig. Eller kanske historia. Men just nu är jag ganska jäkligt stressad över biologi kommer ju aldrig hinna läsa allt tills måndag. Och varför sitter jag då här och uppdaterar min blogg när jag egentligen inte har tid med det? Jag har ingen jävla aning, för egentligen måste jag sitta och plugga.. Ni ska veta vad jag längtar till att studentskrivningarna ska vara över! Bara en och en halv vecka kvar nu. WOOOOOO
Ses!

mission failed

Publicerad 2011-09-16 15:38:41 i Vardag,

Hade som plan idag att jag inte skulle vara första som gick ut ur skrivsalen när vi skrev textkompetens. Hahah. Och jag trodde nästan på det själv. Var första som lämnade in och jag lämnade in på den tid som Emilia skämtat om. "Du kommer säkert lämn in 3 minuter över 12." Kolla på klockan när jag gick ut. Hahah så var den faktist runt 3 över 12. Bra gissat Emilia! Vet inte hur det gick riktigt. Kändes ju som en massa flumm. Men när jag berättade för min modersmålslärare vad jag hade skrivit så verkade hon ganska entusiastisk så vem vet? Helgens planer är att läsa på biologi som jag skriver på måndag. Wish me luck! I'm gonna need it.
Ses!

Två irritationsmoment

Publicerad 2011-09-13 16:12:05 i Funderingar,

1. SKOLMATEN
Idag fick vi korvsoppa. Och jag har egentligen inget mot soppa, när jag ser att det är det vi får så tänker jag bara oh well. (förutom om det är fisksoppa.LOVE. Eller om det är purjolöksoppa eller ärtsoppa HATE.) Men fan jag ville int ha hård potatis! Hur fan kan man vara köksa och inte kunna koka potatis? Det är fan första man lär sig på huslig ekonomi. Kanske vår köksa är en högstadie-drop out. Och i måndags fick vi broilersås. MEN DET VAR JÄVLA SKINKBITAR I DEN! WTF? Jag är från Malax jag vill fan ha ordentlig mat annars är jag sur resten av dagen. Kan inte skolan skicka iväg köksan på kockkurs så hon lär sig koka potatis?!

2. JÄVLA FUCKING MOPOBILAR
Jag hatar de jävlarna som kör de här jävla fordonen. Jävla fula wannabe-bilar. Minus att de som kör aldrig lärt sig en jävla trafikregel eller kört innan de fick körkortet. De vet väl fan inte ens vad som är bak och vad som är fram på deras jävla wannabe-bil. Jag har aldrig hittills stött på en bra mopobilförare. Däremot var det en jävel i en sån bil som höll på backa på min mammas vackra peugot när jag var ner med den till affären i petalax efter finska hörförståelse. Sitter fan han som kör och hans lika IQ-befriade kompis och skrattar. Tur som fan för dem att de körde iväg därifrån annars kanske jag skulle blivit arresterad för mord. Tänker hyra en traktor eller en monstertruck någon dag och backa över varenda jävla mopedbil jag ser. HAAAAAAAAAAAAAAAAAATE.


And when I arrive I won't know anyone

Publicerad 2011-09-12 20:06:16 i Vardag,

Studentskrivningarna inleddes idag med finska hörförståelse. Som vanligt har jag ingen aning om hur det gick. Jag känner aldrig på mig hur det går. Efter jag kommit hem från skolan så har jag inte gjort så mycket. Kollat x-antal Fringe-avsnitt. Sen så har jag läst och streckat under i psykkaboken för vi har förhör på torsdag. Och det senaste förhöret gick skit så måste satsa lite mera på detta. Inte för jag nu vet när jag ska hitta tid och göra det. Här ska ni få se mitt underbara schema för de kommande tre veckorna. Tro mig ni kommer inte bli avundsjuka på mig.

Tisdag 13.9 - Engelska hörförståelse
Onsdag 14.9 - Engelska prov + finska uppsats klar
Torsdag 15.9 - Moddeprov och psykkaförhör
Fredag 16.9 - Studentskrivningar: Modde textkompetens
Måndag 19.9 - Studentskrivningar: Biologi
Tisdag 20.9 - Finskaprov
Onsdag 21.9 - Studentskrivningar: Engelska. Wasa By Night
Torsdag 22.9 - Psykkaprov
Fredag 23.9 - Studentskrivningar: Finska
Måndag 26.9 - Studentskrivningar: Modde essä
Onsdag 28.9 - avslutat studentskrivningarna med att skriva Lång matte

If they don't put me away, well it'll be a miracle

Publicerad 2011-09-11 13:24:29 i Musik,

Måste läsa på biologi och matte idag också. Studentskrivningarna börjar imorgon med finska hörförståelse. Mår illa av hur nervös jag är. Här får ni en av mina plugglåtar :)



Brand New - Jesus

Jesus christ that's a pretty face.
The kind you'd find on someone that could save.
If they don't put me away, well it would be a miracle.
Do you believe you're missing out,
When everything good is happening somewhere else?
But with nobody in your bed,
The night's hard to get through.

And I will die all alone.
And when I arrive I won't know anyone.

Well jesus christ I'm alone again.
So what did you do those three days you were dead?
'Cause this problem's gonna last more than the weekend.
Well jesus christ I'm not scared to die.
I'm a little bit scared of what comes after:
Do I get the gold chariot?
Do I float through the ceiling?
Do I divide and fall apart?
'Cause my bright is too slight to hold back all my dark.
And this ship went down in sight of land.
And at the gates does Thomas ask to see my hands?

I know you'll come in the night like a thief,
But I've had some time oh lord,
To hone my lying technique.
And I know you think that I'm someone you can trust,
But I'm scared I'll get scared.
And I swear I'll try to nail you back up. (And you won't know)
So do you think we could work out a sign. (Together.)
So I'll know it's you and that it's over, so I won't even try.
I know you're coming for the people like me,
But we all got wood and nails;
We don't turn out hate in factories.
Yea, we all got wood and nails;
We don't turn out hate in factories.
We all got wood and nails.
And we sleep inside of this machine.

You can't find your missing piece

Publicerad 2011-09-10 14:45:49 i Vardag,

Sitter och lyssnar på Coldplay just nu efter att ha spenderatca 1 ½ timme med dem och biologin. Lovely. Tror det kommer ett inlägg senare idag om några av mina älsklingslåtar av Coldplay.Om jag hinner. Jag måste läsa mera på biologi så och så ska jag räkna lite matte också. Men först ska jag till skäre och äta med Jessica. Ska ringa åt henne nu och säga att jag är redo att åka för hon sa att jag skulle göra det.
See ya later!

Lights go out and I can't be saved

Publicerad 2011-09-09 14:57:53 i Vardag,

Hade matteprov idag. Det gick som det gick. Före jag gick ut därifrån så räknade jag att jag skulle ha ungefär 13 poäng=godkänt. Men den lyckan fick ja ha ungefär en timme före Marcus kom och sa vad svaret på en uppgift som jag trodde jag hade rätt på var. FU. Så där for säkert det godkända jag trodde jag hade. Oh well. Omtentamen here I come! Nästa vecka börjar studentskrivningarna. Är så jävla nervös. Och alla jävla ettor och tvåor: Ni håller käften när jag ska skriva. Or else... Nu ska jag nörda youtube. Jag är beroende av det igen. Oops.
Ses!

Children waiting for the day they feel good

Publicerad 2011-09-07 19:19:51 i Vardag,

Usch vad jag har ångest nu. Varför? Jag har inte gjort någonting idag. Fyy på mig. Kom dessutom på nu att jag tror vi har både engelska och psykka-läxa. FU. Ska väl försöka göra psykka. ÅÅÅÅH jag orkar inte. BLÖ. Idag har jag en slö dag. Och det är för att jag aldrig somnade igår. Så jag har varit trött hela jäkla dagen. Men nu ska jag få någonting gjort.
Ses!

-

Publicerad 2011-09-06 19:35:28 i Musik,

Gary Jules - Mad World

The dreams in which I'm dying are the best I've ever had



Love Is The End - Keane

Woah, my friend
love is the end
So let's not pretend
Cause love is the end


Please Don't Go - Barcelona

Get these left-handed lovers out of your way


HEEEEEEEEEEEEEEEEEEELL NOOOOOOOOOOOOOO

Publicerad 2011-09-05 15:11:44 i Funderingar,

Idol började igår. Fan. Nu kommer alla sitta och tala om det i skolan. Och jaaaaaaaaaaaag bryr mig inte vem som åkte ut och att du tyckte att någon annan skulle fara. Samma sak varje jävla höst. Fuck it.

Kommer vara tvungen att fantisera mycket för att ta mig igenom de närmaste veckorn. Positivt är ju att i min värld (PERFECT WORLD), där finns inte nå idolhelvete.

Questions

Publicerad 2011-09-04 21:13:44 i Funderingar,

Frågor jag ställer mig själv varje dag:
  • Varför är jag kompis med folk under 18 år på facebook?
  • Varför är jag kompis med henne/honom på facebook?
  • Sökte jag lika mycket bekräftelse när jag var 13-16 år som dagens ungdomar gör på Facebook med alla jävla gilla-statusar? "Gilla det här om jag ser ut som en babianrumpa"
  • Varför läser jag din blogg?
  • Vem är du? (när jag ser en etta/tvåa jag aldrig sett förut)
  • Har du alltid gått här? (tvåor som jag inte kan minnas)
  • Vad letar jag efter?(säger det ofta högt medan jag letar efter whatever i huset och glömt bort vad jag sysslar med)
  • Varför skriver jag matte redan i höst?
  • Vad talar vi om? (ofta på moddetimmarna då jag brukar välja att fantisera nu som då. Händer ofta på matte också)

The second I do I know we're gonna be through

Publicerad 2011-09-01 21:25:47 i Vardag,

Okej tänker bara skriva lite snabbt vad jag gjort idag. Var i skolan och vi fick god mat. Åkte hem var via högstadiet först efter Jens. Hemma chillade jag till ca halv 6 när jag var efter Jessica. Klockan 6 åt jag metropolis-pizza. Efter det skrev jag färdigt min materialbaserade essäuppsats.Den blev inte bra. Läste på biologi men så kom mamma hem och visade vad hon köpt i Kauhajoki. Läste på matte men då kom Jessica med mina böcker och min mattebok som jag beställt från adlibris. Hahah 3 veckor in på perioden får jag min mattebok. Gjorde matteläxan och läste på psykka. Nu ett avsnitt Fringe och läsa i mina nya böcker :)
Ses!

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela