IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Ett inlägg om skola, ny parfym och hur jag är den ultimata hönsmamman

Publicerad 2015-04-29 19:41:00 i Funderingar, Vardag,

Hejsan!
Idag är en sån där konstig dag som känns som en måndag fastän det är onsdag. Kanske för att jag känner mig lika trött som jag brukar göra på måndagar. Steg upp tidigt idag för att skriva lite på lp och stryka ett berg med kläder. Åkte till skolan till 13.15 och skrev tent. Cyklade sedan hemåt men vek in till centrum och Alko för att handla lite inför imorgon. Åkte också in till Kicks och handlade en ny parfym för en av mina parfymer håller på ta slut och den ena befinner sig i Saras lägenhet i min väska. Och Sara åkte till Tyskland idag med Louise, Stina och Ellinor och de ska interraila i typ en månad så. Tyckte jag förtjänade en ny parfym då.
 
På tal om att de är och interrailar. Är skitorolig för dem? Alltså inte ens på skämt att "hahah jag är en sån hönsmamma" utan på riktigt orolig. Jag är en riktig hönsmamma. Har typ hunnit tänka varenda hemska tanke som kan hända dem under en månad i Europa. Och så är jag orolig att någonting ska hända här hemma så de skulle vara tvungen att avbryta sin resa. Typ att Marlene och jag blir så fulla imorgon att vi faller och drunknar i Metviken. Och tycker det är så onödigt att oroa mig för jag vet ju att de klarar av att ta hand om sig själva. Men ändå har jag tänkt igenom varenda scenario som kan hända (och förmodligen kommer inga av dessa scenarion hända). Men det är liksom riktigt påtaglig oro så får typ ont i magen när jag tänker på allt som kan hända. Ska jag känna så här en månad nu? Kommer ju flippa totalt, kommer inte kunna göra någonting före de kommer hem. Bara: "Pia har du skriva på lp?" "Nä, ja har oroa mig för att mina vänners organ ska säljas på svarta marknaden". Har kort och gott blivit den utltimata hönsmamman för mina vänner. Jeeee. Tänk bara när Emelie åker nästa vecka också. Och när Louise far till USA i höst. Kommer resten av livet tvinga mina vänner att stanna hemma eller åka med dem vart de än far. Tacka vet ja Marlene, Anna och Jeanette som stannar hemma i alla fall. 
Mvh. Hönsmamman (tydligen)
(herregud kommer aldrig kunna skaffa barn)

Färggranna håridéer

Publicerad 2015-04-28 14:26:08 i Hår,

Vissa dagar när jag egentligen skulle borda skriva på lärdomsprov så sitter jag och söker hårinspiration på nätet istället. För vet ni vad? Jag är redan trött på mitt gröna hår och vill pröva på någonting nytt. Jag tänkte ändå hålla ut till augusti-september med det gröna håret för att låta mitt hår vila lite. Plus att det är onödigt att färga inför sommaren då solen sliter så mycket på färgen. Men nu är jag lite fundersam vad nästa färg ska bli. Så tänkte ni som läser bloggen får hjälpa till lite.
Saknar regnbågshåret jag en gång hade. Förra gången hade jag som på de två första bilderna men om jag skulle göra det på nytt skulle jag försöka göra det på nytt sätt. Lite som på tredje bilden och bara slinga lite vilt.
Lila hår är någonting som jag funderat på också (och som Emelie och Marlene tycker jag ska färga det). Finns typ 100 olika lila nyanser men jag tror jag skulle satsa på övre bilden till vänster och köra med en ganska mörk lila. Eller göra lila som blir blått till topparna.
Rosa hår är jag lite fundersam till. Känns lite väl mycket 15-årig trots "mamma du förstår ingenting". Men det är nog jävligt snyggt men...
Rött tycker min syster jag ska färga det så det ska vara en liten mera "naturlig" färg. Men då skulle jag nog köra riktigt sprakrött som på de här bilderna.
 
Så ni som läser detta: vad tycker ni? Själv lutar jag väldigt mycket mot regnbågsfärgat och lila. Eller om ni har andra förslag tas de också emot. Helst ska det vara väldigt färggrannt dock. Ser inte riktigt mig själv längre med en "normal" hårfärg.

Pias musikmåndag #2

Publicerad 2015-04-27 15:48:33 i Musik,

Se på mig som håller igång med en sak som jag har lovat. Dags för Pias musikmåndag (tänk er en sån där jingel i huvudet som de spelar på olika talk shows när jag skriver det där.) Som den här veckans album tänkte jag ta:
 
Arcade Fire "The Suburbs" (2010)
 Arcade Fire är ett band som jag började lyssna på när jag gick första eller andra året i gymnasiet och de hänger med ännu som ett av mina absolut favoritband. Och deras album The Suburbs var första jag lyssnade på av dem. Och det är ett som jag går tillbaka till ofta. Särskilt när jag inte riktigt vet vad jag är sugen att lyssna på.
 
1. Ready To Start (den här videon är en live spelning) 
All the kids have always known
That the emperor wears no clothes
But they bow down to him anyway
'Cause it's better than being alone
 

2. Suburban War
 
And now the music divides
Us into tribes
You grew your hair so I grew mine
You said the past won't rest
Until we jump the fence
And leave it behind
 

3. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
Dead shopping malls rise like mountains beyond mountains
And there's no end in sight
I need the darkness, someone please cut the lights

These are the nights that never die

Publicerad 2015-04-26 22:03:37 i Vardag,

Hej hallå!
Är fortfarande i Malax, åker väl in till stan imorgon förmodligen. Det har varit en ganska lugn helg hemma. I fredags gjorde jag ju ingenting förutom att köra in till stan fram och tillbaka. Igår åkte jag med Marlene in till stan till Jenny runt halv 11. Vi hade inga planer vad vi skulle göra när vi kom fram. Hon hade också gäster hos sig, två belgare och en från Schweiz så hela kvällen gick på engelska. Vi försökte fundera ut lite vad man kunde visa dem i Vasa. Första tanken var Replot men de hade redan sett Replotbron. Så kom vi på ruinerna i Gamla Vasa, så sagt och gjort så åkte vi dit. Ja och att gå runt bland ruiner halv 12 på natten är precis lika mysigt som ni tror. Kändes som början på en skräckfilm. Vi gick runt där kanske en halvtimme eller en timme. Sedan körde vi runt lite mera, var till ABC, hamnen och Sandö. Sedan åkte vi och kollade film. När den var färdigkollad var klockan halv 4 så då kände vi att det kanske började vara en bra tid att avsluta kvällen. Kom hem till Malax klockan 4 efter en riktigt rolig kväll. Känner alltid sig lite som en 18-åring när man cruisar runt utan mål så det är ju trevligt.
Ses!
Otroligt bra bild från ruinerna. Enda man ser är lamporna ungefär men jag lovar det är ruiner där i bakgrunden.
 

Pretending to not feel alone

Publicerad 2015-04-24 21:34:31 i Vardag,

Hejsan bloggen!
Befinner mig nu ännu en helg i Malax. Kom hit igår så hann umgås lite med familjen före de spred ut sig som vanligt. Mamma och pappa for till skäre idag och lillebror är förmodligen ut och festar. Det är som alltid lite roligt att komma hem hit för att umgås med familjen och så åker de alla iväg när man kommer. Har inte gjort någon nytta alls idag. Bara kollat ännu en tv-serie som jag börjat på, Finding Carter. Jättebra, så rekommenderar. Körde också in en sväng till stan idag för jag hade glömt allergimedicinen där och börjar bli det läget på våren när jag inte kan vara utan medicin i 4 dagar. Ikväll blir det bara att chilla med lite chips och dipp och film. Skulle borda skriva en hel del på lärdomsprovet också men får se hur det blir med det. Har absolut ingenting att berätta åt er idag så tror jag avslutar inlägget här. Det enda ni kan ta ut av det här är: kolla Finding Carter, bra tv-serie.
Ses!
 
 

Pyssel-socionomerna

Publicerad 2015-04-21 20:53:41 i Bilder, Vardag,

Vissa dagar på socionomutbildningen så talar vi om jätteseriösa saker som missbruk och vad det finns för problem i samhället idag. Men vissa dagar som idag, så pysslar vi istället.
 
Gjorde en massa fina grejer som ni kan se.
 
Som t.ex. en majblomma
 
En påsktupp. Som jag glömde och ge ben. Tragiskt, han kommer aldrig kunna spring fri.
 
En fin älg, gjord av mina ena fot och mina båda händer.
 
Fina tulpaner gjorda med hjälp av en gaffel.
 
Och en blopinne som jag stuckit ner med en av mina 6 trogna växter. (trogen för att den aldrig dött)
Så idag var aboslut en av de bättre dagarna. Fint väder, fick pyssla i skolan och fick ha mina absolut favorit gula kjol. Enda negativa idag var att jag hade otroligt obekväma strumbyxor och att jag inte fick det sovt igår natt igen så gick på 3 timmar sömn. Annat positivt är att det nu börjar bli så varmt att jag måste sova med balkongdörren öppen hela natten. Sommaren kommer nog i år igen mina vänner.
 

Pias musikmåndag

Publicerad 2015-04-20 22:24:36 i Musik,

Eftersom jag tycker att jag är relativt usel på att blogga har jag kommit på ännu ett sätt att försöka uppdatera bloggen åtminstone en gång i veckan: "Pias musikmåndag". Basically så är idén att jag varje måndag delar med mig av ett av mina favorit musikalbum och mina tre favoritlåtar från detta album. Så får ni lite musiktips och jag får dela med mig av min musiksmak. Så här som första album tänkte jag ta *trumvirvel* :
 

Marina and the Diamonds "The Family Jewels" (2010)


Jag har gillat Marina nu och hennes musik nu i kanske 3 år plus att hon verkar vara väldigt intelligent. Gillar framför allt att fast hon har musik som i genren hör till pop ändå skriver om andra saker än bara kärlek och dylikt som många andra popstjärnor gör (ingenting fel med det heller men kanske inte tilltalar just mig så mycket) utan skriver också om samhället och olika personligheter och hur människor fungerar.

  1. Are you satisfied?

Cause it's my problem
If I want to pack up and run away
It's my business if I feel the need to
Smoke and drink and sway
It's my problem, it's my problem
If I feel the need to hide
And it's my problem if I have no friends
And feel I want to die
 
2. Hollywood
 
Hollywood infected your brain
You wanted kissing in the rain
Oh oh, living in a movie scene
Puking American dreams
Oh oh, I'm obsessed with the mess that's America
I'm obsessed with the mess that's America


3. Oh No!
 
One track mind, one track heart
If I fail, I'll fall apart
Maybe it is all a test
Cause I feel like I'm the worst
So I always act like I'm the best

Riksdagsvalet 2015

Publicerad 2015-04-20 17:29:53 i Funderingar,

Hallå!
Igår var det riksdagsval då och jag fick för andra gången rösta i det. Är väl inte så nöjd med resultatet skulle jag säga. Skulle helst sett att Sannfinländarna skulle ha backat med flera mandat istället fick de bara ha ett mandat mindre än för fyra år sedan. Skulle inte heller vilja att Centern och Samlingspartiet skulle ha så många mandat eftersom de är konservativa partier. SDP och vänsterförbundet ligger ju kanske närmare mina åsikter, men kommer inte ifrån att Finland tyvärr är ett ganska konservativt land. Tyvärr verkar det också som våran nya statsminister är abortmotståndare så han är väl ingenting att hänga i granen heller. Är dock relativt nöjd med könsfördelningen. 41% kvinnor. Skulle kunna vara bättre förstås men skulle också kunna vara mycket sämre. 
 
Sedan kollade jag här på Yle där det visar vad de nya riksdagskandidaterna står för. Det positiva är ju att det verkar som vi får behålla beslutet om könsneutrala äktenskap! Det var någonting jag var orolig över med den här riksdagen men det verkar hålla i sig. Negativt är ju att om skolsvenskan ska slopas eller inte verkar ligga ganska 50-50. Något som inte togs upp under valperioden som jag skulle önskat är behovet av att ändra vår befintliga lag om transsexuella. Men jag kan gissa att när de tre största partierna är konservativa så kan vi säga hejdå till en ny lag. Som verkligen behövs för den vi har nu vågar jag till och med säga är inhuman. Om du väljer att genomgå ett könsbyte i Finland måste du bl.a. genomgå sterilisering eller bevisa att man på annat sätt att man tappat fortplantingsförmågan (som ofta händer p.g.a. hormonbehandlingarna), om du är gift eller lever i ett registrerat partnerskap måste du skilja dig. Läste också någonstans att man tappar vårdnaden om sina barn om man har några men det verkar inte framkomma i lagen när jag läser den så vet inte om det stämmer. Men jag tror ju inte vi kommer få en ny lag som förändrar detta med en konservativ riksdag.
 
Och till alla er som inte röstade: rösta nästa gång! Din röst har betydelse även om du inte tror det. De äldre röstar med sina gamla värderingar och det är problematiskt för vi som är en annan generation. Vi har växt upp med andra värderingar och de syns inte i riksdagen när vi unga inte röstar. För jag kan säga att jag hört bland finska ungdomar också att de är missnöjda över att Sannfinländarna får ha så många mandat eftersom de är rasistiska. Så rösta nästa gång! Jag vet att politik är svårt men både Yle och Vasabladet ordnar valkompasser där man kan hitta någon att rösta på. Och för er som tycker att ni inte hade någon att rösta på så kan jag säga att jag aldrig har hittat någon som jag håller med till 100% vad den står för man måste bara välja vilka frågor som man kan vika sig i. Och när man är finlandssvensk så är ju en röst på någon från sfp ändå en hjälp för partiet. Som de helt klart skulle ha behövt igår när de förlorade ett mandat i Vasa valkrets och vilket förstås gjorde det svenska språket ännu osäkrare. Så försök bli intresserade av politik, diskutera och lägg er i till en viss mån åtminstone. För det jag tror många ungdomar inte förstår är att riksdagen och de som styr Finland påverkar allt. Så de som säger att de inte bryr sig om vad de bestämmer nere i Helsingfors förstår nog inte att de påverkas. För vi påverkas alla av politik, varken vi vill det eller ej. 

Back when I was unafraid just like a thief

Publicerad 2015-04-18 17:24:05 i Vardag,

Hallå!
Hur är läget? Befinner mig just nu i Malax och är här tills imorgon söndag. Tycker egentligen alltid det är lite onödigt att komma hem till Malax bara på helgen för det är som så fram och tillbaka. Fast det är ju röstdag imorgon och eftersom jag inte har förhansröstat var det bara läge att laga sig hem så jag får det röstat imorgon. Hade skola hela dagen igår. Eller hade "kursdag" och de var från Folkhälsan och lärde oss om Kompisväskan och daghem utan mobbning. Och det var jätteintressant, om jag bara inte skulle varit så trött. Hade sovt 3 timmar på natten och satt och gäspade mig genom hela dagen. Så när jag kom till Malax igår så tog jag en power nap från typ klockan 6 till klockan 9. Vilket förstås ledde till att jag inte somnade före 3-4 inatt igen, vilket inte skulle ha gjort så mycket om jag inte skulle varit ensam här i Malax för Kimi kom och väckte mig klockan 6 och tyckte det var dags att gå ut. Det är sådana gånger jag tänker att "nä jag vill nog inte ha en egen hund i alla fall". Fast lagade bara ut Kimi på trappan och gick tillbaka och sova och sov till 12. Har inte gjort någonting nyttigt idag. Det brukar bli så när jag kommer till Malax. Tar alltid ledig helg fast jag har saker och göra.
Ses!
 

I, I'll never be, be what you see inside

Publicerad 2015-04-16 19:06:19 i Vardag,

'Suuup my home dawgs!
... Jag ångrade det där så fort jag skrev det, men min låtsas gangsta sida kom fram och man ska visa alla sina sidor på bloggen. Varför har det varit så dött här då? Nå har haft en kursdagbok som jag skulle skriva så jag kunde inte skriva i bloggen. Har jag skrivit uppgift då sedan i fredags? Nej, började skriva kursdagboken på måndagen och skrev typ 3 sidor, 4 om man räknar med pärmsidan. Och den skulle in på tisdag. Steg upp tidigt på tisdag och åkte till skolan till klockan 9 för att skriva resten. Blev klar klockan 3 och då hade jag fått ihop en kursdagbok på 17 sidor med pärmsidan och källförteckningen. När jag kom hem var jag skittrött visste som inte riktigt vad som var upp eller ner, var helt slutkörd. Somnade halv 5 och vaknade upp tillbaka halv 9 på kvällen då jag fick börja laga mat. Igår skrev jag lite andra uppgifter, kolla lite tv-serier och var och handlade. Idag blev det skola igen på morgonen. Kom hem och diskade ett jävla diskberg som samlat på sig ett tag. Har inte gjort någon annan nytta idag förutom att slänga in en tvättmaskin. Imorgon blir det skola hela dagen, sen hem till Malax för helgen och röstning på söndag. Så om ni inte röstat kom ihåg att rösta på söndag! Men det var väl allt nu är ni up to speed med mitt liv igen.
Ses!
'
 

I don't even know if I wanna believe anything you're trying to say to me

Publicerad 2015-04-10 15:09:21 i Musik,

Åååh Mumford & Sons har släppt två nya singlar i år, vad jag har väntat deras album Babel känns som 300 år sedan (fastän det bara är tre år). Och båda singlarna är så jävla bra fastän de känns väldigt oväntade från Mumford & Sons. Känns som de testar på någonting nytt och de gör det så jävla bra att jag inte ens gråter över att de två nya singlarna saknar banjo-drops.
 
 
 
 

But life ain’t what it seems, oh everything’s a mess

Publicerad 2015-04-07 11:22:33 i Vardag,

Hej hallå bloggen!
Någon dag sedan sist. Har avslutat påsken nu. Summan av det blev: åt alldeles för mycket chocklad, fick lite skrivet på lp och såg inga påskhäxor. Igår kom Angelina och Hanna till mig redan klockan 9 på morgonen för vi skulle arbeta på en skoluppgift. Vi ska hålla en föreläsning i skolan i 45 minuter om kön- och könsdiskriminering på engelska. Vi satt och höll på till halv 2 då vi började känna oss ganska färdiga och hade kommit ganska långt. Idag åkte vi till skolan och satt där i ca 45 minuter och gjorde det sista på det och vi borde vara klara för torsdagen. Jag känner mig ganska lugn än så länge men på torsdag tror jag nog jag kommer vara skitnervös. Planer för resten av dagen är att om jag orkar försöka sätta igång med en kursdagbok och så ska jag tvätta ett par tvättmaskiner. Och kanske diska om jag känner mig riktigt duktig (kommer orka göra typ en av de här sakerna om jag känner mig själv rätt).
Ses!
 

Påsklördag

Publicerad 2015-04-04 12:47:42 i Vardag,

Hej hallå!
Sitter i skrivandes stund och lyssnar på radio och försöker skriva lite på lärdomsprovet. Och det går lite si sådär. Har nu i alla fall fått fram böckerna och börjat läsa in mig lite. Så nu ska jag försöka rycka upp mig riktigt och faktiskt börja skriva. Har förresten suttit upp sedan klockan 11 idag och väntat mig att det ska komma påskhäxor eller påskharar. Var och handlade en massa godis i torsdags också till dem. Men verkar bli ännu ett år av besvikelse där jag själv får sitta och äta upp godiset på kvällen. Och ge något åt min lillebror. Varför går inte barn runt längre? Vi gick ju runt hela byn. Och vissa cyklade till och med runt. Är föräldrarna för rädda att låta sina barn gå runt eller är det bara en tradition som håller på dö ut? Känns lite ledsamt. Men det kan också hända att det inte bor så mycket barn här vi häimgåålin (lololol) eftersom jag och min lillebror typ var de yngsta barnen här när vi växte upp. Och alla 90's kids är ju tonåringar nu eller över 20. Allt var bättre på 90-talet. Då skulle jag fått dela ut godis.
Ses!
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela