IT'S HARD OUT HERE FOR A BITCH

Abduction

Publicerad 2013-10-15 13:04:06 i Film,

Nää den här filmen var nog ingenting för mig. Tappade intresset ganska fort men kollade igenom den i alla fall. Och egentligen inte så överraskande att den inte blev någon favorit för detta är också en sorters film som jag oftast inte gillar. Varför jag kollade den då? Jag mindes att jag hade tänkt någon gång att jag skulle kolla den och nu efter jag sett den är jag ganska säker på att jag bara ville kolla den för att Taylor Lautnervar med.
 
 

Favoritmusik just nu

Publicerad 2013-10-13 17:38:00 i Musik,

1. Arctic Monkeys 
Sitter typ och tvingar mig att inte lyssna på deras album AM så jag inte ska tröttna på det så fort
 
 
I'm not sure if I should show you what I've found
Has it gone for good or is it coming back around?
Isn't it hard to make up your mind
When you're losing and your fuse is
fireside


2. Arcade Fire 
Har varit ett favoritband ett tag men nu är jag riktigt inne på att lyssna på deras album "The Suburbs" igen och växlar typ mellan detta album och Arctic Monkeys "AM". 
 
All the kids have always known
That the emperor wears no clothes
But they bow to down to him anyway
It's better than being
alone



3. The Vaccines 
Ett relativt nytt band för mig men blev typ direkt ett favoritband och jag kände bara direkt jag lyssnade på deras album att: Jaa det här är någonting för mig. Nu går mest deras senaste singel "Melody Calling" på repeat hela tiden.
 
Oh I, 
How can I go on with it much further? 
I didn’t think that it would go any further, 
But now it has and it’s making me nervous, 

There's no need to show me round baby I feel like I've been here before

Publicerad 2013-10-12 19:08:38 i Vardag,

Haallå! Jag kan redan berätta att det här kommer bli ett totalonödigt inlägg eftersom jag gjort 0% nytta idag. Sov så jäkla skit inatt har haft en massa konstiga drömmar och vaknade första gången runt 6 på morgonen av att täcket hatade mig och jag hade fastnat i det på något underligt sätt och jag trodde seriöst jag skulle börja gråta före jag hade tagit ut mig ur den jävla härvan. Alltså hur fastnar man i ett fucking täcke? Jag fattar inte hur fan jag lyckas. Okej jag var jävligt trött eftersom jag då bara hade fått cirka två timmars sömn men ändå, jag fastnade i ETT JÄVLA TÄCKE. Och dom konstiga drömmarna? Janå var totalt ointressanta drömmar drömde att en klasskompis gjorde varm choklad åt mig och sedan drömde jag att jag lärde mig laga brunsås. Och sedan var det en massa andra småfragment som jag inte minns så bra men jag vill minnas att jag gick runt på biblar där ett tag.I mitt vakna tillstånd har absolut inget hänt. Har suttit på datorn hela dagen typ.
Ses!
 

Now You See Me

Publicerad 2013-10-12 18:53:00 i Film,

Kollade den här filmen och den var precis lika bra som jag förväntat mig, till och med lite bättre. Och jag brukar inte vara så förtjust i filmer där de bara: hej let's rob a bank, men den här diggade jag. Och Jesse Eisenberg är  riktigt arrogant i den här filmen och jag vet inte riktigt om jag älskar eller hatar det. Nu som då älskade jag hans karaktärs kommentarer men andra gånger ville jag bara slå till honom och få bort det dumma flinet från hans anskte.
 
 
 
 

Ever thought of calling when you've had a few? 'Cause I always do

Publicerad 2013-10-11 19:52:00 i Musik, Vardag,

Hallåå! Nu är jag tillbaka i Malax igen. Hade först tänkt åka redan igår men så bestämde jag mig för att åka på halarkalas till Leipis. Var en riktigt bra kväll och började gå hem mot Brändö när klockan var halv 2(?). Idag vaknade jag första gången halv 10 hinner just och just somna om före pappa ringer och väcker mig och undrar när jag tänker komma hem till Malax. Jag tror han fortfarande inte insett att jag inte stiger upp före klockan 12 om jag är ledig, och idag blev klockan halv 1 innan jag orkade rulla ur sängen. Satt på datorn en stund sedan kokade jag gröt och åt för att sedan börja på projekt städa lägenheten och diska eftersom jag inte kommer vara där på en vecka när jag har höstlov. Tog säkert 2 timmar och då var det dags att börja packa för en vecka i Malax och 20 före 5 började jag leta mig upp mot centrum för att ta kvart över 5 bussen hem med en 100-kilos väska på axeln. Kom in till stan redan 5 så var då tvungen att stå och vänta ännu en kvart på bussen. Kvällens planer är att kolla någon film och äta chips.
Ses!
 
Alltså den här låten går på repeat hos mig hela tiden och också hela Arctic Monkeys senaste album AM. Jäkligt bra album så om man gillar indie rock/alternative är det verkligen värt att lyssna på.

Vuxenpedagoik

Publicerad 2013-10-10 12:53:30 i Funderingar,

Hej hallå! Just nu sitter jag på föresläsning via webcam, vilket inte är bra för mig eftersom jag har lika lång koncentration som min näsa är lång. Vilket betyder att jag sitter och gör en hel massa annat än att lyssna på läraren (som att uppdatera bloggen, så viktigt). Plus att det är en kurs som jag inte finner särskilt intressant, vuxenpedagogik. Alltså jag har alltid ansett att jag är väldigt bra på att flumma men pedagogik tar nog verkligen priset då träffar till och med jag flummtaket och någonting inom mig säger bara "stopp, nej jag vill har nå mera fakta än så här mycket flumm". Och det här inlägget tog en helt annan vändning än vad jag hade tänkt. Hade tänkt skriva om min dag men nu hamnade jag i någon vuxenpedagogisk härva. Ville bara få ut lite frustration över ämnet tydligen ;) Nu ska jag faktiskt försöka koncentrera mig en stund på föreläsningen så man inte lämnar helt bakom takana. 

Ses!

Our love is plastic we'll break it to bits

Publicerad 2013-10-08 17:54:00 i Vardag,

Blev tillsagd av Louise för någon dag sedan att jag måste skärpa mig med bloggen. Så nu ska jag väl försöka få igång den någon dag igen. Skriva lite om min dag nu då: cyklade till skolan klockan 12 hade en 3-timmars föreläsning i juridik. Inte lika dödstråkigt som jag trodde det skulle vara. Bättre än flera andra ämnen som vi ha hållt på med. Cyklade hem till Brändö tillbaka, satt framför datorn en stund före jag lagade mat och nu har jag just färdigställt en hemtent och skickat in den. Så nu är resten av kvällen ganska ledig. Ska diska undan ett lass med disk är äenda planerna. Sedan tror jag det blir filmkväll. Skulle känna för lite skräck. Men ja nå mera hade jag väl inte och säga.
Ses!
 

Om

Min profilbild

Pia

22-årig finländare. Studerar till socionom vid Yrkeshögskolan Novia och resten av tiden spenderar jag på internet. Skriver om livet, mina konstiga funderingar, filmer, musik och allt mellan marken och månen. Helst om det vid marken dock.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela